Friday , May 29 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Qeveria e Malit te Zi

Feed Subscription

Në të ardhmën: REGJISTRIMI NË FAKULTETE NË SHQIPËRI NËPËRMJET QEVERISË SË MALIT TË ZI

Vlada, Qeveria

Ministri për të drejtat e njeriut dhe pakicave ka siguruar shkollim universitar për 168 studentë në universitetet e Tiranës dhe Shkodrës, është lajmëruar nga Qeveria malazeze. Siç theksohet në informatë të cilën dje e miratoi Qeveria, ministria e përmendur është bartëse e të gjithë projektit. “Duke marrë parasysh kompetencat dhe fushë veprimin e ministrisë, e duke marrë parasysh rregullat e ... Read More »

Ministri i financave vërtetoi: NË ULQIN PËR 80 PËR QIND PAGESA MË E MIRË E TVSH-së

Radoje Zhugiq, Radoje Zugic

Ministri malazez i financave Radoje Zhugiq ka deklaruar sot në Kuvendin e Malit të Zi që në Ulqini gjatë sezonit turistik pagesa e tatimit mbi vlerën e shtuar ishte më e mirë për 80 për qind në krahasim me një vit më herët. „Këtu është dhe përgjigja si të mbahet stabiliteti i financimit të vetëqeverisjeve lokale“, tha ai. Zhugiq duke ... Read More »

Qeveria e Malit të Zi: NË PËRGATITJE TENDERI PËR SHITJEN E NDËRMARRJEVE DHE LOKALITETEVE

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Këshilli për privatizim dhe projekte kapitale ka lajmëruar që planifikon të përgatisë tenderin për privatizimin e ndërmarrjes hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit”. Këshilli po ashtu ka paralajmëruar nënshkrimin e kontratës për partneritet privat-publik për disa lokalitete dhe ndërmarrje turistike, siç janë Ada e Bunës dhe Plazhi i madh. Përndryshe, deri tani ka rënë tenderi për shitjen e 63,52 për qind të ... Read More »

Propozimi i PHU të Ulqinit deri në vitin 2020: LISTË E DËSHIRAVE JOREALE

Për dhjetë ditë në shqyrtim publik duhet të dal Propozimi i Planit hapësinor-urbanistik (PHU) të Ulqinit deri në vitin 2020. Ky dokument, i cili përmban 332 faqe, e ka punuar Qeveria e Malit të Zi, në bazë të marrëveshjes të cilën nga mesi i vitit 2009 është arritur me udhëheqësit e vetëqeverisjes lokale në Ulqin. Ajo çfarë është më interesante ... Read More »

Qeveria e Malit të Zi për iniciativën e Koço Danajt: KJO NUK ËSHTË POLITIKA E SHQIPËRISË ZYRTARE

Ideja e ndërrimit të kufijve nacional dhe etnik në Ballkan është pjesë e politikës reaksionare nga e kaluara. Sidomos theksojmë faktin që iniciativa për formimin e “Shqipërisë Natyrale” nuk paraqet politikën zyrtare të shtetit fqinj, ka deklaruar Qeveria e Malit të Zi. Siç thuhet  në reagimin e Ministrisë së punëve të jashtme dhe integrimeve evropiane, Mali i Zi dhe Shqipëria ... Read More »

Fusha e Shasit në tender: ÇMIMI MBI 150 EURO PËR HEKTAR

Liqeni i Shasit, Sasko jezero

Qeveria e Malit të Zi ka bërë thirrje publike për marrjen me qira të tokës në fushën e Shasit. Bëhet fjalë për parcelën me sipërfaqe prej 812 hektar e cila dikur ishte pjesë e ekonomisë ushtarake në Shas. Siç thuhet në lajmërim, të drejtën për konkurrim për marrjen me qira të kësaj toke kanë personat që janë të regjistruar si ... Read More »

Abazoviq: PUSHTETI I PËRGJEGjSHËM DO TË JEPTE DORËHEQJE

Dritan Abazoviq, Dritan Abazovic

“Është e qartë që nuk ekziston shumicë absolute për çdo çështje të rëndësishme, kjo është treguar para dy ditëve gjatë votimit, është treguar mbrëmë, por edhe sot me tërheqjen e rebalancit. Çdo pushtet i përgjegjshëm në këtë moment do të jepte dorëheqje”, tha për agjencinë Mina deputeti i Partisë Pozitive Dritan Abazoviq. Ai theksoi që nuk pret nga pushteti që ... Read More »

Hulumtimi i naftës dhe gazit në nëndetin e Ulqinit: DY KILOMETËR PREJ BREGUT

Qeveria e Malit të Zi ka deklaruar që hulumtimet e naftës dhe gazit do të bëhen dy deri në tre kilometër nga bregu në nëndetin e Ulqinit. “Mendojmë që për këtë arsye qeverisja lokale nuk është konsultuar gjatë përgatitjes së tenderit”, ka deklaruar për “Vijesti” kryetari i Ulqinit Nazif Cungu. Kjo gazetë e Podgoricës shkruan që Qeveria ka vendosur ta ... Read More »

Scroll To Top