Wednesday , October 28 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Keshilli nacional i shqiptareve

Feed Subscription

Ndryshime dhe rekomandime: KNSH TANI KKSH

Genci Nimanbegu

Këshilli Nacional i Shqiptarëve në Mal të Zi të shtunën ka miratuar ndryshimet dhe plotësimet në Statutin e KNSH-së. Në bazë të Statutit të miratuar, emërtimi i Këshillit në gjuhën shqipe në të ardhmen do të jetë – Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi. Me ndryshimet e miratuara janë paraparë edhe dy organe të reja: nënkryetari/ët dhe Këshilli ... Read More »

KNSH: URIM PËR DITËN E MËSUESIT

Të nderuar mësimdhënës, ju që me përkushtimi dhe punën tuaj vazhduat rrugën e nisur nga Pandeli Sotiri, Petro Nini Luarasi, motrat Qiriazi dhe shumë të tjerë të cilët me shumë mund e sakrifica hapen shkollën e parë shqipe në Korçë me 7 mars të vitit 1887. Falë punës tuaj mundësuat që kombi shqiptarë edhe pse i ndarë në shumë shtete, ... Read More »

KNSH: KUMTESË PËR OPINION

Genci Nimanbegu

Këshilli Nacional i Shqiptarëve në Malin e Zi me rastin e fëstës së 7 Marsit, Ditës së Mësuesit, këtë datë të rëndësishme këtë vitë do ta shënojë në Krajë/Ostros. Aktivitetet e KNSH-se fillojnë me vizitë në Shkollën Fillore “Gjergj Kastrioti  Skenderbeu” nga anëtarët e Këshillit dhe drejtorët e shkollave në të cilat mësimi zhvillohet në gjuhën shqipe në Mal të ... Read More »

KNSH: HAP I PAMATUR I GJUKANOVIQIT

Genci Nimanbegu

Nga takimi i Kryetarit të Këshillit Nacional të Shqiptarëve zt.Genci Nimanbegut dhe përfaqësuesve të dy koalicioneve shqiptare: Forca për Bashkim  – Forca e re Demokratike zt.Nazif Cungu, IQ –Tuzi, LQ Perspektiva zt.Amir Hollaj dhe Koalicioni Shqiptar: Partia Demokratike zt.Fatmir Gjeka, Lidhja Demokratike në Mal të Zi zt.Mehmet Bardhi dhe Alternativa Shqipëtare zt.Gjergj Camaj lidhur me deklaraten e Kryeministrit Gjukanoviq për ... Read More »

Në Ulqin: U MBAJT MBLEDHJA E KNSH-së

Të shtunën në Ulqin është mbajtur mbledhja e Këshillit nacional të Shqiptarëve në Mal të Zi (KNSH). Në këtë mbledhje, me përparësi të vogël, për anëtarin e Fondit të pakicave është zgjedhur Bujar Hasangjekaj nga Plava. Ai fitoi 14, ndërsa kundër kandidati i tij dhe anëtari i deritashëm i KD të Fondit për pakica Musa Gjokaj nga Malësia 12 vota. ... Read More »

Dita e Flamurit: AKADEMIA SOLEMNE NË ULQIN

Me rastin e Ditës së Flamurit, 101 vjetorin nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë dhe 570 vjet nga ngritja e flamurit kombëtar, Këshilli nacional i Shqiptarëve në Mal të Zi organizon akademinë solemne. Solemniteti do të mbahet të enjten, më 28 nëntor, me fillim në ora 19, në Sallën e madhe të Qendrës për kulturë në Ulqin. Me këtë rast ... Read More »

KNSH: FAIK NIKA SEKRETAR

Këshilli Nacional i Shqiptarëve, më datë 15.11.2013, në mbledhjen e vet konstituive, njëzëri me votim të fshehtë, për sekretar ka zgjedhur Faik Niken, u kumtua nga ky institucion. Nika është këshilltar i Forces së re demokratike në Parlamentin e Ulqinit. Në këtë mbledhje të KNSH-së është formuar edhe Komisioni për plotësimin dhe ndryshimin e statutit dhe rregullores së punës të ... Read More »

Nimanbegu: LIGJI I PROPOZUAR PËR SIMBOLE NACIONALE MË I MIRË SE AI NË FUQI

Genci Nimanbegu

Kryetari i Këshillit nacional të Shqiptarëve (KNSH) dhe nënkryetari i Forcës së re demokratike Genci Nimanbegu ka deklaruar që Projektligji i propozuar për zgjedhjen, përdorimin dhe ekspozimin në publik të simboleve kombëtare të popujve pakicë në Mal të Zi është më i mirë se ai që është tani në fuqi. “Besoj që me ligj duhet të mundësohet që në komunat ... Read More »

Abazoviq: KËSHILLAT NACIONALE TË POLITIZUAR

Dritan Abazoviq, Dritan Abazovic

Këshillat nacionale të popujve pakicë në Mal të Zi nuk punojnë mirë sepse janë të politizuar”, ka deklaruar deputeti i Malit të Zi Pozitiv Dritan Abazoviq. Ai tha që duhet të ndryshohen rregullat në mënyrë që në këto institucione të hyjnë njerëzit nga kultura, letërsia, shkenca, e jo që në to të dominojnë politikanët. “Unë jam me funksion anëtarë i ... Read More »

Në Kuvendin zgjedhor të KNSH: NIMANBEGU KRYETAR

Keshilli nacional i Shqiptareve, Nacionalni savjet Albanaca

Nënkryetari i Forcës së re demokratike dhe deputeti i kësaj parti në Parlamentin malazez Genci Nimanbegu është zgjedhur të dielën, në mbledhjen e Këshillit nacional të Shqiptarëve për udhëheqësin e këtij institucion. Siç mëson Portali UL-info, për Nimanbegun votuan 20, ndërsa për kandidatin tjetër Tahir Gjonbalaj 6 anëtarë të Këshillit. Mbledhja e KNSH u mbajt në hotelin “Mediteran”. Pritet që ... Read More »

Scroll To Top