Sunday , October 25 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Kriporja Ulqin

Feed Subscription

KE: NGA MBROJTJA E KRIPORES VARET PËRPARIMI NË BE-INTEGRIME

Dirk Lange

Shefi i departamentit të Malit të Zi në Drejtorinë gjenerale të Komisionit europian (KE) për politikën fqinjësore dhe negociata për zgjerim Dirk Lange ka përsëritur të hënën që mbrojtja e mirëfilltë e Kripores së Ulqinit është tregues i dedikimit të Malit të Zi në plotësimin e standardeve në fushën e mbrojtjes së mjedisit jetësor. Ai në Podgoricë është takuar me ... Read More »

Qeveria: SË SHPEJTI DISKUTIMI EDHE PËR KRIPORE

Milorad Vujovic

Nënkryetari i Qeverisë së Malit të Zi Milorad Vujoviq ka thënë se ky organ së shpejti do të shqyrtojë gjendjen në Kripore. “Ajo ishte temë edhe në kabinetin e ngushtë të Qeverisë, ku u arrit përfundimi që në afatin sa më të shkurtë të bëhet analiza e situatës së përgjithshme në Kripore, e cila pastaj do të shqyrtohet në mbledhjen ... Read More »

Shtajnaker: ÇKA BËNË QEVERIA E MALIT TË ZI TË MBROJË KRIPOREN?

Gudrun Stajnaker

Ambasadorja e Gjermanisë në largim Gudrun Elizabet Shtajnaker ka thënë se arsyeja kryesore që investitorët gjerman nuk vijnë në Mal të Zi është  mosrespektimi i sundimit të ligjit. Shtajnaker në emisionin “Nacisto” ka kritikuar ashpër Qeverinë për shkak të politikës ndaj Kripores së Ulqinit. Ajo tha se nuk e kupton sjelljen e Qeverisë e cila ankohet për mungesë parash kur ... Read More »

Projekti Kriporja: ZGJIDHET PËRFAQËSUESI NË BIENALEN E VENEDIKUT

Bienali, Bijenale

Në Konkursin për projektin e ekspozitës së skuadrës malazeze për Pavijonin malazez në Bienalen e XV të arkitekturës në Venedik, i cili fillon më 27 maj, arritën 17 punime konkurruese, ndërsa u ndan tre shpërblime dhe dy mirënjohje, transmeton Portali Analitika. Çmimi i parë iu nda skuadrës autoriale Marko Stjepçeviq dhe Nemanja Miliqeviq, e cila do ta prezantojë Malin e ... Read More »

Drobniç: KEMI DHËNË SHUMË PARA PËR MBROJTJEN E KRIPORES

Mitja Drobnic

Ambasadori i BE-së Mitja Drobniç ka deklaruar se Kriporja e Ulqinit është kandidat për rrjetin evropian Natura 2000, grupin më të madh të zonave të mbrojtura në botë. Zona e Kripores është foleja e mbi 250 llojeve të regjistruar të shpendëve, që paraqet rreth gjysmën e llojeve të regjistruara në tërë Evropën. “Duke e njohur rëndësinë e këtij lokaliteti, BE-ja ... Read More »

Qeveria e Malit të Zi: NË BUXHETIN E 2016 MJETET PËR KRIPORE

Vlada Crne Gore

Me propozimin e buxhetit shtetëror për vitin e ardhshëm është parashikuar që të sigurohen mjetet për punë të Ndërmarrjes publike “Parqet nacionale”, e cila prej pak kohësh menaxhon Kriporen. Qeveria e Malit të Zi po ashtu ka njoftuar se është e inkurajuar nga fakti që Komisioni evropian ka regjistruar përparimin në procesin e menaxhimit me këtë zonë. Siç shtohet, në ... Read More »

CZIP: KRIPORJA PRAPË ËSHTË PARAJSË E NATYRËS

Kriporja 1

Nga Qendra për mbrojtjen dhe hulumtimin e shpendëve (CZIP) është njoftuar se Kriporja prapë është parajsë e vërtetë. Përfaqësuesit e kësaj organizate të njohur dje kanë qëndruar në Kripore dhe shkrepën fotografi të mrekullueshme në të cilët mund të shihen shumë shpend të cilët kënaqen në atë hapësirë. Nga CZIP-i veçanërisht theksojnë se lajm i mirë është që më në ... Read More »

Festivali: FILMI PËR KRIPORE NË RRETHIN MË TË NGUSHTË PËR ÇMIM

Solana Ulcinj

Filmi i shkurtër dokumentar “Kriporja e Ulqinit si destinacion ekoturistik” është incizuar për nevojat e Qendrës për mbrojtjen dhe hulumtimin e shpendëve, me përkrahjen e Fondit partnerik për ekosistemet e rrezikuara, me qellim promovimit sa më të mirë të pasurive natyrore të kësaj parajse të shpendëve. Ky film dokumentar i autorëve Gregor Shubic dhe Kawka Production përmban argumentet më të ... Read More »

Farsa e administratës së falimentit: DËSHTOI EDHE NJË TENDER PËR SHITJEN E KRIPORES

Solana, Kriporja

Në shpallje për shitjen e tërë pronës së Kripores “Bajo Sekuliq”, me çmim fillestar prej 149 milion euro, nuk mbërriti asnjë ofertë. Administruesi i falimentit Ognjen Jovoviq ka thënë për agjencinë MINA-business se më vonë do të vendoset për kushtet e shpalljes së tenderit të ardhshëm. “Në bazë të Ligjit për faliment nuk kemi mundësi tjetër përveç të shpallim tenderin, ... Read More »

Komuna: NË SHQYRTIM PUBLIK STUDIMI I MBROJTJES SË KRIPORES

Opstina Ulcinj, Komuna e Ulqinit

Komuna e Ulqinit sot ka vendosur në shqyrtim publik Draftin e studimit për mbrojtjen e Kripores, të cilën e punoi Agjencia për mbrojtjen e mjedisit jetësor, mëson Portali Ul-info. Shqyrtimi publik do të zhvillohet në 22 ditët e ardhshme. Me këtë dokument do të përcaktohen saktësisht kufijtë, do të definohet koncepti i mbrojtjes, përmirësimit, zhvillimit të qëndrueshëm, si dhe mënyra ... Read More »

Scroll To Top