Tuesday , June 22 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Rumia

Feed Subscription

Foto: PANORAMA NATËN NGA LISINJI (1353M)

Rumija 2 (1)

Mali Lisinj është i vendosur në mes të Ulqinit dhe Tivarit, mbi Mrrkot, poshtë Rumisë. Nga maja e tij, Loshka, në lartësinë mbidetare prej 1353 metër, shihet pamja e mrekullueshme në detin Adriatik. Për lexuesit tonë kemi ndarë këtë fotografi të bukur të shkrepur nga Lisinji, natën, me objektivin e drejtuar kah Ulqini. Read More »

“Dan”: POLICIA HETON FLAMUJT SHQIPTAR TË DIELËN NË RUMI

rumija1

Nga Drejtoria e policisë për “Dan” është deklaruar se policia e Tivarit po heton rrethanat në të cilat janë krijuar fotografitë në maje të Rumisë të dielën. “Po kontrollojmë a është fjala për ndonjë delegacion bjeshkatarësh nga shteti tjetër, si dhe a është maja e Rumisë vend publik”, shkruan kjo gazetë dhe shton se për aktivitetet e ndërmarra nga policia ... Read More »

Të dielën, më 15 qershor: TË GJITHË NË RUMI

Shoqata e Bjeshkatarëve “Rumia” më datën 15 qershor organizon Daljen tradicionale në majen e Rumisë. Nisja nga Ulqini do të bëhet në orën 4.00, kurse nga fshati Brisku Naltë në orën 6.00. “Të gjithë pjesëmarrësit që do të na bashkëngjiten të përgatisin veshmbathje të përshtatshme dhe të marrin sasi të nevojshme ushqimi dhe së paku katër litra ujë. POROSISIM që ... Read More »

KOS: NË RUMI MBI 400 BESIMTAR

Kisha ne Rumi, Crkva na Rumiji

Nga Mitropolija malazeze-bregdetare të Kishës ortodokse serbe kanë deklaruar që të dielën në maje të Rumisë janë mbledhur disa qindra njerëz. Sipas fjalëve të priftit Jovan Plamenac, më shumë se 400 besimtar kanë marrë pjesë në liturgji në maje të malit. Ai tha që për këtë ka ndikuar koha e bukur, por edhe ajo çfarë ndodh në media në lidhje ... Read More »

Tradita u ringjallë: 239 NJERËZ NË MAJE TË RUMISË!

239 bjeshkatarë u ngjitën të dielën në malin e Rumisë, që është madje tre herë më shumë se vitin e kaluar, mëson portali UL-info. Gjithçka, siç pohojnë në Shoqatën e bjeshkatarëve “Rumia” shkoj në rregull dhe në pajtim me traditën. Në maje të Rumisë janë mbajtur gara, siç janë kërcim së gjati, tërheqja e litarit dhe hedhja e gurit. Bjeshkatarët ... Read More »

Scroll To Top