Wednesday , April 14 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Nail Draga

Feed Subscription

Tryezë e rrumbullakët: “Shqiptarët dhe pluralizmi në Mal të Zi 1990-2015”

Nail Draga

NP “QENDRA KULTURORE” në bashkëpunim me OJQ”ART CLUB”, më rastin e 25 vjetorit të zgjedhjeve të para pluraliste në Mal të Zi, organizojnë tryezën  e rrumbullakët me temë “Shqiptarët dhe pluralizmi në Mal të Zi 1990-2015”. Tryeza do të mbahet në Ulqin, hoteli “Mediteran”, 09.12.2015, ora 11:00 – 14:00. Do të marrin pjesë përfaqësues të subjekteve politike të shqiptarëve në ... Read More »

Dr.Nail  Draga: EKSPOZITË E DËSHMIVE TË SHPËTIMIT TË HEBREJVE NË KOSOVË

Nail Draga

Ekspozitat e ndryshme  artistike  paraqesin  një moment të veçantë për autorin dhe mjedisin përkatës. Por, kur  kemi të bëjmë me ekspozita të veçanta tematike përkatësisht  fotografike, del qartë se kemi të bëjmë me një qasje specifike, qoftë për një mjedis të caktuar apo ngjarjet që lidhën me rrethanat e kohës të cilat ata pasqyrojnë. Pikërisht e tillë është ekspozita e ... Read More »

“Dan” për rastin “Kino bahçja”: HUMBËN PRONËN E VET, DHANË TË HUAJËN ME QIRA

Kino bahcja, Kino basta, Fama

Gazeta ditore “Dan” shkruan se udhëheqësia e Ndërmarrjes publike “Qendra për kulturë” ka publikuar tenderin publik për qiradhënie të Kino bahçes në Ranë nga mesi i majit të këtij viti, gjegjësisht një muaj mbas vendimit të Gjykatës supreme të Malit të Zi. “Me këtë praktikisht udhëheqësia e këtij institucion me vetëdije ka dhënë me qira objektin i cili më nuk ... Read More »

“Rasti Kino bahçja”: GJYKATA URDHËROI DËBIMIN E QIRAMARRËSIT PARA TRE VITEVE!

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Që në vitin 2012 ekzistonte vendimi gjyqësor me të cilin është urdhëruar qiramarrësi i Kino bahçes që ta lirojë atë hapësirë nga inventari, si dhe i ndalohet që të kryejë punë në këtë objekt afarist. “Është e vërtetë që ekziston aktgjykimi dhe këtu çdo gjë është e pastër. Ish qiramarrësi duhet ta lëshojë objektin dhe kjo gjë do të kryhet”, ... Read More »

Solidariteti: SINDIKALISTËT E QENDRËS PËR KULTURËS GJYSMË ORE NË GREVË

Strajk, Greva

Organizata sindikale e Ndërmarrjes publike Qendra për kulturë i dha përkrahje të plotë kolegëve, punëtorëve të Qendrës për kulturë në Kollashin, të cilët sot filluan grevën e urisë për realizimin e të drejtave të veta themelore të marrëdhënies së punës – pagesën e pagave të prapambetura. Në letrën të cilën e nënshkroi kryetarja e organizatës sindikale Lilana Janinoviq thuhet se ... Read More »

N.Draga: RECENZION PËR LIBRIN E FUNDIT TË AUTORIT GJ.DABAJ

Nail Draga

Nga viti 2004 kur botoi studimin dy vëllimësh SHESTANI-studim filologjik gjithëpërfshirës, Gjokë Dabaj deri më tash ka botuar një numër të konsidruar librash, kryesisht nga fusha  e letërsisë por edhe të zhanrëve tjera. Kohë më parë opinionit iu prezantua më një botim i cili mban titullin E kaluara  e vërtetë e Arqipeshkvisë së Tivarit, botuar nga Art Clubi në vitin ... Read More »

Dr. N. Draga: LIKUIDIME KOMUNISTE NË ULQIN (1944-1946)

Nail Draga

Trajtimi i ngjarjeve dhe personalitetëve që ka të bëj me kohën e Luftës së Dytë Botërore  ne lidhje mbi qytetin e Ulqinit dhe të rrethinës së tij paraqet një inspirim të veçantë për çdo individ dhe studiues. E dhëna se nga viti 1941-1944 tokat shqiptare iu bashkangjiten shtetit amë Shqipërisë dhe këtu u vendos administrata dhe pushteti shqiptar me tërë ... Read More »

Qendra për kulturë: SHPALLET KONKURSI PËR FESTIVALIN E KËNGËS PËR FËMIJË

Nail Draga

Qendra për kulturë ka shpallur konkursin për përzgjedhjen e këngëve për Festivalin e 10 të këngës për fëmijë – Ulqin 2014. Siç thuhet në shpalljen publike, në këtë manifestim jubilar të drejtë për pjesëmarrje kanë fëmijët e moshës prej gjashtë deri në 14 vjeç. Konkursi është i hapur deri më 20 dhjetor. “Planifikojmë që festivali të mbahet deri kah fundi ... Read More »

Deklaratë: Konference e Dytë Ndërkombëtare për “Shqiptarët në Malin e Zi”

FullSizeRender (2)

Rochester, Michigan, më 1 Nëntor, 2014 – Konferenca e Dytë Ndërkombëtare mbi “Shqiptarët në Mal të Zi” përfundoi sot në Universitetin e Oakland me një paraqitje historike të kërkimeve shkencore. E organizuar nën përkujdesjen e me mbështetjen e Departamentit të Shkencave Politike dhe të Programit të Studimeve Ndërkombëtare, së bashku me disa Shoqata Shqiptaro-Amerikane, në zhvillimet e kësaj konferencë morën ... Read More »

Scroll To Top