Sunday , March 29 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Qeveria e Malit te Zi

Feed Subscription

Buxheti për 2015: U FITUA PËLQIMI I QEVERISË SË MALIT TË ZI

Euro

Qeveria e Malit të Zi, gjegjësisht Ministria për financa, ka dhënë pëlqimin për propozim buxhetin e komunës së Ulqinit për vitin e ardhshëm, mëson Portali Ul-info. Për shkak të faktit se në komunë të Ulqinit po zbatohet Plani sanues, Qeveria jep pëlqimin, e jo mendimin për këtë akt. Sipas propozimit, buxheti i kësaj vetëqeverisje lokale në vitin e ardhshëm do ... Read More »

Qeveria: KËRKIMI I NAFTËS NË ULQIN NË FILLIM TË VITIT 2015

Nafta Ulqin

Ministria e ekonomisë e Malit të Zi ka njoftuar që vlerëson tre oferta që erdhën për hulumtimin e naftës dhe gazit në nëndetin e Ulqinit dhe Tivarit. Siç thuhet, përzgjedhje e partnerit do të përfundojë deri në fund të vitit, ndërsa në fillim të vitit të ardhshëm mund të nisin punimet e para hulumtuese në terren. Nga Qeveria po ashtu ... Read More »

DN: SHQIPTARËT DUAN NIMANBEGUN MINISTËR

Genci Nimanbegu

Nëse kryeministri Millo Gjukanoviq pranon kërkesën e partive shqiptare dhe iu jep Ministrinë për të drejtat e njeriut dhe pakicave, ministrin e deritashëm Suad Numanoviq mund ta zëvendësojë deputeti i Forcës së re demokratike Genci Nimanbegu, shkruajnë “Dnevne novine”. Në bisedën për këtë gazetë Nimanbegu nuk e vërtetoi dhe as demantoi këtë informatë duke theksuar që Shqiptarëve i takon vendi ... Read More »

Rikonstruktimi i Qeverisë: GJUKANOVIQ DO TË FTOJË EDHE LIDERËT E PARTIVE SHQIPTARE

Millo Gjukanoviq, Milo Djukanovic

Para rikonstruktimit të paralajmëruar të Qeverisë malazeze, kryeministri Millo Gjukanoviq do të ftojë në bisedime edhe kryetarët e partive nacionale të cilat në nivel shtetëror janë në koalicion me Partinë demokratike të socialistëve, mëson Portali UL-info. Ato do të kërkojnë nga Gjukanoviqi që përfaqësuesi i tyre të jetë në krye të Ministrisë për të drejtat e njeriut dhe pakicave. Sipas ... Read More »

Qeveria: NË 2015 FILLON NDËRTIMI I 12 KM RRJETË TË KANALIZIMIT

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Drejtori i Drejtorisë për menaxhimin e mbeturinave dhe zhvillimin komunal në Qeverinë e Malit të Zi Sinisha Stankoviq ka deklaruar që në vitin 2015 do të fillojë ndërtimi i rrjetit të kanalizimit në Ulqin. „Gjatë vitit të ardhshëm do të nisim ndërtimin e 12 kilometër rrjetë të kanalizimit e cila do të mundësoj grumbullimin e ujërave të zeza nga katër ... Read More »

Qeveria e MZ: SË SHPEJTI KOMISIONI I TENDERIT PËR ADË

Ada e Bunes, Ada Bojana, Panorama

Qeveria malazeze ka njoftuar që për qiramarrje afatgjate dhe valorizimin e ishulli Ada e Bunës pret investimin prej rreth 200 milion euro, si dhe që ky lokalitet do të valorizohet nëpërmjet partneritetit publik-privat. Në këtë drejtim, Qeveria ka paralajmëruar që së shpejti do të formohet edhe Komisioni i tenderit për Adë në të cilin do të jetë edhe përfaqësuesi i ... Read More »

Qeveria e Malit të Zi: PORT MILENA PROBLEMI MË I MADH NË BREGDET

Port Milena

Kanali Port Milena paraqet problemin më të madh në bregdet i cili duhet të sanohet në periudhën e ardhshme, thuhet në dokumentet e Qeverisë malazeze. Për këtë arsye, siç theksohet, janë planifikuar një sërë hapash në mënyrë që të sanohet ky problem që po zgjat shumë. Fillimisht duhet të bëhet gërmimi dhe trajtimi i llumit të kontaminuar, pastaj punimi i ... Read More »

Qeveria e MZ: JEPET PËLQIMI PËR KREDI

Vlada, Qeveria

Qeveria malazeze në mbledhjen e sotme ka shqyrtuar informatën për huamarrje kreditore të Komunës së Ulqinit për tejkalimin e vështirësive financiare në bazë të Kontratës për ristrukturimin financiar me Propozimin e protokollit. Bëhet fjalë për kredi me vlerë 1,2 milion euro i cili duhet të merret nga Atlas banka. Këto para kryesisht do të shfrytëzohen për shlyerjen e pagave të ... Read More »

Javën e ardhshme: NIS SHQYRTIMI PUBLIK PËR DRAFTIN E PHP-së

Gradjevinske dozvole, Leje ndertimi, plani, Arhitektura

Të enjten, më 10 korrik, do të fillojë shqyrtimi publik mbi Draftin e Planit-hapësinor urbanistik të Ulqinit (PHU) deri në 2020, mëson Portali Ul-info. Ky dokument planifikues më me rëndësi për këtë komunë do të jetë para qytetarëve 30 ditë. “Në këtë periudhë të gjithë anët e interesuara do të mund të njoftohen në mënyrë cilësore me përmbajtjen e këtij ... Read More »

Mallrat në Sukubinë: KUR TË RIKONSTRUKTOHET RRUGA DERI NË ULQIN

Sukubine-Muriqan, Sukobin-Murican

Nga Qeveria e Malit të Zi kanë deklaruar që qarkullimi i mallrave në pikën kufitare Sukubinë-Muriqan do të jetë i mundur kur të kryhet rikonstruktimi i plotë i rrugës prej Ulqinit deri në Sukubinë. Pritet që në vjeshtë të fillojë faza e tretë e rikonstruktimit të kësaj rrugë, gjegjësisht punimet në aksin prej Krythës deri në Ulqin, ndërsa e gjithë ... Read More »

Scroll To Top