Tuesday , May 21 2019
Lajmi i fundit

Tag Archives: Mevludi

Feed Subscription

Në xhaminë „Namazgjah”: MEVLUDI PËR SHPIRT DHE KUJTIM

Mevlud

Në xhaminë kryesore të qytetit në Ulqin, “Namazgjah”, të shtunën në mbrëmje, me rastin e lindjes së profetit Muhamed, paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij të ndershme, është mbajtur Mevludi. Për jetën e profetit të fundit të Zotit foli kryemami i Ulqinit Ali efendi Bardhi. Hoxhallarët e Ulqinit kanë recituar pjesët prej Mevludi i mrekullueshëm i hafiz Ali ... Read More »

DISA FJALI RRETH MEVLUDIT TË HAFIZ ALI ULQINAKUT

Hafiz Ali Riza Ulqinaku

Mevludi është vepër e poetit të njohur turk, Sulejman Çelebiut, të cilën e ka përkthye në gjuhën shqipe Hafiz Ali Riza Ulqinaku. Ky përkthim është adaptim, përshtatje në gjuhën shqipe, është një poemë që i kushtohet lindjes apo ditë-lindjes së Pejgamberit, Muhammedit (a.s.) Këtë vepër e ka shkrue, përkthye, adaptue, në moshën 18 vjeçare, në vitin 1873, kurse është botue ... Read More »

Poema Mevludi: POEMA MË E RECITUAR NË BOTË

Mevlud

Cila mendoni se është poema më e recituar në botë? A ka ndonjë poemë që recitohet përpara një audience të madhe pothuajse çdo ditë? Një kryevepër e letërsisë Osmane shkruar në 1409, Mevludi është një poemë e gjatë e cila është përgjigjja e saktë e pyetjes së mësipërme. Bashkë me të qenit një poemë e gjallë që reflekton dashurinë e ... Read More »

Scroll To Top