Saturday , January 23 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Kalaja e Ulqinit

Feed Subscription

Ministria e kulturës: KALAJA E ULQINIT NJË HAPË MË AFËR UNESCO-SË

Kalaja, Stari grad

Dosja nominuese „Kështjellat mbrojtëse venedikase në mes të shekujve XV dhe XVI“ i është dorëzuar UNESCO-së, me çka është formalizuar kërkesa për regjistrim të nominimit transnacional në Listën UNESCO të trashëgimisë botërore, njoftohet nga Ministria e kulturës. Siç thuhet, projektin regjional të nominimit, në të cilin merr pjesë Mali i Zi, Kroacia dhe Italia, e dorëzoi Delegacioni i përhershëm i ... Read More »

Iniciativa: SHËTITORJA PREJ VALDANOSIT DERI NË KALA

Mendra, Valdanos

Kur në fillim të vitit 2011 me një grup aktivistësh kemi punuar vizionin për gjirin e Valdanosit, biologu gjerman i cili ndërroi jetë herët, Martin Shnajder-Jakobi, ka propozuar që në këtë plan të jetë edhe ndërtimi i shëtitores e cila do të çonte deri në Kala. “Do të ishte kjo një pistë ideale dhe përjetim unik: të shëtisësh afër detit, ... Read More »

Mbas lënies së gjatë pas dore: KTHEHET JETA NË KALA TË ULQINIT

Ulqin, Ulcinj, Kalaja, Stari grad, Panorama

Në Kala të Ulqinit po vijon ndërtimi ose rinovimi i rreth dhjetë objekteve, që është shenj i sigurt se mbas disa dekadash lënie pas dore dhe pakujdesi në këtë monument kulturo-historik të kategorisë së parë po kthehet jeta. Bëhet fjalë kryesisht për investime private të banorëve të Kalasë dhe të pronarëve të komplekseve turistike. Puna e vazhdueshme e disa individëve ... Read More »

Komisioni: PRANOHET ANKESA E „ITAL DESIGN” PËR RANË

Lift, Ashensori

Komisioni shtetëror për kontroll të procesit të prokurimeve publike ka miratuar padinë në vendimin të cilin më 15 qershor të këtij viti e solli kryetari i Komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka për anulimin e Vendimit për zgjedhjen e ofertës më të favorshme për Zgjidhjen Urbanistike-arkitektonike për Ranë. Padinë Komisionit ia dorëzojë Biroja arkitektonik “Ital design” e arkitektit Selim Resulbegoviq duke ... Read More »

Projekti IPA: NE ULQIN HAPET MUZEU I PARE DIGJITAL NE MAL TE ZI

Muzeu digjital, Digitalni muzej 1

Ministrat në Qeverinë e Malit të Zi dhe Shqiprisë Vujica Llazoviq dhe Milena Harito, kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka dhe përfaqësuesit e Delegacionit të Komisionit europian në Podgoricë  kanë hapur të premten në Kala të Ulqinit muzeun e parë digjital në Mal të Zi. Sipas fjalëve të tyre, me realizimin e kësaj ide në mënyre të suksesshme ka ... Read More »

Komuna: SHPALLET TENDERI PËR NDRIÇIM NË KALA

Kalaja (1)

Komuna e Ulqinit ka shpallur tenderin me vlerë deri në 80 mijë euro për ndriçimin e Kalasë, mëson Portali Ul-info. Pritet që e tërë procedura të përfundojë në afat rekord, ndërsa Kalaja në gjysmën e dytë të korrikut të shkëlqej me ndriçim të ri. Projektin e ndriçimit e punoj mjeshtri italian i fotografisë dhe skenografisë Franko Ferara, ndërsa përkrahjen profesionale ... Read More »

Komuna: KOALICIONI QEVERISËS DO TË VENDOS PËR ASHENSORIN

Lift Ulcinj, Ashensori Ulqin

Për të gjithë çështjet kontestuese, duke përfshirë këtu dhe ashensorin, vendimet do të sillen nga koalicioni qeverisës, njoftohet për Portalin Ul-info nga administrata lokale. Siç thuhet, pushteti komunal ka edhe një “letër të fortë” në duar të veta e cila mund të përdoret në mënyrë efikase, e ajo është dhënia e lejes së ndërtimit. “Poashtu, mundemi, nëse dakordohemi, të iniciojmë ... Read More »

Qeveria: FILLOI PROCEDURA E REGJISTRIMIT TË ULQINIT NË UNESCO

Kalaja, Stari grad

Qeveria e Malit të Zi ka nisur procedurën e regjistrimit të Kalasë së Ulqinit në regjistrin e listës botërore të trashëgimisë kulturore UNESCO, mëson Portali Ul-info. Ky kompleks unik urbanistik, i themeluar në shekullin e pestë para erës së re, gjendet në të ashtuquajturën Listën tentuese të Ministrisë së kulturës. Kjo do të thotë se bëhet fjalë për zonën e ... Read More »

Në Kala: PREZANTOHET STUDIMI I ARKITEKTËVE FRANCEZ

Studimi francez per Kalane, Stari grad Studija

“Kalaja e Ulqinit është pjesë e kornizës e cila është e rëndësishme në nivelin evropian”, deklaroi arkitekti i njohur francez Benzhamin Muton. Ai dhe dy kolegët e tij të rinj, Etjan Bartelemi dhe Kristofer Rodolos, kanë prezantuar sot në Pallatin “Venecia” Studimin e trashëgimisë historike dhe propozimet për restaurimin dhe rregullimin e Kalasë. Qëllimi i këtij dokumenti është, siç thanë, ... Read More »

I.KARAMANAGA: ÇDO GJË GATI PËR SEZON, PRESIM TA KUPTOJNË KËTË EDHE NË MUZE

kalaja 2

Vazhdojnë përgatitjet për sezonin turistik 2015. Kalaja është gjithmonë shembull. Restorantet i kanë hapur portat, apartamentet dhe shtëpitë private po bëjnë përgatitjet e fundit. Nga ana e jugut po riparohet dhe po ngjyroset taraba, e cila së bashku me murin i cili është ndërtuar para disa muajsh, kanë bërë këtë pjesë më të bukur dhe më të sigurt për mysafirë ... Read More »

Scroll To Top