Wednesday , September 30 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Parlamenti i Malit te Zi

Feed Subscription

Sinishtaj: KUSH QESHET I FUNDIT, QESHET MË SË ËMBLI

Vasel, Genci, Nazif, Smajl

Funksionari i Iniciativës qytetare Vasel Sinishtaj ka thënë se në kontestin rreth mandatit të deputetit me deputetin e Forcës Genci Nimanbegun do t’i “qëndrojë” institucioneve vendase. “Do të dërgojë vërejtjen dhe saktë do t’i ceki përgjegjësit të cilat i morën përsipër me mosrespektimin e marrëveshjes. Pastaj do të shkojë rrugës gjyqësore, prej momentit kur duhej të isha deputet deri në ... Read More »

Bardhi: GJELOSHAJ DUHET TË DËNOHET

Mehmet Bardhi

Lideri i Lidhjes demokratike në Mal të Zi Mehmet Bardhi tha se vendimi i deputetit të Alternativës shqiptare në Kuvendin e Malit të Zi Nik Gjeloshaj që të mos jap dorëheqje në këtë funksion dhe të lëshojë vendin është “tentim që me dhunë, fuqi, muskuj dhe mashtrim ta mbajë këtë vend”. Bardhi për Portalin Analitika tha se Gjeloshaj duhet të ... Read More »

Nimanbegu: LETRA E SINISHTËS NËN ÇDO NIVEL

Genci Nimanbegu

Nënkryetari i Forcës së re demokratike dhe deputeti në Parlamentin e Malit të Zi Genci Nimanbegu ka deklaruar se letra e hapur të cilën kësaj parti dhe atij personalisht ia ka drejtuar kryetari i Iniciativës qytetare Vasel Sinishtaj është “nën çdo nivel”. “Çdo kush ka të drejtë të vendos si do të reagojë, ndërsa ai e bëri këtë gjë nën ... Read More »

Gjeloshaj: SË SHPEJTI DO TË DAL ME QËNDRIM

Nik Gjeloshaj, Djelosaj

Opinioni i gjerë javëve të fundit në portale e mediume të ndryshme pothuajse çdo ditë ka rastin të lexojë shkrime që kanë të bëjnë me marveshjet politike për çështjen e ndarjeve të mandateve të deputetëve nga partitë nacionale në Parlamentin e Malit të Zi. Deklaratat në fjalë që konkretisht kanë të bëjnë me mua, unë personalisht i konsideroj cirk mediatik ... Read More »

Prej nëntorit: BARDHI DHE SINISHTAJ PRAPË DEPUTET

Mehmet Bardhi, Vasel Sinishtaj

Lideri i Lidhjes demokratike në Mal të Zi Mehmet Bardhi dhe i Iniciativës qytetare Vasel Sinishtaj do të jenë në fillim të nëntorit prapë në bankën e deputetëve të Parlamentit malazez. Ato, sipas dispozitave të marrëveshjes, do të zëvendësojnë partnerët e vet të koalicionit, liderin e Partisë demokratike Fatmir Gjeka dhe nënkryetarin e Forcës Genci Nimanbegu. Me këto marrëveshje është ... Read More »

Abazoviq: URGJENTISHT TË MIRATOHET REZOLUTA PËR INTEGRIME

„Këshilli i politikës së jashtme i Kuvendit të Malit të Zi dhe Kolegjiumi i kryetarit  duhet të krijojnë urgjentisht kushtet për miratimin e rezolutës për cilësinë dhe dinamikën e procesit të integrimeve evropiane, jo më vonë se në fund të tetorit“, deklaroi deputeti i „Malit të Zi Pozitiv“ Dritan Abazoviq. Ai tha që me këtë dokument duhet të definohet roli ... Read More »

Ukoviq: ROMËT MERITOJNË MANDATIN NË KUVENDIN E MALIT TË ZI

muki-rasiren

„Mandati i garantuar i paraparë me ligj për Romët dhe Egjiptianët do ti forconte këto komunitete, të cilët deri tani i shërbyen Partisë demokratike socialiste për rritjen e kapacitetit të saj zgjedhor“, ka vlerësuar nënkryetari i Këshillit të Romëve Muhamed Ukoviq. Ai tha që mandati i garantuar është e vetmja zgjidhje e mundshme në këtë moment për përfaqësimin politik të ... Read More »

Abazoviq: PUSHTETI I PËRGJEGjSHËM DO TË JEPTE DORËHEQJE

Dritan Abazoviq, Dritan Abazovic

“Është e qartë që nuk ekziston shumicë absolute për çdo çështje të rëndësishme, kjo është treguar para dy ditëve gjatë votimit, është treguar mbrëmë, por edhe sot me tërheqjen e rebalancit. Çdo pushtet i përgjegjshëm në këtë moment do të jepte dorëheqje”, tha për agjencinë Mina deputeti i Partisë Pozitive Dritan Abazoviq. Ai theksoi që nuk pret nga pushteti që ... Read More »

Gjukanoviq: VITIN E ARDHSHËM NDËRTIMI I AKSIT KRYTHË-ULQIN

Kryeministri i Malit të Zi Millo Gjukanoviq tha që po punohen dokumentet projektuese për rikonstruktimin e aksit të tretë të rrugës Sukubinë Ulqin, Krytha e Anës Mali-Ulqin, në gjatësi prej 13.5 kilometër, derisa kryerja e punimeve ndërtimore është e paraparë për vitin e ardhshëm. Ai duke u përgjigjur pyetjes së deputetit të Partisë demokratike Fatmir Gjeka të mërkurën në Parlamentin ... Read More »

Të mërkurën në Parlamentin e Malit të Zi: GJEKA PYET KRYEMINISTRIN PËR SUKUBINË

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Kryetari i Partisë demokratike (PD) dhe deputet në Parlamentin e Malit të Zi Fatmir Gjeka do të pyes të mërkurën kryeministrin Millo Gjukanoviq kur do të filloj faza e tretë e rikonstruktimit të rrugës Ulqin-Sukubinë. “A planifikon Qeveria zgjerimin e vendkalimit kufitar Sukubinë-Muriqan për arsye të nevojës së tij për kalimin e mallrave”, thuhet më tej në pyetjen që do ... Read More »

Scroll To Top