Sunday , February 16 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Qeveria e Malit te Zi

Feed Subscription

Qeveria: PRANOHET PROPOZIMI I KONTRATËS PËR HOTELIN NË SUKË

Hotel Jadran 2

Në mbledhjen e djeshme të Qeverisë së Malit të Zi është pranuar propozimi i kontratës për ndërtimin e kompleksit hotelerik me kompaninë “Star of Montenegro”, transmeton “Pobjeda”. Kanë ndryshuar afatet e realizimit, ndërtimit dhe veçanërisht të pranimit të pasojave juridike për mosplotësimin e kontratës. Me këtë qellim është përgatitur Drafti i aneksit të kontratës për shfrytëzimin e të mirave detare, ... Read More »

Në organizim të CZIP-it: ERËRAT E REJA NË KRIPORE

Kriporja

E premtja mund të shënojë pikën kthyese në marrëdhënien e pushtetit shtetëror ndaj hapësirës së Kripores, thanë zyrtarët dhe diplomatët, të cilët sot, në organizim të Qendrës për mbrojtjen dhe hulumtimin e shpendëve (CZIP), janë mbledhur në këtë vend. Në Kripore ishin funksionarët e lartë e Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Daliborka Pejoviq, Ivana Vojinoviq dhe Sanja Leshkoviq-Mitroviq, ... Read More »

Qeveria: PRODHIMI I NAFTËS NË ULQIN MUND TË FILLOJË NË 2018

Vlada, Qeveria

Prodhimi i naftës dhe gazit në nëndetin e Malit të Zi mund të fillojë për tre deri në katër vite, njoftohet nga Qeveria malazeze. Në tenderin për hulumtim i cili deri atëherë do të kryhet, kryesisht në zonën rreth Ulqinit, janë lajmëruar tre konsorciume. Nga Qeveria thonë se në prill do t’i dorëzojë për miratim Kuvendit të Malit të Zi ... Read More »

Qeveria: RIPROGRAM I BORXHIT PREJ GJASHTË MILION NË 20 VITE

Euro

Ministria e financave i ka propozuar Qeverisë që komunave të ju mundësohet riprogrami i borxhit në maksimalisht 20 vite, shkruan “Vijesti”. Borxhi i përgjithshëm tatimor i cili, sa i përket komunës së Ulqinit, do të hynte në riprogram, është 5.939.108 euro. Ky është borxh i administratës lokale dhe ndërmarrjeve publike ku themelues është komuna. “Komunat të cilat nënshkruajnë kontratat për ... Read More »

Qeveria: QERANIQ EDHE MË TEJ KRYETAR I GJYKATËS PËR KUNDËRVAJTJE

Kryetari i deritashëm i Organit lokal për kundërvajtje Feriz Qeraniq do ta kryejë këtë detyrë edhe në periudhën e ardhshme, mëson Portali Ul-info. Qeveria e Malit të Zi me propozim të Ministrisë së drejtësisë ka arritur përfundimin që Qeraniqi edhe në periudhën e kaluar me sukses, ndërgjegje dhe në mënyrë profesionale i ka kryer detyrat e besuara të punës. Kjo ... Read More »

Qeveria: NË ADMINISTRATËN SHTETËRORE VETËM 1,3 PËR QIND SHQIPTARË

Vlada, Qeveria

Të dhënat nga raporti i përfaqësimit të pakicave në administratë shtetërore, të cilin e punoi Qeveria e Malit të Zi, tregojnë se Shqiptarë në ato organe dhe institucione ka vetëm 1,3 për qind. Kjo është gati katër herë më pak seç ato janë në numrin e përgjithshëm të banorëve dhe për gjysmë më pak seç ishin të punësuar në organet ... Read More »

Komuna dhe Qeveria: REPROGAMI I BORXHIT TATIMOR NË 15 VITE

Euro

Kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka do të nënshkruajë së shpejti marrëveshjen me Ministrinë e financave për reprogramin e borxhit tatimor në 15 vite, mëson Portali Ul-info. Marrëveshja ka të bëj edhe me borxhin e ndërmarrjeve publike lokale ndaj shtetit, kështu që, së bashku me mbi dy milion euro të borxhit të komunës, kjo shifër në reprogram do të ... Read More »

Mozhur: QEVERIA JEP LEJEN PËR CENTRALET ME ERË

Ministria e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit të Malit të Zi ka dhënë lejen e ndërtimin për ndërtimin e centralit me erë në malin Mozhur në Ulqin. Siç thuhet në vendim, centrali me erë në këtë lokalitet do të ketë 23 gjenerator të erës. Investitor i këtyre punimeve është “Mozura WIND PARK” nga Podgorica. Read More »

Numanoviq: TË DHËNAT PËR PËRFAQËSIMIN E PAKICAVE TË ENJTEN

Numanovic

Ministri i të drejtave të njeriut dhe pakicave dr Suad Numanoviq ka thënë se të enjten në mbledhjen e Qeverisë së Malit të Zi do të prezantohet informata për përfaqësimin e përfaqësuesve të popujve pakicë në organet shtetërore. “Në mënyrë preliminare mund të them se ka përmirësimi, por ne akoma nuk jemi të kënaqur me këtë”, tha ai në konferencë ... Read More »

Kriporja: EUROPA KËRKON MBROJTJE LIGJORE

Solana Ulcinj

Komisioni evropian ka ftuar pushtetin malazez që me ligj ta mbrojë Kriporen për shkak të rëndësisë së saj të madhe për shpendët dhe si kënetë me rëndësi ndërkombëtare. Siç thuhet, kjo nuk është bërë në legjislacionin nacional, si dhe as në Draftin e Planit hapësinor-urbanistik të komunës së Ulqinit dhe dokumentet planifikues të Qeverisë në zonën e të mirave detare. ... Read More »

Scroll To Top