Wednesday , September 30 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Kriporja e Ulqinit

Feed Subscription

Punëtorët e Kripores i shkruajnë Nrekiqit: NA NDIHMONI

Kriporja, Solana, Greve, Strajk

Ish punëtorët e ndërmarrjes në faliment SHA Kriporja “Bajo Sekuliq” iu drejtuan Kuvendit komunal të Ulqinit dhe kërkuan ndihmë në zgjidhjen e problemeve të cilët u krijuan mbasi që kjo kompani ndaloi punën dhe prodhimin e kripës, shkruan “Dan”. Siç theksohet, atyre nuk janë paguar kontributet për periudhën pesë vjeçare (2009-2014) dhe pagat për disa vite. “Prandaj nuk e dimë ... Read More »

Hapet Bijenali në Venedik: KRIPORJA E JONA, E EUROPËS DHE E BOTËS

Hadixha Gjoni, Branimir Gvozdenovic

Në Venedik të premten mbrëma me fjalimin solemn të ministrit të zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Branimir Gvozdenoviq u hap pavijon i Malit të Zi në Bienalin e arkitekturës në Venedik, shkruan CdM. Gvozdenoviq në fillim tha se, në këtë moment, ilustrimin më të mirë të konfliktit të kushtëzuar të dëshirave dhe përgjegjësisë paraqet çështja e Kripores së Ulqinit e ... Read More »

Me propozim të Gjermanisë: KRIPORJA PRAPË NË PARLAMENTIN EUROPIAN

Parlamenti Europian, Evropski parlament

Parlamenti gjerman ka miratuar propozimin e Bundestagut që Kriporja e Ulqinit dhe nevoja e mbrojtjes së saj të gjendet në qendër të propozimeve të Rezolutës për Progres raportin e Malit të Zi për vitin 2015. Parlamenti evropian fton Qeverinë e Malit të Zi që të vazhdojë iniciativën e nisur për mbrojtjen nacionale dhe ndërkombëtare të këtij ekosistemi unik, ku prodhimi ... Read More »

Gvozdenoviq: NUK KA NDËRTIM TË BANESAVE NË KRIPORE

Branimir Gvozdenovic

Ministri zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit në Mal të Zi Branimir Gvozdenoviq ka thënë se nuk dinë që ekziston ndonjë dokument planifikues i cili parasheh ndërtimin e banesave në Kripore. Ai tha se në Planin urbanistik-hapësinor të Ulqinit dhe në Planin hapësinor të zonën bregdetare, përpilimi i të cilëve është në vijim, prioritet është mbrojtja e kësaj hapësirë. Sipas fjalëve ... Read More »

CZIP: QEVERIA NUK PLOTËSON DETYRIMET PËR KRIPORE

Kriporja, Solana

Qendra për mbrojtjen dhe hulumtimin e shpendëve (CZIP) ka njoftuar se, më 2 shkurt do të shënohet Dita e habitateve kënetore në Kripore. Kjo datë, siç theksohet, do të shërbejë edhe si tërheqje e vërejtjes institucioneve kompetente që të realizojnë premtimet lidhur me mbrojtjen ndërkombëtare të këtij lokaliteti. Me këtë rast kujtojmë Ministrinë e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit në ... Read More »

Në kompanitë e Ulqinit: REVIZORËT SHTETËROR PRONARË TË AKSIONEVE

Institucioni shteteror i revizionit, Drzavna revizorska institucija, Branislav Radulovic

Anëtarët e Senatit të Institucioni shtetëror të revizionit kanë lajmëruar pronën dhe të ardhurat ku shihet qartë që kanë aksione në ndërmarrjet e Ulqinit. Kështu, për shembull, Dragisha Peshiq dhe Nikolla Kovaçeviq kanë njoftuar se posedojnë aksionet në Ndërmarrjen hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit”, gjersa Branisllav Radulloviq në kartonin e vet pronësor ka shkruar se ka aksione në Kriporen e Ulqinit. ... Read More »

Parqet nacionale: GATI DRAFTI I PROGRAMIT, NË KRIPORE 500 FLAMINGO

Kriporja, Solana

Me qëllim mbrojtjen dhe valorizimin e Kripores së Ulqinit, NP “Parqet nacionale të Malit të Zi” përgatiti Draftin e programit të menaxhimit të Kripores së Ulqinit për periudhën 2015-2016. Programi përmban gjashtë fusha strategjike të cilat kanë të bëjnë me përmirësimin e vlerave natyrore dhe të krijuara, potencialeve turistike të Kripores, si dhe me inicimin e prodhimit të kripës. Siç ... Read More »

CZIP: POSTERI I KRIPORES SË ULQINIT NË SALLËN E KOMBEVE TË BASHKUARA

Kriporja 1

Mbledhja e njëzet jubilare e Marrëveshjes për mbrojtjen e shpendëve kënetor afrikan-evroaziatik (AEWA) mbahet në Bon prej më 9 deri më 14 nëntor të vitit 2015. Kriporja e Ulqinit, si një nga habitatet kryesore në rrugën shtegtare të shpendëve nga Sibiri, Europa qendrore, veriore dhe lindore drejt Afrikës dhe anasjelltas, është në fokusin e kësaj mbledhje, njoftohet nga Qendra për ... Read More »

Mesazhi nga Parlamenti europian: SHPALLENI KRIPOREN ZONË TË MBROJTUR

Dods Djukanovic

Deputetja e Parlamentit evropian (EP) Aneliz Dods, e cila është edhe drejtuese e Delegacionit parlamentar të Këshillit për asocim dhe stabilizim në mes BE-së dhe Malit të Zi, ftoi përsëri pushtetin në këtë vend që ta shpallë Kriporen e Ulqinit zonë të mbrojtur. Ajo në tekstin autorial për “Pulsin europian” ka theksuar se Kriporja është një nga zonat më të ... Read More »

Marrëveshja: SË SHPEJTI DREJTUESI I RI NË KRIPORE

Kriporja, Solana 1

Ndërmarrja publike “Parqet nacionale të Malit të Zi” mund të marrë gjatë këtij viti ose në fillim të vitit të ardhshëm drejtimin e Kripores në periudhën 12 mujore, shkruan “Vijesti”. Administratori i falimentit në këtë fabrikë më të vjetër në Ulqin Ognjen Jovoviq ka thënë se negociatat për këtë janë në fazën finale. Ai theksoi se akoma nuk kishte bisedime ... Read More »

Scroll To Top