Tuesday , August 11 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Mali i Zi

Feed Subscription

Në Parlamentin shqiptar: NJËZËRI PËR ANËTARSIMIN E MZ NË NATO

Meta - Pajovic

  Kuvendi i Shqipërisë miratoi anëtarësimin e Malit të Zi në NATO. Me 109 vota, asnjë kundër dhe asnjë abstenim, deputetët votuan për miratimin e dokumenteve përkatës të Aleancës, ndërsa në seancën plenare ishte i pranishëm edhe kryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Darko Pajoviç, raporton Shekulli. Pajoviqi falënderoi Kuvendin e Shqipërisë për votimin. Disa nga deputetët kërkuan, në ... Read More »

Qeveria: DISTANCA ETNIKE MË E MADHE NDAJ ROMËVE DHE SHQIPTARËVE

Ministria për të drejtat e njeriut dhe pakicave ka prezantuar dje rezultatet e hulumtimit në temën “Marrëdhënia e qytetarëve ndaj diskriminimit në Mal të Zi”. Ajo tregoi se çdo i dyti qytetarë i këtij shtet mendon që diskriminimi ekziston. Në maje të listës janë Romës, homoseksualët dhe njerëzit me invaliditet. Distanca e madhe etnike edhe më tej ekziston ndaj Romëve ... Read More »

Kuvendi i MZ: MURATI DËSHIRON NË KËSHILLIN PROKURORIAL

Jakup Murati

Këshilli për sistem politik në Kuvendin e Malit të Zi ka vërtetuar listën e kandidatëve për një vend në Këshillin prokurorial. Ndër gjashtë kandidatë gjendet edhe avokati nga Ulqini Jakup Murati. Murati ishte sekretar shumëvjeçar në Ndërmarrjen hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit”, ndërsa kryente edhe funksionin e kryeadministratorit të Komunës së Ulqinit. Momentalisht është anëtarë i Këshillit drejtues të Ndërmarrjes publike ... Read More »

CZIP: PROGRESRAPORTI I KE-së VEÇON KRIPOREN

Komisioni europian, Evropska komisija, European Commission

  Raporti i Komisionit evropian, për progresin e Malit të Zi në procesin e integrimit në Bashkimin evropian, për vitin 2015, në kuadër të kapitullit 27, ka definuar çështjen e mbrojtjes së Kripores së Ulqinit si një nga tre kushtet e veçuara. Raporti për progresin sidomos veçon që në vitin e ardhshëm, Mali i Zi duhet të bëjë përpjekje të ... Read More »

Këshilli i Europës: POROSI PUSHTETIT QË TË MBROJË GJUHËN SHQIPE

Komitet ministara, Strazbur, Savjet Evrope

Komiteti i ministrave të Këshillit të Evropës ka kërkuar nga qeverisja malazeze të sigurojë përdorim më të madh zyrtar të gjuhës shqipe në komunat ku Shqiptarët përbëjnë shumicën e popullsisë. Në Raportin për implementimin e Konventës evropiane për gjuhët regjionale dhe pakicë në Mal të Zi përshëndetet fakti se gjuha shqipe përdoret në mënyrë efikase në tre komuna, duke përfshirë ... Read More »

Vizita: NISHANI FILLOI VIZITËN NË MAL TË ZI, NESËR NË ULQIN

Bujar Nishani

Presidenti i Shqipërisë së bashku me Zonjën e Parë, Odeta Nishani, po zhvillojnë një vizitë shtetërore në Mal të Zi. Vizita realizohet me ftesë të homologut të Tij Z Filip Vujanoviq. Fillimisht të dy Presidentët do të kënë takim kokë më kokë e me pas do të kryesojnë bisedimet dypalëshe të delegacioneve respektive. Kreu i shtetit shqiptar do të ketë ... Read More »

Policia: ARRESTOHET I DYSHUARI PËR KRIME LUFTE NË KOSOVË

Prangat, Lisice, Policia, Policija

Policia e Podgoricës, duke vepruar sipas flet-arrestit ndërkombëtar të organeve kompetente të Kosovës – NCB Interpol UNMIK, ka arrestuar shtetasin e Serbisë Mirko Gegoviq (67), të lindur në Gjakovë, transmeton CdM. “Flet-arresti ndërkombëtar i NCB Interpol UNMIK është shpallur për Gegoviqin për arsye të sigurimit të prezencës në procesin penal i cili kundër ti mbahet para gjykatës kompetente të Kosovë, ... Read More »

Qeveria e MZ: PATENTAT TONA DO TË VLEJNË EDHE NË SHQIPËRI

Edi Rama, Milo Gjukanoviq

Qeveria e Malit të Zi ka publikuar marrëveshjen në bazë të cilës patentat e shoferit të lëshuara në këtë vend vlejnë edhe në Shqipëri. Marrëveshja për këtë, siç thuhet në kumtesën e kabinetit të Millo Gjukanoviq, është nënshkruar në Tiranë më 15 dhjetor. Përndryshe, me përkrahjen e Bashkimit evropian Mali i Zi dhe Shqipëria do të ndërtojnë edhe disa pika ... Read More »

Në Siri: HUMBI JETËN SHTETASI I MALIT TË ZI

Foto: Filip Roganovic

Tridhjetvjeçari Mirza Haklaj nga Podgorica ka humbur jetën para disa ditësh në luftë në Siri, mësojnë CdM dhe Dnevne novine. Vdekjen e tij akoma zyrtarisht nuk e ka vërtetuar Ministria e punëve të jashtme dhe integrimeve evropiane. Para se shkoi në luftë në Siri Haklaj ka jetuar në Stara varosh, ndërsa dyshohet se ishte përfaqësues i lëvizjes vehabi. Sipas burimeve ... Read More »

Scroll To Top