Sunday , September 27 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Mahmud-Pashe Bushatlliu

Feed Subscription

MAHMUD-PASHË BUSHATLLIU NË DUBROVNIK

Mahmut Pashe Bushatlliu

Sanxhakbeu i Shkodrës Mahmud-pasha nuk ishte në marrëdhënie të mira me Dubrovnikasit. Me vite ka çmendur pushtetin e Dubrovnikun duke kërkuar vazhdimisht anije ndërtuesit dhe pajisjet për anije (në të cilët kapedanë ishin Ulqinakët, vërejtje e redaktorit). Me këtë ai i vinte në pozitë shumë të pakëndshme sepse Porta e cilësonte rebel dhe bandit. Bile kundër tij janë ndërmarr aksionet ... Read More »

Scroll To Top