Wednesday , April 14 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Liqeni i Shkodres

Feed Subscription

UBA në projektin regjional: KËRCËNOHET EKOSISTEMI I LIQENIT TË SHKODRËS

Ndotja e shkaktuar nga aktivitetet bujqësore është kërcënimi më i madh për ekosistemin e liqenit të Shkodrës, është deklaruar të hënën në konferencën të cilën e ka organizuar organizata joqeveritare “Grin Houm” (Green Home), transmeton agjencia Mina. Në konferencë janë prezantuar rezultatet e projektit “Aplikimi i menaxhimit integral të ekosistemit të liqenit të Shkodrës”, të cilin kjo OJQ e ka ... Read More »

Ismet Teli: SI TA SHPËTOJMË SHKODRËN NGA PËRMBYTJET

Navigatori shkodran Ismet Teli me një eksperiencë afro 50-vjecare me marinën shqiptare, me një gjuhë të thjeshtë dhe praktike për lexuesin shpjegon për gazetën „Shekulli”, arsyet e përmbytjeve të zonës së Shkodrës, jo vetëm vitet e fundit, por që nga shekulli i 19-të. Pse e përmbyt liqeni Shkodrën? A është i vjetër ky problem?  Në vitet 1955-60 thellësia e tij ... Read More »

LIQENI I SHASIT – KRIPTODEPRESIONI

Liqeni i Shasit, Sasko jezero

Liqeni i Shasit ndodhet në lartësinë mbidetare prej një metri dhe ka thellësinë më të madhe, kur është niveli i ujit i ulët, 6.5 metër. Kjo do të thotë këtu kemi kriptodepresion, apo që disa pjesë të fundit të liqenit janë nën nivelin e detit. Rast i ngjashëm është dhe në liqenin e Shkodrës, i cili është liqeni më i ... Read More »

Liqeni i Shkodrës: INTERES I PËRBASHKËT TË KUJDESEMI PËR KËTË PERLË

lake2

Në Podgoricë të martën është paraqitur projekti Zbatimi i menaxhimit integral të ekosistemit të Liqenit të Shkodrës. Projekti ka vlerë prej tetë milion euro dhe parasheh zgjedhjen e problemit të gjuetisë pa leje dhe ndërtimit pa leje në këtë zonë. Drejtori i Agjencisë për mbrojtjen e ambientit në Mal të Zi Ervin Spahiq tha që përgjegjësia për mbrojtjen e Liqenit ... Read More »

Scroll To Top