Monday , June 1 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Plazhet ne Ulqin

Feed Subscription

Ulqin: U HAPEN TË GJITHA PLAZHET E MËDHA

Plazhi i madh, Velika Plazha

Të gjitha plazhet më të rëndësishme në rivierën e Ulqinit të shtunën ishin të hapura. Moti i jashtëzakonshëm dhe deti i këndshëm ishin arsyet pse të huajt të cilët pushojnë në Ulqin sot kryesisht kanë bërë plazh. Të mirat detare më herët i kanë ftuar qiramarrësit e plazheve që ti rregullojnë sipas rregullave duke thënë që sezoni veror turistik zgjat ... Read More »

Aksioni i inspekcionit në det: U SEKUESTRUAN DY SKUTERË

Inspektori kryesorë shtetërorë Svetllana Shlivançanin ka lajmëruar që në Ulqin janë sekuestruar dy skuterë për shkak të shkeljes së ligjit. Ajo paralajmëroj që javët e ardhshme puna e inspekcioneve do të rritet. Udhëheqësi i Njësisë së kapetanisë së portit në Ulqin, kapiteni Petar Poçek tha që këto ditë trafiku në det është shumë i madh. „shkeljet janë dhe nga ana ... Read More »

OT: MYSAFIRË PËR NJË TË KATËRTËN MË SHUMË SE VITIN E KALUAR

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Edhe të dhënat nga Organizata turistike tregojnë që sezoni në Ulqin ka mbërritur zenitin. Sipas informatave nga e premtja, në Ulqin zyrtarisht pushojnë 26 732 turistë, ose 23 për qind më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Të gjitha llojet e akomodimit shënojnë rritje të rëndësishme në krahasim me vitin 2012. Kështu, për shembull, në hotele pushojnë ... Read More »

Rënie e numrit të mysafirëve në rivierën e Ulqinit: PLAZHET GJYSMË TË MBUSHURA

Plazhi i madh, Velika Plaza

Numri i konsiderueshëm i vendeve të lira në Plazhet më e mëdha të Ulqinit, si dhe trafiku më pak i ngjeshur, tregon që në rivierën e Ulqinit erdhi deri tek rënia e ndjeshme e mysafirëve. Si arsye kryesore për këtë situatë të pakënaqshme në mes të sezonit punëtorët turistik cekin qëllimin e mysafirëve nga Kosova dhe Bosnja e Hercegovina që ... Read More »

OT: MYSAFIRË 15 PËRQIND MË PAK SE VITIN E KALUAR

Organizata turistike, Turisticka organizacija

Të dhënat e Organizatës turistike vërtetojnë që fillimi i kulmit të sezonit, të paktën kur bëhet fjalë për numrin e mysafirëve, është shumë më i dobët se vitin e kaluar. Siç deklaruan nga ky institucion, në fund të kësaj jave në Ulqin kanë pushuar 16308 mysafirë apo 15 përqind më pak se vitin e kaluar. Më të vizituar nga pushuesit ... Read More »

Edhe dy flamuj të kaltër në Ulqin: PËRMIRSUAN GABIMIN

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të Mirave detare kanë lajmëruar që flamuj të kaltër, së bashku me plazhet “Kopakabana”, “MCM” dhe “Europa” i kanë fituar edhe dy plazhe nga Ulqini, “Miami” dhe “Safari”. Këto  plazhe, përndryshe, në të kaluarën janë shpallur plazhet më të mira në vend. Nga Të Mirat detare lajmëruan që këto ditë është përfunduar procedura e ... Read More »

Baroviq: QIRAMARRËSIT DUHET TË LIROJNË GJYSMËN E PLAZHIT

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Qiramarrësit e plazheve duhet të respektojnë vendimin që gjysma e plazhit të jetë e liruar nga shkrirëset dhe çadrat, deklaroj drejtori i Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare Rajko Baroviq. “Kemi nënshkruar marrëveshjet, e në to është qartë e definuar cilat janë të drejtat dhe detyrimet e çdo njeriu apo firme e cila ka marrë me qira një ... Read More »

Rritet nervozi: QIRAMARRËSIT E PLAZHEVE KËRCËNOJNË ME BLLOKIM!

“Nëse në mbledhjen e ardhshme nuk gjejmë mirëkuptim dhe nuk e arrijmë marrëveshjen me pushtetin lokal do të jemi të detyruar të bllokojmë plazhet”,  kanë deklaruar Shoqata e qiramarrësve të plazheve të Ulqinit. Sipas fjalëve të kryetarit të kësaj shoqatë Prela Shkrela, anëtarët e tyre ballafaqohen me sjellje të papërshtatshme të Të Mirave detare dhe organeve inspektuese. “Jemi tepër të ... Read More »

Scroll To Top