Saturday , March 6 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Komuna e Ulqinit

Feed Subscription

CDT: KOMUNA E ULQINIT SHKEL LIGJIN

Milica Kovacevic

Disa institucione dhe vetëqeverisje lokale në afatin e caktuar nuk i paraqesin të dhënat e detyrueshme për shpenzimin e mjeteve publike në periudhën parazgjedhore, duke shkelur në këtë mënyrë Ligjin për financimin e subjekteve politike dhe fushatave zgjedhore, njoftohet nga Qendra për tranzicion demokratik (CDT). Afati për publikimin shtatëditor të shpenzimeve për udhëtime dhe kartelave analitike ka kaluar të hënën. ... Read More »

Vodacom dhe Komuna: ZGJEDHET KONSULENTI PËR PROJEKTIN

Kroni, Cesma, Uji, Voda

Në Ulqin të mërkurën do të nënshkruhet kontrata me kompaninë Hydrophil GmbH nga Austria, e cila u rendit e para në tenderin për përzgjedhjen e konsulentit për implementimin e masave investuese për përmirësimin e furnizimit me ujë dhe derdhjen e ujërave të zeza. “Me mbylljen e procedurës tenderike dhe me nënshkrimin e kontratës me vlerë 1.5 milion euro, krijohen parakushtet ... Read More »

Daboviq: 80 PËR QIND E OBJEKTEVE NË ULQIN JANË TË PALIGJSHËM

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Sekretari për urbanizëm dhe planifikim hapësinor në komunë të Ulqinit Aleksander Daboviq  deklaroi se ndërtimi ilegal në këtë komunë ka marrë hov të madh dhe se mbi 80 për qind e objekteve janë të ndërtuara ilegalisht. Siç transmeton “Dan”, ai tha se situata është e tillë për shkak të mos sjelljes së Planeve detaje urbanistike dhe mosmiratimit të ligjit për ... Read More »

Komuna: SONTE STËRPIKJA E DYTË E MUSHKONJAVE

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Firma e specializuar ,,Veterinum,, bëri  stërpikjen e  pare te mushkonjave  në territorin e komunës së Ulqinit. Duke e marrë parasyshe kohën  me lagështi të madhe rezultatet nuk dhanë  pritshmërinë e dëshiruar. Andaj sot me 1.07.2016 ne ora 21 e 30 minuta , planifikohet  dhe një stërpikje tjeter vecmas vendet qe paraqesin burim te mushkonjave do te jene ne qender te vemendjes. Edhe kete rralle do ... Read More »

Beci: ASNJË PUNËSIM NË PAJTIM ME LIGJIN NUK DO TË REFUZOHET

Safet Beci

Në redaksinë tonë mbërriti kumtesa e funksionarit të Lëvizjes qytetare URA dhe ndihmës sekretarit për financa me kompetenca të veçanta Safet Becit, të cilën e përcjellim në tërësi.  Për arsye të përhapjes gjithnjë e më të shpeshtë të dezinformatave dhe manipulimeve nga ana e qeverisjes lokale lidhur me punësimin e punëtorëve në kohë të caktuar dhe pacaktuar në komunë të ... Read More »

Komuna: TAKIM ME BANORËT E LAGJES GJERANA

Cungu - Gjerana

Kryetari i Komunës së Ulqinit Nazif Cungu dhe bashkëpunëtorët e tij vazhdojnë takimet me  qytetarët  e bashkësive lokale për tu njohur më përsëafrmi me  problemet me të cilat ballafaqohen ata. Sot në kabinetin e kryetarit  ishin të pranishëm  banorët e lagjes  Gjerana, të cilët  janë të shqetësuar dhe shtruan pyetjen  sesi ka mundësi që  NP ,,Të Mirat detare” të ofrojë  ... Read More »

Në Komunë dhe NP: PAGUHEN KOMPENZIME PËR 65 PUNËTORË

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Në periudhën e kaluar në Komunë të Ulqinit dhe ndërmarrjet publike ku ajo është themeluese janë paguar kompensimet për gjithsej 65 punëtorë me vlerë të përgjithshme prej 625.623 euro. “Komuna ka paguar kompensime për 145 punëtorë me vlerë 170 mijë euro, si dhe 53.623 euro për punëtorët të cilët më herët kanë lëshuar vendet e punës për 12 paga bruto. ... Read More »

Cungu:  PO PUNOJMË NË ZVOGËLIMIN E SHPENZIMEVE PUBLIKE

Nazif Cungu

Kryetari i Komunës së Ulqinit Nazif Cungu ka thënë se pushteti lokal po punon me përkushtim në zvogëlimin e shpenzimeve publike duke tentuar që nga buxheti i qytetit të eliminohen shpenzimet e panevojshme por edhe keqpërdorimet e mjeteve. Një qind ditë mbasi që u zgjodh për njeriun e parë të qytetit, Cungu i premtoi qytetarëve transparencë në punë dhe vendosjen ... Read More »

Kuvendi: MIRATOHEN PROPOZIMET E KONTRATAVE PËR HULUMTIMIN E NAFTËS DHE GAZIT NË ULQIN

Nafta Ulqin

Kuvendi i Malit të Zi ka miratuar propozimet e kontratave për hulumtimin e naftës dhe gazit në nëndetin e Ulqinit dhe ka dhënë pëlqimin që konzorciumi i kompanisë italiane Eni dhe ruse Novatek të fitojë koncesioni për hulumtimin e naftës dhe gazit, shkruan “Vijesti”. Gjithsej janë miratuar tre kontrata. E para ka të bëjë me koncesionin për prodhimin e hidrokarbureve ... Read More »

Deri më 30 shtator: NË PLAZH TË VOGËL VETËM NË KËMBË

Plazhi i vogel, Mala plaza, Panorama

Në bazë të Ligjit për siguri në komunikacioni qeverisja lokale në Ulqin solli Vendimin për ndryshimin dhe plotësimin e vendimit për rregullim të komunikacionit në territorin e kësaj komunë, me të cilin në një numër të rrugëve në qytet dhe periferi do të vendosen rregulla të reja të komunikacionit. Siç shkruan “Dan”, me vendim parashihet që në disa rrugë të ... Read More »

Scroll To Top