Sunday , July 5 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Koha Javore

Feed Subscription

Shkrela: JAM I BEFASUAR ME KONKURSIN E KKSH-së

Luigj Shkrela, Ljuidj Skrela

Deputeti i Partisë demokratike të socialistëve Luigj Shkrela ka deklaruar se është i befasuar me faktin se ndër kushtet të cilat kandidatët duhet ti plotësojnë për zgjedhje në Këshillin programor të medies publike “Koha javore” në shpalljen publike thuhet edhe se ato duhet të jenë të përshtatshëm për kryerjen e funksionit. “Nuk kam fjalë. Nuk e di ke e kanë ... Read More »

A.Salaj: LOBI SHQIPTAR NË SHBA SHPËTON “KOHËN JAVORE”

“Koha javore” si e vetmja gazetë në gjuhën shqipe në Mal të Zi kaloi nëpër disa faza të ndjeshme dhe të rrezikshme për ekzistencën e saj. Ajo kërcënohej vazhdimisht me reduktimin dhe mbylljen e saj, kurse së fundmi u përfshi në pakon e falimentimit të SHAGBG “Pobjeda”,e cila për 13 vjet e menaxhoi në mënyrë jotransparente këtë medie të pakicave. ... Read More »

Grupi punues: KUVENDI TË PAGUAJ KOHËN JAVORE

Kuvendi (2)

Kuvendi i Malit të Zi duhet të financojë të përjavshmen në gjuhën shqipe “Kohën javore”, e cila do të botohej në kuadër të Këshillit kombëtar të Shqiptarëve. Ky është përfundimi i Grupit punues të Parlamentit të cilin në procedurë parlamentare e çuan kryetari i Grupit punues Genci Nimanbegu dhe anëtarët e këtij trup, deputetët Dritan Abazoviq dhe Predrag Sekuliq. Me ... Read More »

“Koha javore”: TAKIM I GRUPIT TË PUNËS SË KUVENDIT TË MZ

Koha javore - Takimi Grupit te punes i Kuvendit te Malit te Zi 1

Grupi i punës i Kuvendit të Malit të Zi, i ngarkuar për zgjidhjen e statusit të gazetës “Koha javore”, ka mbajtur të premten takimin e gjashtë në mjediset e Kuvendit të Malit të Zi, Anëtarët e Grupit të punës së bashku me përfaqësuesit e Kuvendit të Malit të Zi, Ministrisë së Financave, Ministrisë së Kulturës, Ministrisë për të Drejtat e ... Read More »

A.Salaj: TË RUHET “KOHA JAVORE”

Koha javore

Grupi i Punës së Kuvendit të Malit të Zi, i kryesuar nga deputeti dhe koordinatori Genci Nimanbegu, deputeti i opozitës Dritan Abazoviq (MZP) dhe Sllavica Mirkoviq, sekretare e Këshillit për sistemin politik në Kuvendin e Malit të Zi, vizitoi dje redaksinë e gazetës “Koha javore”. Redaktori përgjegjës i gazetës, Ali Salaj, i ka njoftuar përfaqësuesit e Kuvendit me gjendjen aktuale ... Read More »

Me iniciativë të Nimanbegut: GRUPI PUNUES PËR “KOHËN JAVORE”

Koha javore

Kolegjiumi i Kryetarit të Kuvendit të Malit te Zi, me iniciativën e Kryetarit të Klubit te deputetëve të partive shqipëtare (FORCA, AA) HGI dhe LPCG, Genci Nimanbegu, në lidhje me fatin e “Kohës javore” dhe statusit të saj të ardhëshëm, ka diskutuar per situatën aktuale të kësaj reviste në gjuhen shqipe. Shtohet që është marr vendimi për formimin e grupit ... Read More »

Frank Shkreli: EDHE NJË PRESION TJETËR KUNDËR SHQIPTARËVE NËN MALIN E ZI

Frank Shkreli

Problemet e shqiptarëve nën Mal të Zi njihen tanimë mirë nga të gjithë, brenda dhe jashtë trojeve shqiptare. Madje edhe ndërkombëtarët janë në dijeni të shkeljeve të të drejtave të njeriut të atyre pak shqiptarëve që jetojnë gjithnjë në trojet e veta nën Malin e Zi, përfshirë të drejtat politike, ekonomike, kulturore dhe gjuhësore, në mospërfillje me konventat ndërkombëtare. Çështja e pronave është një ndër problemet më të ... Read More »

A.Salaj: ÇËSHTJA E GAZETËS “KOHA JAVORE”

Si pasojë e falimentimit të Shtëpisë Botuese “Pobjeda” SH.A., gazeta e vetme në gjuhën shqipe në Mal të Zi “Koha javore” u gjet në një pozitë delikate dhe kritike për të ardhmen e saj. “Koha javore” nuk duhet të përfshihet në procesin e falimentimit të “Pobjedës”, as në kuadrin e privatizimit të mundshëm të saj, pasi mediat e pakicave duhet ... Read More »

Gjokaj: PROGRAMI NË GJUHËN SHQIPE NË TVMZ PARA SHUARJES

Gazetari i redaksisë në gjuhën shqipe në Televizionin e Malit të Zi Musa Gjokaj tha që programi në gjuhën shqipe në televizionin publik është para shuarjes . Ai në tekstin autorial për të përjavshmen në gjuhën shqipe “Koha javore” shkroi që vitet e kaluara është zvogëluar kohë zgjatja e emisioneve dhe është ndërpre kontrata me bashkëpunëtorët me honorar dhe me ... Read More »

Scroll To Top