Thursday , May 23 2019
Lajmi i fundit

Tag Archives: Kriporja

Feed Subscription

Fronti demokratik: TË HETOHET PUNA E KRIPORES PAS PRIVATIZIMIT

Millan Knezheviq, Milan Knezevic

Anëtarja e Frontit demokratik (FD), Partia demokratike popullore (PDP) ka ftuar prokurorin e lartë shtetëror, Ivica Stankoviqin, që të hetojë punën e Kripores nga momenti i privatizimit deri në dhënien me qira Ndërmarrjes publike “Parqet nacionale”. Kryetari i PDP, Millan Knezheviq, kërkon edhe që të kontrollohet përgjegjësia e të gjithëve të cilët këtë kompani dhe shtetin e dëmtuan për vlera ... Read More »

Kriporja: BAROVIQ ANKOHET NË GJYKATËN KUSHTETUESE

Veselin Barovic

Para Gjykatës kushtetuese të Malit të Zi do të shqyrtohet padia të cilën Eurofondi e inicioi për vlerësimin e kushtetueshmërisë dhe ligjshmërisë së Vendimit për ndryshimin dhe plotësimin e Planit hapësinor të Malit të Zi i cili ka të bëj me Kriporen, shkruan „Dan“. Kuvendi i Malit të Zi në vitin 2012, me iniciativë të MANS-it, solli vendimin me të ... Read More »

Qeveria: NDOSHTA KRIPOREN DO TA MENAXHOJË PËRFAQËSUESI I KOMUNËS SË ULQINIT

Daliborka Pejovic

Me marrjen e Kripores nga ana e NP “Parqeve nacionale” kemi fituar institucionin referent i cili gjatë vitit të ardhshëm do të sanojë tërë hapësirën, do të mbrojë biodiversitetin dhe do ta valorizojë në qëllime turistike, njoftohet nga Qeveria malazeze. Sipas fjalëve të sekretares shtetërore në Ministrinë e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Daliborka Pejoviq, është e hapur edhe mundësia ... Read More »

KE: KRIPORJA KUSHT PËR MALIN ZI PËR KAPITULLIN 27

Dirk Lange

  Shefi i njësisë për Mal të Zi në Drejtorinë e përgjithshme për politikë fqinje dhe zgjerim, Dirk Lange, tha në letrën e vet dërguar Qendrës për mbrojtjen dhe hulumtimin e shpendëve, se Komisioni evropian (KE) përcjell ngjarjet rreth Kripores. Thuhet se nga kjo çështje varen negociatat e mëtejme të Malit të Zi me Brukselin, si dhe mbyllja e kapitullit ... Read More »

NP “Parqet nacionale”: KRIPORJA ZONË ME INTERES NACIONAL

Solana Ulcinj

Ndërmarrja publike për parqet nacionale të Malit të Zi në 12 muajt e ardhshëm do të menaxhojë pronën e Kripores, ku, me qëllim mbrojtjen e biodiversitetit, do të ndërmarr masa dhe veprime të nevojshme në mënyrë që të mirëmbahet dhe përmirësohet ekosistemi ekzistues në këtë zonë, si dhe të mundësohet valorizimi shtesë i kësaj hapësirë nëpërmjet mbrojtjes, promovimit dhe zhvillimit ... Read More »

Në Reç: GJENDEN 12 LOPËT E ARDOLLIQIT

Haxhi Ardoliq

Kopeja prej 12 lopësh e blegtorit Haxhi Ardolliq nga Zogajt, të cilët u zhduken para tre netësh në Kripore, janë gjetur në fshatin Reç, jo larg kufirit me Shqipërinë, mëson Portali Ul-info. Policia dyshon se hajdutët ishin nga Shqipëria, por ato nuk janë kapur. Vlera e kësaj kopeje në treg, sipas fjalëve të Ardolliqit, është mbi 15 mijë euro. Read More »

Në Kripore: VIDHEN 12 LOPË

Haxhi Ardoliq

Policia po mundohet të vërtetoi se kush i vodhi në Kripore 12 lopë të blegtorit dhe bujkut të njohur Haxhi Ardoliq nga Zogajt, shkruan “Vijesti”. Vjedhja, siç theksohet, ndodhi në natën në mes të enjtes dhe të premtes. Mbas hajdutëve mbeti vetëm demi, i rëndë afër një ton. Atë hajdutët, me siguri, nuk mundën ta zaptojnë. Artoliq kontrolloi tërë terrenin, ... Read More »

Sot fillon incizimi i filmit: “ERA” NË ULQIN

Film

Shtëpia e produksionit “Monkey production” dhe “Cinnamon production” fillojnë sot në Ulqin incizimin e filmit me metrazh të gjatë “Era” në regji të Tamara Drakuliq dhe me skenar të Ana Rodiq. Filmi në tre javët e ardhshme do të incizohet në hapësirën e Adës, Kripores dhe Valdanosit. “Tërë filmin dëshirojmë të ja dedikojmë ruajtjes së natyrës së Adës së Bunës ... Read More »

DEMOS: KRIM I ORGANIZUAR RRETH KRIPORES

Solana, Kriporja

DEMOS-i opozitar ka vlerësuar se dhënia e pronës shtetërore të Kripores nën hipotekë për marrjen e kredive disamilionshe në llogari të shtetit është akt kriminal. Nga kjo parti opozitare kanë ftuar prokurorin e lartë shtetëror të hetojë si ndodhi kjo, gjegjësisht kush dhe në ç’mënyrë mundi të vendos nën hipotekë pronën shtetërore. Deputeti i DEMOS-it Zoran Milaniq ka thënë se ... Read More »

“Dan”: PRONA E KRIPORES NËN HIPOTEKË PËR KREDI PRIVATE

Kriporja, Solana 3

Edhe pse është në pronësi shtetërore, prona e Kripores është dhënë si garanci për kthimin e kredive milionëshe të kompanive private. Nën hipotekë janë madje edhe kanalet, shkruan “Dan”. Hipotekat kanë të bëjnë me kreditë të cilët janë lëshuar nga ana e Prva banka dhe Banka komerciale malazeze (CKB). Grupacioni politik DEMOS shtroi pyetjen: me lejen e kujt dhe mbi ... Read More »

Scroll To Top