Thursday , June 4 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Kulti i gjarprit

Feed Subscription

GJARPRI – KAFSHË E SHENJTË TEK ILIRËT

Kulti i gjarprit tek Iliret

Gjarpri është, pohon Aleksandar Stipçeviq (1976), simbol i cili në mes të gjithë tjerëve ishte më i rëndësishmi dhe “më iliri” në të gjithë trojet ilire. Ai është konsideruar si rojtar i shtëpisë dhe nuk guxohej të vritej, sidomos jo të prehet përgjysmë. Për Ilirët, pra, ishte shumë i rëndësishëm kulti i gjarprit dhe e gjithë ornamentika e tyre ishte ... Read More »

Scroll To Top