Tuesday , June 22 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Ministria e Arsimit

Feed Subscription

Solemniteti në Sukubinë: VJEN MINISTRI BOSHKOVIQ

Predrag Boskovic

Ministri i arsimit mr Predrag Boshkoviq do të jetë i pranishëm në vendosjen e gurthemelit të objektit të ri shkollor të Institucionit zonal IP SHF “Bedri Elezaga” në Sukubinë, komuna e Ulqinit, të martën më 13 tetor, me fillim në ora 11, njoftohet nga Ministria e arsimit. Siçshtohet, në ceremoni përveç ministrit Boshkoviq do të flas kryetari i Komunës së ... Read More »

Ministria për grafitet: AKTE VANDALE TË INDIVIDËVE

Grafiti, OS Bosko Strugar

Ministria e arsimit ka dënuar ashpër vizatimin e grafiteve “Srbija” dhe katër shkronja cirilike S në muret e Shkollës fillore “Boshko Strugar” në Ulqin dhe ka shprehur brengosjen për këto akte vandale të individëve. “Sjellja e tillë është e drejtuar kundër marrëdhënieve tradicionalisht të mira në mes përfaqësuesve të religjioneve dhe kombësive të ndryshme dhe paraqet akt vandal të individëve ... Read More »

Funksionet: NIK GJELOSHAJ FUNKSIONAR I LARTË I MINISTRISË SË ARSIMIT

Nik Gjeloshaj, i cili, siç pranoi vet, është autor i propozimit më të ri për zgjedhjen e statusit të Tuzit, pak kohë më parë është emëruar në funksioni e u.d. të drejtorit të Drejtorisë për arsim të përfaqësuesve të popujve pakicë dhe komuniteteve tjera nacionale të popujve pakicë pranë Ministrisë së arsimit të Malit të Zi. Gjeloshaj është anëtarë i ... Read More »

Ministri i arsimit në Ulqin: VITIN E ARDHSHËM FILLON NDËRTIMI I SHKOLLËS SË RE

„Vitin e ardhsëm duhet të fillojnë aktivitetet rreth ndërtimit të shkollës së re në Ulqin“, ka paralajmëruar të hënën ministri i arsimit dhe sportit Slavoljub Stijepoviq. Ai mbas bisedës me kryetarin e komunës së Ulqinit Nazif Cungun ka thënë që në vitin 2014 do të hapet tenderi për atë projekt, dhe që së shpejti do të nisen punimet në sanimin ... Read More »

Ministria e arsimit: FILLIMI I VITIT SHKOLLOR TË HËNËN

Marshall Tito, Marsal Tito, Shkolla, Skola

Viti shkollor fillon të hënën, me 2 shtator të vitit 2013, ndërsa përfundon të premten, me 13 qershor të vitit 2014, është lajmëruar nga Ministri e arsimit. Siç theksohet, pushimi dimëror fillon të premten me 3 janar të vitit 2014, ndërsa përfundon të dielën me 26 janar të vitit 2014. Viti shkollor për nxënësit e klasave përfundimtare mbaron të martën ... Read More »

Ministria e arsimit: LIBRAT MË LIRË DHJETË PËRQIND

Libraria, Knjizara, Libra, Knjiga

Librat për shkollë fillore dhe të mesme për vitin e ardhshëm shkollorë do të jenë më të lira për 10.4 përqind lajmëroi ministri i arsimit Sllavolub Stjepoviq. Stjepoviq, duke u përgjigjur pyetjes së deputetit, tha që mjetet për këtë janë siguruar nga rezervat e brendshme dhe me rishpërndarjen e parave brenda këtij resori qeveritar. “Çmimet e librave shkollorë në Mal ... Read More »

MUSTAFIQ: MEDRESA SË SHPEJTI FITON LIÇENCËN

Nënkryetari i Kuvendit të Malit të Zi Sulo Mustafiq ka deklaruar që Medresa “Mehmet Fatih” në Tuz së shpejti do të fitoj licencën e Ministrisë së arsimit. “Në këtë mënyrë ajo do të bëhet pjesë e sistemit të shkollimit bazë në vend”, tha Mustafiq i cili është mësimdhënës në këtë institucion të shkollimit të mesëm. Ndërtimi i metresës në Podgoricë ... Read More »

Shoqata e prindërve: LIBRAT TË JENË FALAS

Libraria, Knjizara, Libra, Knjiga

Mbasi që Ministri i arsimit Sllavolub Stijepoviq ka deklaruar që Qeveria është duke e shqyrtuar mundësinë që nga viti i ardhshëm të ulë çmimet e librave për shkolla fillore dhe të mesme, kanë reaguar nga Shoqata e prindërve. Sipas fjalëve të drejtoreshës ekzekutive Kristina Mihajlloviq ky nuk është hap i mjaftueshëm në krahasim me kërkesën e tyre që librat për ... Read More »

Scroll To Top