Wednesday , February 26 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Plazhet e Ulqinit

Feed Subscription

Jepen flamujt e kaltër: LAUREATËT PËR PESË PLAZHE

Europa beach

Ceremonia e sotme e dorëzimit të flamujve të kaltër në Mal të Zi ka dëshmuar që plazhet më të bukura dhe më të rregulluara janë në rivierën e Ulqinit. Çmimin më të lartë, dëshmi që plotësojnë të gjitha standardet e sigurisë, ekologjike dhe sanitare, e fituan plazhet “Europa beach”, “Safari”, “MCM beach”, “Copacabana” dhe “Lux beach”. Në pilot fazën për ... Read More »

RËRA E ULQINIT

Plazhi i madh, Velika plaza

Rëra në plazhet e Ulqinit është shumë e pastër. Nuk ka as përzierje më të vogël me dhe, llum apo materiale organike. Ka një bukuri të pazakontë dhe është e imët, me diametër 0.1 deri në 5mm. Sipas përbërjes kimike kjo rërë në përbërjen e vet ka rreth 30 minerale të cilët janë shumë aktiv nga ana biologjike. Përbën radioaktivitet ... Read More »

Inspekcionet në plazhet e Malit të Zi: NJË E TRETA E DËNIMEVE U PAGUAN NË ULQIN

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Nga gjithsej 115 mijë euro të cilat Drejtoria për punë inspektuese i ka mbledhur në 100 ditët e kaluara në plazhet e bregdetit të Malit të Zi, një e treta janë paguar në Ulqin. Siç u njoftuan zyrtarisht „Dnevne Novine“, tek qiramarrësit e plazheve të Ulqinit gjatë sezonit janë konstatuar 175 parregullsi, ndërsa shuma e dënimeve ishte gjithsej 39 475 ... Read More »

Studim: HIDROCENTRALET SHKATËROJNË BREGDETIN E ULQINIT

bistrica

Ndërtimi i hidrocentraleve mund ta kthejë Shqipërinë në një “superfuqi” rajonale energjetike, sikurse pretendohet, por pa dyshim kjo do të ketë një kosto të lartë për vendin në një afat të gjatë. Një studim i zhvilluar nga eksperti austriak Ulrih Zhvarc lidhur me lumenjtë e Ballkanit mbi statusin e tyre hidromorfologjik dhe projektet e hidrocentraleve, zbulon edhe disa të dhëna ... Read More »

Cilësia e ujit të detit në Ulqin: ASNJËHERË MË E MIRË

Plazhi i madh, Velika plaza

Në bazë të rezultateve të matjes së tretë të rregullt të cilësisë së ujit të detit në plazhet publike e cila është kryer me 8 korrik të vitit 2013 në gjithsej 12 lokalitete në rivierën e Ulqinit mund të konstatohet që cilësia e ujit të detit është e shkëlqyeshme. Në nëntë plazhe në Plazhin e madh, pastaj në Adë, Plazhin ... Read More »

Qiramarrësit e plazheve të hidhëruar: KONTROLLET I KALUAN TË GJITHA KUFIJTË

Qiramarrësit e plazheve të Ulqinit janë të revoltuar me kontrollet e shpeshta inspektuese në objektet e tyre. Ato nga tubimi që mbajtën të mërkurën në mbrëmje në plazhin “Kopakabana” kanë paralajmëruar mundësinë e mbylljes së plazheve të tyre nëse vazhdohet me këto aktivitete. Ato me vendimet e veta kanë njoftuar dhe zyrtarët komunal duke kërkuar mirëkuptim dhe mbrojtje. Po ashtu ... Read More »

Në Plazhin e madh: U MBYT NJË SHTETAS I HUAJ

Plazhi i madh, Velika plaza

Dje pasdite, në Plazhin e madh, është mbytur një shtetas i huaj me moshë mesatare. Sipas pretendimit të “Dnevne novine”, arsyeja e fatkeqësisë është gjendja e dobët shëndetësore e viktimës. Deri tek fatkeqësia erdhi mbasi që personi u sëmurë në momentin deri sa notonte në distancë prej dhjet metrash nga bregu. Punonjësit e policisë e kryen ekspertizën në vendngjarje, ndërsa ... Read More »

Scroll To Top