Friday , April 3 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Qeveria e Malit te Zi

Feed Subscription

Qeveria: JEP PËLQIMIN PËR PLANIN SANUES TË KOMUNËS SË ULQINIT

Euro

Ministria e financave e Malit të Zi ka dhënë mendimin pozitiv për Planin e sanimit të Komunës së Ulqinit me vlerë prej 5,5 milion euro, mëson Portali Ul-info. Këto mjete Komuna do t’i fitojë në formë kredie nga banka komerciale e cila do të ofrojë kushtet më të mira. Për këto mjete në periudhën dhjetëvjeçare do të garantojë shteti me ... Read More »

Qeveria e MZ: DY MILION EURO GRANT PËR KOMUNËN E ULQINIT

Vlada Crne Gore

Në mbledhjen e të enjtes Qeveria e Malit të Zi dha pëlqimin për aprovimin e grantit me vlerë dy milion euro komunës së Ulqinit për realizimin e projektit të infrastrukturës së ujësjellësit dhe kanalizimit, mëson Portali Ul-info. Bëhet fjalë për dhjetë për qind të mjeteve prej gjithsej 20 milion euro sa i takojnë Ulqinit nga kredia e Bankës zhvillimore gjermane ... Read More »

Qeveria: DINAT DHE PYJET NË PLAZH TË MADH JANË TË RREZIKUARA

Plazhi i madh, Velika Plazha

Pjesë më të rrezikuara të bregdetit janë dinat ranore në Plazh të madh me fragmentet e mbetura të pyllit me lis shkodran në pjesën e pasme të saj, thuhet në Strategjinë nacional të menaxhimit integral të zonën bregdetare të Malit të Zi. Theksohet po ashtu se fauna e shpendëve e cila është e lidhur me këto habitate është e rrezikuar ... Read More »

Marrëveshja: QEVERIA DHE KOMUNA E ULQINIT BASHKË KUNDËR PESHKIMIT ILEGAL

Peshku, Riba, Dinamit1

Në mes Ministrisë së bujqësisë dhe zhvillimit rural dhe Komunës së Ulqinit është nënshkruar marrëveshja për realizim të përbashkët të projektit “Zhvillimi i qëndrueshëm i ekosistemit detar dhe bregdetar në Komunë të Ulqinit”. Qëllimi i projektit është promovimi i mbrojtjes së ambientit dhe monitorimi i ekosistemit të përbashkët detar, si dhe përmirësimi i potencialeve në detare për banorët lokal, nëpërmjet ... Read More »

Qeveria: REFUGJATËT DO TË VENDOSEN NË ZOGAJ

Vlada Crne Gore

Qeveria e Malit të Zi me shpejtësi po përgatitet për valën eventuale të refugjatëve nga Lindja e afërt të cilët nëpërmjet këtij shteti gjatë vjeshtës dhe dimrit mund të kalojnë më tej kah vendet e Europes perëndimore. Në këtë kontekst është parashikuar që për këto qëllime të përgatiten objektet në territorin e komunës së Ulqinit. Siç thuhet, për vendbanim të ... Read More »

Qeveria: „STAR OF MONTENEGRO“ PRAPË ÇOJ DORË NGA NDËRTIMI I HOTELIT

hotel Jadran

Vetëm katërdhjetë ditë mbasi që në Ministrinë e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit ka dorëzuar kërkesën për dhënien e lejes ndërtimore për ndërtimin e hotelit në Sukë, kompania „Star of Montenegro“ në fillim të shtatorit ka kërkuar që ky proces të ndalohet. Ministria ka pranuar këtë kërkesë duke mos ia thënë opinionit arsyet për një hap të till. Kjo do ... Read More »

Qeveria: FILLOI NDËRTIMI I CENTRALEVE ME ERË NE MOZHUR

Nga Ministria e ekonomisë të Malit të Zi është njoftuar se ka filluar ndërtimi i 23 centraleve me erë në Mozhur. Investitori i punimeve, me vlerë rreth 40 milion euro, është kompania „Enemalta PLC“ nga Malta. Prodhimi i pritur vjetor i energjisë elektrike në Mozhur është 100 GWh (gigavat orë), gjë që është, përndryshe, më se mjaftueshëm për nevojat vjetore ... Read More »

Qeveria: NDOSHTA KRIPOREN DO TA MENAXHOJË PËRFAQËSUESI I KOMUNËS SË ULQINIT

Daliborka Pejovic

Me marrjen e Kripores nga ana e NP “Parqeve nacionale” kemi fituar institucionin referent i cili gjatë vitit të ardhshëm do të sanojë tërë hapësirën, do të mbrojë biodiversitetin dhe do ta valorizojë në qëllime turistike, njoftohet nga Qeveria malazeze. Sipas fjalëve të sekretares shtetërore në Ministrinë e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Daliborka Pejoviq, është e hapur edhe mundësia ... Read More »

Qeveria: CENTRALET ME ERE NE MOZHUR DO TI NDERTOJE KOMPANIA NGA MALTA

Qeveria e Malit të Zi i dha pëlqimin qiramarrësve të mëparshëm, të cilët dëshiruan të ndërtojnë centralet me erë në Mozhur, që të drejtat e veta ti kalojnë në kompaninë “Enemalta” nga Malta, shkruan “Dan”. Siç thuhet, kjo kompani ka 1500 të punësuar dhe është në pronësi shumicë të këtij shteti në detin Mesdhe. Prona shtetërore në Mozhur është dhënë ... Read More »

Qeveria: BIE NUMRI I SHQIPTARËVE TË PUNËSUAR NË ORGANET SHTETËRORE

Vlada, Qeveria

Duke u bazuar në Raportin e Ministrisë së të drejtave të njeriut dhe pakicave, bie numri i Shqiptarëve të cilët punojnë në organet shtetërore. Sipas raportit të fundit të këtij resori qeveritar, në organet shtetërore, duke përfshirë këtu edhe vetëqeverisjet lokale dhe gjyqësorin, punojnë 2,51% të atyre të cilët deklarohen si Shqiptarë, ndërsa para katër viteve kjo përqindje ishte më ... Read More »

Scroll To Top