Saturday , January 23 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Mustafa Canka

Feed Subscription

Shoqata e gazetarëve profesional: CANKA NË KËSHILLIN DREJTUES

Z2101d20

  Qëllimet kryesore të Shoqatës së gazetarëve profesional të Malit të Zi, e cila sot u formua në Podgoricë, janë respektimi i standardeve gazetareske, mbrojtja e lirisë së fjalës publike dhe përmirësimi i pozitës së gazetarëve, fotoraportuesve dhe kameramanëve. Në Kuvendin themelues u zgjodh Këshilli drejtues (KD) të cilin e përbëjnë Vesna Rajkoviq Nenadiq, Mustafa Canka, Tufik Softiq, Sead Sadikoviq, ... Read More »

M.Canka: KUVENDI EFIKAS PËRKUNDËR BOJKOTIT TË HESHTUR

Mustafa-Canka

Është rregull i vjetër dhe i vërtetuar: kur punon Kuvendi komunal, kur ai kryen funksionin e vet, kur sjell vendime, ky komunitet është i gjallë, në të zhvillohet ndeshja politike, qytetarët mund të shohin qartë dhe publikisht se kush për çfarë punon dhe për çfarë vendimesh voton. Mbas periudhës së gjatë dhe të mundimshme të obstruksioneve dhe bllokimeve, dje ishim ... Read More »

Nga ditari i M.Cankes: 7 JANARI – INSTIKTI I MBIJETESËS

Plazhi i madh, Velika plaza.

  Në mes të dimrit, ditë e mrekullueshme janari në Ulqin. Për vetëm një ditë të tillë Gjermanët, thonë, blejnë shtëpi në Mesdhe. Kanë të drejtë. Të jetosh në det është privilegj. Vendosa të shëtisë me fëmijë në Plazh të madh dhe Adë. Kjo bukuri mahnitëse, sidomos kur është ditë me diell, sjell harmoni në shpirt, ndërsa freski syve të ... Read More »

CANKA: SI DËSHTOI PLANI I VOTIMIT TË MOSBESIMIT TË F.GJEKËS

Mustafa-Canka

Kryetari i Partisë demokratike Fatmir Gjeka e nisi iniciativën për përpilimin e platformës së përbashkët për Shqiptarët në Mal të Zi në moment shumë delikat për te. Sepse, Forca në fillim të kësaj jave ka planifikuar realizimin e skenarit të përgatitur gjatë të shkarkimit të kryetarit të Ulqinit dhe nxjerrjen jashtë nga pushteti lokal të partisë së tij dhe URE-së, ... Read More »

M.Canka: HAFIZ ALI RIZA ULQINAKU – MËSUES I FESË DHE KULTURËS

Hafizi

Është nder të flasësh në prezantimin e librit me vlerë i cili edhe më tepër ndriçon personalitetin dhe veprën e hafiz Ali Riza Ulqinakut, personit i cili, për mendimin tim modest, është filizi apo produkti më i bukur në historinë e qytetit tonë. Pse them produkti? Sepse ky mësues i madh i zemrës, fesë dhe kulturës, është lule e periudhës ... Read More »

M. CANKA: ULLINI ËSHTË SI NANA

Mustafa Canka

Një nga thëniet e vjetra thotë se ulliri është si nëna: të jep pa rezervë madje edhe atëherë kur vite me radhë është e lënë pas dore. Ndryshe nga hardhia, e cila krahasohet me femrën: ndëshkon menjëherë çdo mungesë vëmendjeje. Ullishtat e Ulqinit janë lënë pas dore në vitet e shtatëdhjeta dhe tetëdhjeta të fundshekullit të kaluar. Asohere ulqinakët më ... Read More »

Mustafa Canka: GËNJESHTRAT KILOMETRIKE TË FORCËS

Mustafa-Canka

Me kumtesën e sotme Forca e ka tejkaluar vetveten. Kjo mori e të pavërtetave, shpifjeve dhe akuzave, dëshmojnë nivelin e ultë në të cilën ka rënë kjo parti. Kumtesa e panënshkruar, përplot gënjeshtra kilometrike, flet se prej saj turpërohen edhe ato të cilët vetë e shkruan. Edhe ata, fatzitë, pavetëdije parandiejnë se po i afrohet fundi politik. Kali gjuan shqelma ... Read More »

Canka: PROF. DR RUZHDI USHAKU – INTELEKTUALI MË I MADH ULQINAK

Foto

Është kënaqësi të prezantosh librat e prof dr Ruzhdi Ushakut. Kjo sepse ai është shkencëtari më i madh që lindi ky qytet në shekullin e fundit, intelektual i gjithanshëm, Ulqinak i vërtet. Nëse tani e krahasojmë me Servantesin, do të gjejmë disa ngjashmëri. Që të dy nuk i përkëdheli fati. Shkrimtari i madh spanjoll vdiq si njeri i varfër, ndërsa ... Read More »

M. CANKA: PËR DR KARAMANAGËN DHE LIBRIN E TIJ MË TË RI

dr Gani 1

Përveç të Lumit Zot, dr Ganit askush si dhuroi asgjë. Të gjitha në jetë, në punë, në aktivitetet shoqërore, i arriti me mundin e vet, vendosmërinë dhe mësimin e vazhdueshëm. Në prag të dekadës së tetë ai krijon në mënyrë të palodhur. Rezultat i kësaj është kjo vepër e tija, dëshmi me vlerë dhe e drejtë, më së shumti për ... Read More »

Canka: VETËVRASJE POLITIKE E DEPUTETIT NË IKJE N.GJ.

Mustafa Canka

1. Kur POLITIKANI NË TENTATIVË shërbehet me fjalor rrugaçi kjo do të thotë se nuk ka argumente dhe që nuk ka pjekurinë e duhur për t’u marrë me këtë zanat. 2.  Kur DEPUTETI I MOMENTIT ofendon, shpif dhe shkruan të pavërteta kjo do të thotë se gabimisht ka arritur deri te ai funksion dhe se është i padenjë për kryerjen e ... Read More »

Scroll To Top