Tuesday , August 11 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Monstat

Feed Subscription

Monstat: PAGA MESATARE NË ULQIN NË KORRIK 425 EURO

Euro, Monedha, Novac

Sipas të dhënave të entit shtetëror për statistikë – Monstat, paga mesatare në Ulqin ishte 425 euro, ose 76 euro më pak se në nivel shtetëror. Në krahasim me vitin e kaluar, pagat janë rritur për 3,8 për qind, thonë nga Monstat. Përndryshe, paga mesatare në Tivar është 499 euro, në Budvë 486, ndërsa në Podgoricë 531 euro. Read More »

Bilanci 2015: MYSAFIRË PESË PËR QIND MË SHUMË SE VJET

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Sipas të dhënave të Entit shtetëror për statistikë – Monstat, vitin e kaluar në rivierën e Ulqinit janë realizuar rreth 1.064.000 fjetje. Kjo është rreth 45 mijë më shumë se një vit më herët, ose me përqindje rreth pesë për qind më shumë. Rezultatet më të mira janë realizuar në shtator, kur kishte 40 për qind më shumë mysafirë se ... Read More »

Monstat: RRITET NUMRI I BANORËVE DHE STUDENTËVE NË ULQIN

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Të dhënat vjetore të Entit shtetëror për statistikë – Monstat tregojnë se në Ulqin po rritet numri i popullsisë. Sipas vlerësimit të këtij institucioni, në territorin e kësaj komune jetojnë 20.073 banorë. Në numërimin e fundit të popullsisë në vitin 2011 në Ulqin ishin 19.921 banorë. Monstat po ashtu pohon se numri i studentëve nga Ulqini po rritet. Në vitin ... Read More »

Monstat: PAGA MESATARE NË ULQIN NË TETOR 436 EURO

Euro, Monedha, Novac

Edhe muajin e kaluar vazhdoi trendi rritës i pagës mesatare në Ulqin, tregojnë të dhënat më të reja të Entit shtetëror për statistikë Monstat. Në tetor të këtij viti paga mesatare në këtë komunë ishte 436 euro dhe është më e madhe për rreth 13 për qind se në të njëjtin muaj vitin e kaluar. Përndryshe, në tetor paga mesatare ... Read More »

Monstat: NË ULQIN RRITET NUMRI POPULLSISË

Carshia Ulqin, Carsija Ulcinj, Kaldrma, Kalldrami

Ulqini është njëra nga pesë komunat në të cilën vitin e kaluar është shënuar rritja e numrit të popullsisë, tregojnë rezultatet e Entit shtetëror për statistikë – Monstat. Lëvizje pozitive të banorëve kanë edhe komunat e Podgoricës, Budvës, Tivarit dhe Tivatit. Kështu, për shembull, në fund të vitit të kaluar në territorin e komunës zyrtarisht ishin 86 banor më shumë ... Read More »

Monstat: PAGA MESATARE NË ULQIN NË SHTATOR 422 EURO

Euro, Monedha, Novac

Sipas të dhënave të Entit shtetëror për statistikë – Monstat, paga mesatare në shtator në Ulqin ishte 422 euro. Ky tregues tani në komunë të Ulqinit arrin rreth 90 për qind të pagës mesatare në vend, kështu që Ulqini, në këtë aspekt, nuk ndodhet më në vendin e fundit në nivel shtetëror. Por, këtë nuk po e përcjellin treguesit e ... Read More »

Monstat: TURISTA KISHTE DIÇ MË SHUMË, MË SHKURT QËNDRUAN

Plazhi i vogel, Mala plaza

Për tetë muajt e parë të këtij viti në rivierën e Ulqinit zyrtarisht kanë pushuar rreth dy për qind më shumë mysafirë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar, tregojnë të dhënat e Entit shtetëror për statistikë – Monstat. Siç theksohet, në periudhën prej janarit deri në fund të gushtit në Ulqin janë realizuar 953 mijë fjetje. Më shumë ... Read More »

Monstat: PAGA MESATARE NË GUSHT 404 EURO

Euro

Sipas raportit të fundit mujor të Entit shtetëror për statistikë – Monstat, paga mesatare në Ulqin në gusht ishte 404 euro. Kjo do të thotë, siç pohojnë nga ky institucion, që pagat mesatare në këtë komunë ishin për 4,5 për qind më të larta se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Tash disa muaj Ulqini nuk është në vendin ... Read More »

Monstat: TRENDE TË PAFAVORSHME DEMOGRAFIKE NË ULQIN

Carshia Ulqin, Carsija Ulcinj, Kaldrma, Kalldrami

Në gjysmën e parë të këtij viti shënohen trende të pafavorshme demografike në territorin e komunës së Ulqinit, mund të konkludohet nga raporti më i ri i Entit shtetëror për statistikë – Monstat. Kështu, për shembull, prej janarit deri në korrik të këtij viti nga Ulqini janë larguar 77, ndërsa erdhën 58 persona. Nga ky raport po ashtu mësojmë se ... Read More »

Monstat: PAGA MESATARA E KORRIKUT NË ULQIN 409 EURO

Sipas të dhënave të Entit shtetëror për statistikë – Monstat, paga mesatare në Ulqin në korrik të këtij viti ishte 409 euro dhe për 5,3 për qind është më e lartë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Kjo do të thotë se Ulqini më nuk është në fund kur bëhet fjalë për pagën mesatare në vend, sepse mbas ... Read More »

Scroll To Top