Saturday , August 15 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Kuvendi komunal i Ulqinit

Feed Subscription

Haxhibeti: NË ULQIN NUK KA KRIZË POLITIKE

Fatmir Gjeka, Fuad Haxhibeti

Kryetari i Kuvendit komunal të Ulqinit Fuad Haxhibeti ka thënë se nuk ka krizë politike në qeverisje lokale. Në pyetjen e “Danit” pse Parlamenti lokal nuk mblidhet tash katër muaj ai tha se deri nga mesi i majit çdo gjë do të jetë gati për mbledhje të rregullt. “Një sërë pikash është përgatitur dhe dërguar pushtetit ekzekutiv para një muaji ... Read More »

Këshilli për vetëqeverisje lokale: TETË MUAJ HESHTJE TË KËSHILLIT PARLAMENTAR

Xhaudet Cakuli, Dzaudet Cakuli

Sot janë tetë muaj prej kur organizatat joqeveritare kanë dorëzuar emrat e kandidatëve për anëtarë të Këshillit për mbrojtjen dhe zhvillimin e vetëqeverisjes lokale. Por, Këshilli për zgjedhje dhe emërime i Kuvendit komunal të Ulqinit, në krye të së cilit ndodhet Xhaudet Cakuli, funksionari i Forcës së re demokratike, për këtë gjë akoma nuk e ka sjell vendimin. Sipas Statutit ... Read More »

A.Resulbegoviq: TERROR NDAJ PUNËTORËVE TË „OTRANTIT“

Sindikata e Otrantit, Sindikat Otrant

Kryetari i Këshillit grevist në „Otrant“ Amir Resulbegoviq ka thënë se ndaj punëtorëve të këtij hotele po bëhet terror. „Tash 45 muaj 60 nxënës të këtij hoteli janë në rrugë. Ky terror është i ngjashëm me atë që ndodhi në Francë“, vlerësoi ai. Sipas fjalëve të tija, punëtorët presin vendimet e gjykatave kompetente. „Ne paditëm bankën ’NLB Interfinance’ dhe kompaninë ... Read More »

Komuna: PAMJE E RE PËR PARLAMENTIN LOKAL

Kuvendi Komunal i Ulqinit

Mbledhjen e parë të rregullt këshilltarët e Kuvendit komunal të Ulqinit do ta mbajnë në hapësirë diçka më të bukur. Këto ditë në Sallën e madhe të Parlamentit lokal është vendosur foltorja dhe tavolina e re, në të cilën gjendet edhe stema e komunës. Punët rreth rregullimit të sallës i mbikëqyri nënkryetarja e komunës, arkitektja Zenepa Lika, ndërsa punimet e ... Read More »

Foshnjorja në Fushën e Ulqinit: ZHGËNJIM, SIKLET, PETICIONE

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Këshilli i prindërve të Institucionit parashkollor publik “Solidariteti” ka shprehur të mërkurën në mbrëmje pakënaqësinë për vonesën e Kuvendit komunal të Ulqinit që të sjell Vendimin për kalimin e të drejtës së pronësisë pa kompensim për ndërtimin e foshnjores në Fushën e Ulqinit. Opozita ka propozuar që me këtë rast, të mbahet seanca e jashtëzakonshme e Parlamentit lokal vetëm me ... Read More »

Opozita: HETIM PARLAMENTAR PËR PRONËN E KOMUNËS

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Në mbledhjen e parë të ardhshme të rregullt të Parlamentit lokal në Ulqin, opozita do të kërkojë inicimin e hetimit parlamentar rreth rastit të humbjes së pronës komunale në gjykata, mëson Portali Ul-info. „Është shumë indikative që kohën e fundit humben proceset gjyqësore të cilët zgjasin me dekada, ndërsa e gjitha kjo kalon gati pa u vënë re, pa asnjëfarë ... Read More »

Turp: 150 DITË PRET KËSHILLI PËR ZHVILLIMI E VETËQEVERISJES LOKALE

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Para saktësisht pesë muajsh, më 7 gusht të vitit të kaluar, organizatat e shoqërisë civile kanë dorëzuar tetë emra kandidatësh për anëtarët e Këshillit për zhvillimin dhe mbrojtjen e vetëqeverisjes lokale. Njoftimin publik për propozimin e kandidatëve e ka shpallur Këshilli për zgjedhje dhe emërime të Kuvendit komunal të Ulqinit, në krye të së cilit është Xhaudet Cakuli. Por, as ... Read More »

KK: MIRATOHEN TË GJITHË VENDIMET, BUXHETI GATI SHTATË MILION EURO

Kuvendi, Skupstina, Parlamenti,

Mbas diskutimit tërë ditorë Parlamenti komunal në mbledhjen e fundit në këtë vit ka miratuar një sërë vendimesh të rëndësishme. Ndër to ishin Programi i rregullimit hapësinor për vitin 2015, Vendimi për sjelljen e Planit të vendosjes së objekteve të përkohshme në territorin e Komunës për vitin e ardhshëm,  Vendimi për rregullimin e komunikacionit urban dhe ndërurban dhe auto-taksi, Raporti ... Read More »

Nrekiq: PËR FOSHNJORE NEVOJITET SEANCË E JASHTËZAKONSHME

Këshilltarët e opozitës në Kuvendin komunal të Ulqinit kanë shprehur pakënaqësinë e thellë për faktin se në seancën e kaluar për shkak të votimit të përmbajtur të dy këshilltarëve të Forcës nuk kaloi Vendimi për kalimin e të drejtës për dispozicion të pronës pa kompensim për ndërtimin e foshnjores në Fushë të Ulqinit. Ato theksuan se është bërë gabim i ... Read More »

Haxhibeti: NUK E DI KUSH ISHTE I PËRMBAJTUR PËR FOSHNJORE

Kryetari i Kuvendit komunal të Ulqinit Fuad Haxhibeti tha që askush nuk ishte kundër vendimit për lirimin nga taksa e komunalive foshnjoren e re në Fushë të Ulqinit. Këtë vendim në votim e përkrahen 15 prej 17 këshilltarëve të pranishëm, ndërsa që ky vendim të miratohet ishte e nevojshme shumica e kualifikuar, gjegjësisht që atë ta përkrahin 17 këshilltarë. “Në ... Read More »

Scroll To Top