Wednesday , October 28 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: port milena

Feed Subscription

Inspekcioni në aksion: PRISHEN TRE OBJEKTE NË PORT MILENË

Port Milena

Inspekcioni për mbrojtjen e hapësirës ka prishur tre objekte montazh në brigjet e Port Milenes, menjëherë nga ana tjetër e urës kah Plazhi i madh. Sipas fjalëve të inspektorëve, të cilat i transmeton “Vijesti”, këto objekte nuk ishin të planifikuar me planin e objekteve të përkohshme për periudhën prej vitit 2016 deri në vitin 2018. Inspektorët kanë paralajmëruar se do ... Read More »

Hoxhiq: SË BASHKU ME KRIPOREN TË MBROHET EDHE PORT MILENA

Xhelal Hoxhiq, Dzelal Hodzic

Drejtori ekzekutiv i Shoqatës ekologjike “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka propozuar që për Kriporen, e cila së shpejti do të bëhet Përmendore e natyrës, të mbrohet edhe Port Milena. Ai tha që Port Milena “është motra e Kripores” dhe një nga simbolet e Ulqinit, e cila me mbrojtje adekuate mund të bëhet prapë vendi më i madh i shumimit ... Read More »

“Hapi i gjelbër”: TRYEZË E RRUMBULLAKËT PËR PORT MILENËN

pORT mILENA

Drejtori ekzekutiv i organizatës ekologjike “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka deklaruar se nga fundi i këtij muaji do të mbahet tryeza e rrumbullakët “Port Milena: dje, sot dhe nesër”. Ai për Portalin Ul-info tha se në këtë tubim do të ftohen përfaqësuesit e Qeverisë së Malit të Zi, Komunës së Ulqinit, bashkësive lokale dhe shoqatave ekologjike, si dhe të ... Read More »

Uji: MË MIRË NË PORT MILENË, MË KEQ NË PLAZHIN E VOGËL

Plazhi i vogel, Mala plaza, Cilesia, Kvalitet

Me iniciativë të komunës së Ulqinit një pjesë e ujit të detit e cila pompohet në basenet e Kripores shkon kah Port Milena. Në këtë mënyrë ky kanal është freskuar, edhe me këto aktivitete do të vazhdohet edhe në dhjetë ditët e ardhshme, njoftohet për Portalin Ul-info nga administrata lokale. Nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare është ... Read More »

Port Milena: NGA ATRAKSIONI DERI TEK SIMBOLLI I ZBEHTË

pORT mILENA

Port Milena është kanali i cili është ndërtuar në vitin 1880. Emrin e morri sipas mbretëreshës, Milena Vukotiq-Petroviq e cila kishte për qëllim të ndërtojë kanalin në mënyrë që të thahet liqeni i Zogajve si çerdhe e mushkonjave, ndërsa nga ana tjetër, në mënyrë që të fitohet toka pjellore. Mirëpo, ndodhi diçka tjetër. Meqë niveli i liqenit ishte më i ... Read More »

M. Gorana: PORT MILENA

Arkiv, Arhiva, Port Milena

Fusha e Ulqinit për rreth Liqenit të Zogajve ka paraqitur sipërfaqe të rëndësishme të bujqësisë për Mal të Zi. Duke marrë parasysh se niveli i ujit në liqe ka osiluar në amplituda të mëdha, këtu prodhimet bujqësore në këtë hapësirë i ka bërë të pasigurta. Problem tjetër të madh paraqet fakti se ky rajon moçalor ka qenë përplot me mushkonja ... Read More »

EHS: CILËSIA MË E KEQE E UJIT TË DETIT RRETH PORT MILENËS

pORT mILENA

Nga Enti për hidrometeorologji dhe sizmologji i Malit të Zi është njoftuar se cilësia e ujit të detit është shumë e dobët në fillim të Plazhit të madh. “Gryka e Port Milenës dhe zona përreth është pjesa me cilësinë më të keqe të ujit të detit në Bregdetin e Malit të Zi”, deklaroi për “Vijesti” eksperti në këtë institucion Pavle ... Read More »

Inspekcioni: URDHËROHET HEQJA E OBJEKTEVE TË PËRKOHSHME NË PORT MILENË

Port Milena

Inspektorët e Drejtorisë për punë inspektuese të Malit të Zi kanë njoftuar me shkrim pronarët e objekteve të përkohshme në zonën e të mirave detare në Port Milenë se duhet të bëjnë heqjen e këtyre objekteve, mëson Portali Ul-info. Gjatë kontrollit të sotëm në këtë zonë është bërë vulosja e disa objekteve ilegale. Po ashtu është njoftuar se gjatë javës ... Read More »

Alarm: NJË METËR MBETURINA TOKSIKE NË SHTRATIN E PORT MILENËS?

pORT mILENA

Drejtori ekzekutiv i Shoqatës ekologjike “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka deklaruar se në shtratin e Port Milenës ekziston së paku një metër mbeturina toksike të cilët vranë dhe vazhdojnë të vrasin botën e mbetur bimore dhe të kafshëve në këtë atraksion të dikurshëm të qytetit të Ulqinit. “Ajo, për fat të keq, sot është kanalizim i hapur”, tha ai ... Read More »

Hoxhiq: ME PHU TË MBROHET PORT MILENA DHE LIQENI I SHASIT

Xhelal Hoxhiq, Dzelal Hodzic

Drejtori ekzekutiv i OJQ “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka vlerësuar që me disa zgjidhje në Planin hapësinor urbanistik (PHU) të Ulqinit, i cili gjendet në shqyrtim publik, tentohet që Ulqinakëve ti imponohen zgjidhjet të cilat janë në kundërshtim me interesat e tre, qëndrimet e profesionit dhe shkencës, si dhe zgjedhjes kushtetuese të Malit të Zi për të qenë shtet ... Read More »

Scroll To Top