Sunday , October 25 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Ligji per ullishtari

Feed Subscription

Kuvendi i Malit të Zi: VALDANOSI DUHET TË MBROHET

Skupstina Crne Gore, Kuvendi i Malit te Zi

Deputetët e Kuvendit të Malit të Zi duhen nesër të deklarohen mbi Propozimin e Ligjit për ullishtari të cilin e propozoi Qeveria e Malit të Zi. Deputetët e opozitës, edhe disa përfaqësues të koalicionit qeverisës, ashpër i janë kundërvënë qëllimit të ministrit të bujqësisë Petar Ivanoviq që me këtë akt juridik nuk mbrohet prodhimi vendas, sidomos Valdanosi, si sinonim i ... Read More »

Ligji për ullishtari: PREJ GJASHTË SHOQATAVE, TRE NGA ULQINI

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslina

Në seancën e djeshme konsultative në Kuvendin e Malit të Zi rreth  Propozim ligjit për ullishtari ishin të pranishëm përfaqësuesit e gjashtë shoqatave të ullishtarëve. Prej tyre tre ishin nga Ulqini: Shoqata e ullishtarëve Ulqini, Valdanos dhe Ana e Malit. Gjatë mbledhjes së Këshillit për turizëm, bujqësi, ekologji dhe planifikim hapësinor janë thënë një sërë vërejtjesh për draftin e këtij ... Read More »

Kuvendi i MZ: TËRHIQET NGA PROCEDURA LIGJI PËR ULLISHTARI

Skupstina Crne Gore, Kuvendi i Malit te Zi

Me kërkesë të disa deputetëve nga partitë në pushtet, sot është tërhequr nga procedura parlamentare Ligji për ullishtari, mëson Portali Ul-info. Ky akt juridik edhe vitin e kaluar ishte në procedurë, por poashtu është tërhequr dhe mbas kësaj janë bërë disa ndryshime. Por, kjo siç duket nuk i ka kënaqur shumicën e deputetëve, kështu që tani nuk dihet kur ligji ... Read More »

Kuvendi i MZ: TË MËRKURËN LIGJI PËR ULLISHTARI

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Kuvendi i Malit të Zi do të shqyrtojë të mërkurën Propozim ligjin për ullishtari. Me këtë akt, siç shpjegoi ministri i bujqësisë Petar Ivanoviq, është futur definicioni i ullishtës, gjegjësisht që bëhet fjalë për sipërfaqe minimale prej 0,5 hektar dhe numrin minimal të trungjeve 200 për hektar. Me ligj është parashikuar dhe regjistri i ullishtarëve, si dhe kategorizimi i vajit ... Read More »

Në ligjin e ri për ullishtari: TRE VITE PËR KONTROLLIN E CILËSISË

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Ministria e bujqësisë dhe e zhvillimit rural në Mal të Zi ka pranuar kërkesën e përfaqësuesit të shoqatës së ullishtarëve që në propozimin e Ligjit për ullishtari të caktohet  afati prej tre viteve për zbatimin e standardit të kontrollit të cilësisë së vajit të ullirit, gjegjësisht kategorizimin e vajit të ullirit. Në Shoqatën e ullishtarëve të Tivarit kanë vlerësuar që ... Read More »

Scroll To Top