Saturday , January 23 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Liqeni i Shasit

Feed Subscription

Qeveria: SHPALLJE PËR PËRPILIMIN E STUDIMIT PËR LIQE TË SHASIT DHE BUNË

Liqeni i Shasit, Sasko jezero

Me qëllim që të mundësojë shfrytëzim të qëndrueshëm dhe menaxhim më të mirë të burimeve ekzistuese të peshkut në territorin e komunës së Ulqini, Ministria e bujqësisë dhe e zhvillimit rural ka shpallur Konkursin publik për hulumtimin dhe vlerësimin e resurseve të Liqenit të Shasit dhe lumit Buna. Nëpërmjet projektit “Zhvillimi i qëndrueshëm i ekosistemit detar dhe bregdetar të Komunës ... Read More »

Green Home dhe Komunalja: VENDOSIN KOSHA PLEHRASH NË AFËRSI TË LIQENIT TË SHASIT

Liqeni i Shasit, Sasko jezero

Nga OJQ Green Home kanë njoftuar se në bashkëpunim me NP Veprimtari komunale Ulqin do të vendosin pesë koshat e parë të plehrash në afërsi të liqenit të Shasit të mërkurën më 30.12.2015. Siç theksohet, në këtë mënyrë do të mundësohet menaxhimi më cilësor i mbeturinave në këtë zonë, si dhe që edhe pesë kosha tjerë do të vendosen gjatë ... Read More »

BL Katërkollë : RIHAPET RRUGA PUBLIKE PËR NË LIQE TË SHASIT

Bashkesia lokale Katerkolle, Shas, Liqeni i Shasit

Bashkësia Lokale Katërkollë në bashkëpunim më Fehim Avdiun, si përfaqësues i peshkatarëve të zonës, nën mbështetjen e Komunës së Ulqinit dhe një numri të konsiderueshëm donatorësh përfundoi me sukses fazën e parë të projektit për pastrimin dhe rihapjen e rrugës publike që të çon në liqe të Shasit. Në fazën e parë të rrugës publike është  bërë  pastrimi, zgjerimi dhe ... Read More »

Green Home: DO TË PUNOJMË STUDIMIN E MBROJTJES SË LIQENIT TË SHASIT

Liqeni i Shasit, Sasko jezero

OJQ Green Home të hënën, më 05.10.2015, në ora 11.30, në hapësirat e Komunës së Ulqinit, do të nënshkruaj Kontratën e bashkëpunimit me Komunë të Ulqinit sa i përket punimit të Studimit të mbrojtjes së Liqenit të Shasit, njoftohet nga ky institucion. Në batë të të dhënave ekzistuese lidhur me vlerat e biodiversitetit të kësaj zone, Liqeni i Shasit me ... Read More »

Qeveria: MBROJTJE SPECIALE PËR GJASHTË LOKALITETE NË ULQIN

Qeveria e Malit te Zi, Vlada Crne Gore

Qeveria e Malit të Zi ka publikuar listën me 32 zona potenciale Emerald të cilët kanë nevojë për mbrojtje speciale, në radhë të parë të botës bimore dhe shtazore. Në listë të zonave potencialisht të mbrojtura, e cila është publikuar në faqen e Këshillit të Europës, gjenden edhe gjashtë lokalitet në komunë të Ulqinit: Plazhi i madh, Kriporja, Liqeni i ... Read More »

Në tre ditët e ardhshme: KONFERENCË E MADHE NË ULQIN

Plazhi i madh, Velika Plazha

Në periudhën prej 25 deri më 27 maj në Ulqin do të organizohet Konferenca ndërkombëtare e vendeve të Mesdheut e cila do të tubojë mbi gjashtëdhjetë shkencëtarë, përfaqësues të sektorit joqeveritar, shfrytëzues të granteve dhe palë të interesuara nga i tërë Mesdheu dhe më gjerë. Pritet prania e përfaqësuesve nga së paku 25 shtete të botës, njoftohet nga Qendra për ... Read More »

DN: PROKURORINË VEÇANËRISHT E INTERESON SHASI

Liqeni i Shasit, Sasko jezero

“Dnevne novine” shkruajnë se pushteti komunal ka afat prej një jave që të dorëzojë dokumentacionin të cilin e kërkojë Prokuroria speciale për krim të organizuar. Siç shkruan kjo gazetë e Podgoricës, organi hetimor veçanërisht insiston në dorëzimin e dokumentacionit për rastin Shas. “Në rastin e përmendur, ish kryetari i komunës Nazif Cungu është akuzuar që ka keqpërdor pozitën dhe me ... Read More »

Strategjia: LIQENI I SHASIT DHE PLAZHI I MADH SHUMË TË CENUESHËM

Në Draftin e Strategjisë nacionale për menaxhim integral të zonës bregdetare thuhet që zona e Liqenit të Shasit dhe e Plazhit të madh janë shumë të cenueshëm. Siç theksohet, këto zona duhet ruajtur nga ndikimet negative, sidomos me ruajtjen e tërësisë së tyre. “Si zona më të rrezikuara bregdetare janë etiketuar dinat ranore në Plazhin e madh me fragmentet e ... Read More »

Pasuria e fondit të peshkut: NË ULQIN 107 LLOJ TË PESHKUT

Bregdeti i Ulqinit dhe delta e Bunës vazhdojnë të jenë, përkundër të gjithë ndikimeve negative të njeriut, habitat shumë i rëndësishëm i peshqve. Ekspertët gjerman në këtë zonë kanë regjistruar 107 lloj dhe nënlloje të peshkut (në det, Bunë dhe Liqe të Shasit). Në Bunë, përndryshe, mund të gjenden 13 lloje të peshkut të cilët migrojnë nga Liqeni i Shkodrës ... Read More »

Green home: PO PUNOJMË STUDIMIN PËR MBROJTJEN E LIQENIT TË SHASIT

Liqeni i Shasit, Sasko jezero

Drejtoresha ekzekutive e OJQ “Green Home” Jellena Marojevic – Galic ka deklaruar që kjo organizatë po punon Studimin për mbrojtjen e Liqenit të Shasit. “Kjo do të jetë bazë që Liqeni i Shasit të shpallet Monument i natyrës”, tha ajo për Televizionin Vijesti. Në “Green Home” thonë që në monumentin e ardhshëm të natyrës dhe në afërsinë e tij, zonë ... Read More »

Scroll To Top