Sunday , July 5 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Komuna e Ulqinit

Feed Subscription

Mbas problemit me ujë: I NEVOJSHME RIKONSTRUKTIMI URGJENT I RRJETIT

Uji, voda, Vodacom

Kryetari i Ulqinit Fatmir Gjeka ka deklaruar për “Vijesti” se uji në burimin në Lisna Borë është i rregullt për përdorim, por problem me siguri është krijuar në rrjetin sekondar, gjegjësisht për shkak të vjetërsisë së rrjetit të ujësjellësit. Shumica e tubave nëpërmjet të cilëve uji mbërrin deri tek konsumatorët në Ulqin janë të moçëm mbi tre dekada. E gjitha ... Read More »

Analiza e ujit: A KA BAKTERE HELMUESE?

Kroni, Uji, Cesma, Voda

Uji nga sistemi qendror i ujësjellësit të Ulqinit nuk është për pirje – tregojnë rezultatet e analizave të bëra nga shërbimi higjienik-epidemiologjik të Shtëpisë së shëndetit në Tivar në të cilat kishin qasje “Vijesti”. Informacioni ka rrjedhur në opinion mbasi që disa pronar të dyqaneve në Ulqin ditët e ardhshme janë ankuar “Vijesti-t” që tash një kohë të gjatë nuk ... Read More »

Inspeksioni: TË MËRKURËN PRISHJA E OBJEKTEVE ILEGALE

rusenje-objekata, prishja e objekteve

Inspektorët për mbrojtjen dhe rregullimin hapësinor të mërkurën e ardhshme do të prishin dy objekte ilegale të ndërtuara në territorin e komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Siç thuhet, bëhet fjalë për një objekt në Mal të bardh dhe një shtëpizë në brigjet e Bunës. Nga inspeksioni kanë njoftuar që këto ditë po bëjnë kontrollin intensiv të ndërtimit në Ulqin. ... Read More »

B.L.KATËRKOLLË: ASFALTOHET RRUGA E ,,BIGZAVE’’

IMG_2380

Rruga e Bigzave e cila ka një distancë prej 400 metra,  zanafillën e premtimeve e nisi në vitin 1995 dhe kishte si qëllim krijimin e një rrethrrotullimi brenda së cilës  do të vepronte qendra e Katerkollës. U premtua në çdo fushatë elektorale por asnjëherë nuk u mbajtë si premtim, edhe pse si rrugë frekuentohej vazhdimishtë dhe kryente disa funksione. Pas ... Read More »

Komuna: VITI FILLOI ME BLLOKIME TË LLOGARISË

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Vetëm në fillim të këtij viti komuna e Ulqinit duhet të paguajë nga buxheti rreth 200 mijë euro për shkak të lëndëve të humbura gjyqësore. Deri në fund të vitit kjo shumë do të jetë tre herë më e madhe, mëson Portali Ul-info. Bëhet fjalë për lëndët e mbetura gjyqësore të cilët janë me dekada në proces, apo paguhet në ... Read More »

Kthesë në rastin K1: GJYKATA EKONOMIKE JOKOMPETENTE!?

Sud, Sudija, Tuzilastvo, Cekic

Gjykatësi i Gjykatës ekonomike në Podgoricë Milica Popoviq ka shtyrë sot për datën 6 mars seancën e re për rastin e njohur si K1. Ky vendim është arsyetuar me qëndrimin se në seancën e sotme nuk mund të ishte i pranishëm eksperti financiar Predrag Hajdukoviq. Në këtë gjykim mbrojtësi i autorizuar i komunës së Ulqinit, avokati Filip Jovoviq, ka theksuar ... Read More »

Të hënën: VAZHDIMI I GJYKIMIT PËR “K1”

Privredni sud, Gjykata ekonomike

Në Gjykatën ekonomike në Podgoricë të hënën do të vazhdojë gjykimi për rastin “K1”. Paditësi, Atlas grupi i biznesmenit Dushko Knezheviq, kërkon nga komuna e Ulqinit që t’i paguajë madje 10,5 milion euro për dëmin gjoja të shkaktuar, i cili është bërë me prishjen e vendbanimit me apartamente të punëtorëve të Kosovës në Plazhin e madh para më shumë se ... Read More »

Marrëveshja: INVESTITORËT NGA TURQIA VIJNË NË PRANVERË

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Këtë pranverë në Ulqin do të qëndrojë delegacioni prej rreth 30 sipërmarrës të njohur nga Turqia, është dakorduar në takimin e kryetarit të komunës Fatmir Gjeka dhe përfaqësuesit të Ambasadës së Republikës së Turqisë. Siç mëson Portali Ul-info, për ardhjen e investitorëve të cilët kryesisht janë të mbledhur në shoqatën e kompanive hotelerike të Turqisë, sidomos insiston ministri i punëve ... Read More »

Foshnjorja në Fushën e Ulqinit: ZHGËNJIM, SIKLET, PETICIONE

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Këshilli i prindërve të Institucionit parashkollor publik “Solidariteti” ka shprehur të mërkurën në mbrëmje pakënaqësinë për vonesën e Kuvendit komunal të Ulqinit që të sjell Vendimin për kalimin e të drejtës së pronësisë pa kompensim për ndërtimin e foshnjores në Fushën e Ulqinit. Opozita ka propozuar që me këtë rast, të mbahet seanca e jashtëzakonshme e Parlamentit lokal vetëm me ... Read More »

Komuna dhe Qeveria: REPROGAMI I BORXHIT TATIMOR NË 15 VITE

Euro

Kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka do të nënshkruajë së shpejti marrëveshjen me Ministrinë e financave për reprogramin e borxhit tatimor në 15 vite, mëson Portali Ul-info. Marrëveshja ka të bëj edhe me borxhin e ndërmarrjeve publike lokale ndaj shtetit, kështu që, së bashku me mbi dy milion euro të borxhit të komunës, kjo shifër në reprogram do të ... Read More »

Scroll To Top