Sunday , June 7 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: medreseja ne Ulqin

Feed Subscription

MEDRESEJA NË ULQIN NË PERANDORINË OSMANE

Arkivi Ulqin, Arhiva Ulcinj,

Pas kryerjes së mejtepit nxënësi ishte i aftësuar që të vazhdojë në shkallë më të lartë të arsimimit të cilën mund ta vazhdonte në medrese (shkollë e mesme fetare). Ajo gjendej pranë xhamisë kryesore të qytetit. Në krye të saj ishte myderrizi i cili udhëhiqte aktivitetet akademike në medrese dhe ishte tërësisht përgjegjës për ta. Gëzonte respekt të madh për ... Read More »

Scroll To Top