Thursday , May 23 2019
Lajmi i fundit

Tag Archives: Komuna e Ulqinit

Feed Subscription

Prokuroria speciale: NËN LUPË PUNËT E PUSHTETIT TË MËPARSHËM KOMUNAL

Me kërkesë të prokurorit special për krim të organizuar, inspektorët e policisë kanë filluar hetimin për punën e pushtetit komunal në Ulqin për periudhën prej 2011 deri në vitin 2014, shkruan “Vijesti”. Nën lupën e inspektorëve, siç thekson ajo gazetë, do të jenë vendimet, kontratat dhe tenderët të cilët i ka nënshkruar pushteti i mëhershëm në krye me Nazif Cungun. ... Read More »

Beci: KËNAQËSI PËR SHKAK TË VALDANOSIT

Safet Beci 1

Lista zgjedhore “Me zemër për Ulqin” ka shprehur kënaqësinë që në versionin më të ri të Draftit të Planit hapësinor-urbanistik të Ulqini hapësira e Valdanosit nuk është parashikuar për ndërtim të fortë. Para kësaj, përkujtojmë, ishte e planifikuar ndërtimi i 900 shtretërve në këtë gji. “Me qëndrimin tonë të vendosur, si dhe me përkrahjen e partnerëve të koalicionit, por edhe ... Read More »

Komuna: URDHËROHET HEQJA E SUPERMARKETIT NË RANË

Roda

Kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka ka urdhëruar që në afatin dhjetë ditor të hiqet objekti prej teneqes në Ranë, në hapësirën ku dikur ishte supermarketi “Roda”, mëson Portali Ul-info. Pritet që pas kësaj kjo hapësirë, me sipërfaqe mbi 400 m2, do të ofrohet në shitje publike. Përndryshe, në vijim është tenderi për shitjen e dy parcelave në kodrën ... Read More »

“Dan”: NË ULQIN RRETH GJASHTË MIJË OBJEKTE ILEGALE

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Duke iu referuar fjalëve të kryetarit të komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka, gazeta ditore “Dan” shkruan se në territorin e kësaj komunë ekzistojnë pesë deri në shtatë mijë objekte ilegale. “Nuk do të tolerojmë më “ndërtimin e egër”, sepse me miratimin e dokumentacionit planifikues janë krijuar kushtet që një numër i madh i objekteve të legalizohet”, tha Gjeka. Ai apeloi ... Read More »

Komuna: KOMPANIA NGA BEOGRADI BËN ELABORATIN PËR PARKING

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Kompania e njohur nga Beogradi “Metroparking” do të bëj elaboratin në lëmin e parkingut për komunën e Ulqinit, mëson Portali Ul-info.Menaxheri i komunës Omer Bajraktari dhe sekretari për veprimtari komunale Avdulla Dervishi kanë vizituar sot me përfaqësuesit e kësaj firmë pjesën e ngushtë të qytetit. Është arritur marrëveshja që elaborati, përveç të tjerash, të përmbajë propozimin për parking zonat, periudhat ... Read More »

Komuna: JEPEN KUSHTET UT PËR AKVA PARK

Akva park, Slide 9

Pas ditës së sotme, ndërtimi i parkut ujor në Shtoj është një hap më afër realizimit. Siç është pohuar për Portalin Ul-info, Sekretariati komunal për urbanizëm dhe rregullim hapësinor ka dhënë kushtet urbanistike-teknike për atë objekt. Mësojmë se po ashtu ditët e ardhshme do të përfundojë projekti për akva parkun, ndërsa menjëherë do të nisin hulumtimet gjeoteknike të terrenit. Pritet ... Read More »

Vodakom: GJERMANËT DONIN IBRAHIMIN

Agron Ibrahimi

Këshilltari i kryetarit të komunës së Ulqinit për investime, mr Agron Ibrahimi, është emëruar para administratës lokale si kontakt-personi për realizimin e projektit të rikonstruktimit të rrjetit të ujësjellësit dhe kanalizimit, mëson Portali Ul-info. Ky projekt, me vlerë vetëm në fazën e parë mbi 20 milion euro, tash një vit është në pritje. Mjetet kreditore nëpërmjet Qeverisës së Malit të ... Read More »

Inspekcioni: KONTROLLI MË I RREPTË NGA PORT MILENA DERI NË ADË

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Ditët e ardhshme inspektorët e Drejtorisë për punë inspektuese në Ulqin do të kryejnë aksionin e kontrollit të stendave dhe kioskave në anën e djathtë të rrugës që çon nga Port Milena kah Ada, dhe e cila është në zonën e të mirave detare. Njëkohësisht policët komunal do të kontrollojnë anën e majtë të rrugës, mëson Portali Ul-info. Siç theksohet, ... Read More »

Komuna: GJEKA URON DITËN E PAVARËSISË SË KOSOVËS

Fatmiri (2)

Kryetari i Komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka i ka dërguar një mesazh urimi Kryeministrit të Kosovës Isa Mustafa me rastin e 17 shkurtit Ditës së Pavarësisë së Kosovës. Në mesazh ndër të tjera thuhet: “I nderuar z. Kryeministër, Kam rastin e lumtur që në emër të Komunës së Ulqinit dhe në emrin tim personal t’ju uroj përvjetorin e shtatë  të Pavarësisë së Kosoves. Më lejoni që t’ju përcjell Ju dhe nëpërmes ... Read More »

Me PUP dhe Plan strategjik: NUK KA NDËRTIM NË VALDANOS

Valdanos

Përfaqësuesit e Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit dhe përpunuesit e Planit hapësinor urbanistik (PHU) Ulqin janë pajtuar me vërejtjet e komunës së Ulqinit që në zonën e Valdanosit nuk duhet të parashikohet asnjëfarë ndërtimi. Sipas versionit të mëparshëm, në hapësirën e Mendres ishte i vizatuar ndërtimi i 900 shtretërve në akomodimin hotelerik. Me draftin e Planit hapësinor të ... Read More »

Scroll To Top