Tuesday , June 22 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Mark Milani

Feed Subscription

Mark Milani në Ulqin: NASHKE DHE SHQIP

Marko Miljanov, Mark Milani

Vojvoda i Kuçëve Mark Milani ka qëndruar në Ulqin në vitin 1897 për mjekim. Siç e ka shkruar mësuesi popullor Mashan Paviqeviq, Milani ishte mysafirë në disa familje shqiptare në Mahallë të re të cilët e pyetën si është e mundur që ai e flet shumë mirë gjuhën shqipe. “Në fisin tim flitet nashke dhe shqip. Të dyja janë të ... Read More »

Scroll To Top