Wednesday , October 28 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Lumi Buna

Feed Subscription

Në Bunë: ÇAFKA SQEPLUGË NË ISHULLIN PARATUK

Cafka Sqepluge, Caplja kasiikara

Çafka sqeplugë (Platalea leucorodia) është lloj shpendit i cili karakterizohet nga sqepi në formë luge, qafa dhe kaçiruba. Formon çerdhe vetëm në ishullin Paratuk, në lumin Buna, ku u regjistruan deri në 32 çifte, njoftohet nga Qendra për mbrojtjen dhe vështrimin e shpendëve. Për këtë lloj është e rëndësishme që të ruhet rrjeti i habitateve kënetore ku ajo pushon dhe ... Read More »

Qeveria: SHPALLJE PËR PËRPILIMIN E STUDIMIT PËR LIQE TË SHASIT DHE BUNË

Liqeni i Shasit, Sasko jezero

Me qëllim që të mundësojë shfrytëzim të qëndrueshëm dhe menaxhim më të mirë të burimeve ekzistuese të peshkut në territorin e komunës së Ulqini, Ministria e bujqësisë dhe e zhvillimit rural ka shpallur Konkursin publik për hulumtimin dhe vlerësimin e resurseve të Liqenit të Shasit dhe lumit Buna. Nëpërmjet projektit “Zhvillimi i qëndrueshëm i ekosistemit detar dhe bregdetar të Komunës ... Read More »

Takimi në Shkodër: RREGULLIMI I BUNËS DHE PASTRIMI I GRYKËS

Lumi Buna, Rijeka Bojana

Në takimin e komisioneve shtetërore të Shqipërisë dhe Malit të Zi për marrëdhëniet e administrimit ujorë, i cili në nivel kryetarësh u mbajt dje në Shkodër, u definuan hapat për harmonizimin dhe nënshkrimin e kontratës për marrëdhëniet e administrimit ujorë të dy vendeve. “Projekti i përbashkët kyç në fushën e administrimit të ujërave është realizimi i masave urgjente për rregullimin ... Read More »

Bojanatour: TURIZMI I GJELBËR NË ULQIN

Ada e Bunes, Ada Bojana

Të enjten, më 5 nëntor, në Ulqin do të mbahet tubimi përmbyllës në kuadër të projektit “Bojanatour”. Në këtë tubim do të prezantohen rezultatet e këtij projekti, gjegjësisht, “Vizioni për bregdetin e Ulqinit në 2025”, si dhe “Strategjia komunikuese dhe mjetet për turizmin e qëndrueshëm të bazuara në natyrën e zonës së deltës së Bunës”. Projektin “Bojanatour” e implementuarn “ECNC ... Read More »

Tubimi për resurset natyrore: BUNA NUK NJEH KUFIJ

Tubimi per lumin Buna, Skup o rijeci Bojani

Me formimin e Komisionit për bashkëpunim ndërkufitarë në mes Malit të Zi dhe Shqipërisë sot ka përfunduar realizimi i projektit për menaxhim integral të zonës së lumit Buna. Në takim i cili u mbajt në hotelin „Otrant“ ishin të pranishëm funksionarët e lartë të dy qeverive, komunës së Ulqinit dhe organizatave joqeveritare nga të dy anët e kufirit, si dhe ... Read More »

Nesër: KONFERENCA PËR MENAXHIMIN E ZONËS SË BUNËS

Bojana, Buna

Të hënë, më 7 shtator, në hotelin „Otrant“, në kuadër të Projektit të menaxhimit integral të zonën bregdetare të Malit të Zi (CAMP), do të mbahet konferenca për menaxhimin integral të zonës së Bunës. Në realizimin e këtij projekti janë të kyçur Ministria e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit të Malit të Zi, vetëqeverisja lokale, si dhe institucionet tjera kompetente, ... Read More »

Bukuria e Bunës: FOTOGRAFITË E DEGËS SË MAJTË

Lumi Buna,  Rijeka Bojana

Lumi Buna është mrekulli e natyrës, bukuri e cila vetëm nëse e shihni, e sidomos përjetoni, nuk mundeni e mos të dashuroheni. Numri më i madh i atyre që vizitojnë Ulqinin qëndrojnë në degën e djathtë të këtij lumi të mrekullueshëm, ndërsa të rrallët edhe në degën e majtë. Ajo është më e gjerë, më e bukur, më e pasur ... Read More »

Thellimi i Bunës: DO TË PUNOHET EDHE NATËN

Fuad Haxhibeti takim per Bunen

Të premten në zyrën e Kryetarit të Kuvendit Fuad Haxhibeti u mbajt takimi më përfaqësuesit e Drejtorisë për Ujëra, Danillo Gllobareviq, përfaqësues të OJQ Peshkatarët e Ulqinit, Atif Hasanaga, përfaqësuesit e ndërmarrjeve turistike në Bunë, Marko Mashanoviq dhe OJQ Hapi i Gjelbër Xhelal Hoxhiq. Tema e takimit ishte rrjedhshmëria e krahut të djathtë të lumit Buna dhe marrja e masave ... Read More »

Qeveria: MBROJTJE SPECIALE PËR GJASHTË LOKALITETE NË ULQIN

Qeveria e Malit te Zi, Vlada Crne Gore

Qeveria e Malit të Zi ka publikuar listën me 32 zona potenciale Emerald të cilët kanë nevojë për mbrojtje speciale, në radhë të parë të botës bimore dhe shtazore. Në listë të zonave potencialisht të mbrojtura, e cila është publikuar në faqen e Këshillit të Europës, gjenden edhe gjashtë lokalitet në komunë të Ulqinit: Plazhi i madh, Kriporja, Liqeni i ... Read More »

Të mirat detare: INICIOHET PROCESI PËR HEQJEN E 68 OBJEKTEVE NË BUNË

Sipas evidencës së Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare, 68 përdorues të hapësirës në brigjet e lumit Buna në komunë të Ulqinit nuk kanë kryer pagesën e kompensimit për vitin 2014 dhe nuk kanë nënshkruar kontratën me Ndërmarrjen publike deri më 31.12.2014. Të përmendurit e kishin detyrim ta bëjnë këtë në bazë të dispozitës së Kontratës së mëparshme, ... Read More »

Scroll To Top