Monday , August 10 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Sahat kulla

Feed Subscription

Projekti: MASAT MBROJTËSE PËR SAHAT KULLËN NË ULQIN

Sahat Kulla, Sahat Kula

Ministria e kulturës të Malit të Zi së shpejti do të jap pëlqimin për projektin konservues në mënyrë që të ndërmerren disa masa për mbrojtjen Sahat kullës në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Siç thuhet, ky projekt është parashikuar me Programin e mbrojtjes dhe ruajtjes së të mirave kulturore për vitin 2015, dhe për këtë gjë janë miratuar dhjetë mijë euro. ... Read More »

Ministria: PARASHIKOHEN PUNIMET NË SAHAT KULLË

Sahat Kulla, Sahat Kula

Ministria e kulturës ka publikuar ftesën publike për dorëzimin e kërkesës për marrjen e mjeteve financiare nga ky institucion për realizimin e dy projekteve në Ulqin, e të cilët kanë të bëjnë me përpilimin e projekteve dhe masave konservuese. Siç theksohet në ftesë, bëhet fjalë për Sahat kullën dhe Pllakën përkujtimore të luftëtarëve të rënë për çlirimin e Ulqinit. Pritet ... Read More »

Jubileu: 250 VITE TË SAHAT KULLËS NË ULQIN

Sahat Kulla, Sahat Kula

Një nga monumentet e Ulqinit është Sahat kulla, objekt i mrekullueshëm arkitektonik e ndërtuar në vitin 1754, me donacione vullnetare të qytetarëve. Pozicioni i Sahat kullës është zgjedhur me kujdes, sepse praktikisht ajo mund të shihet ose të dëgjohen tingujt e akrepave të orës së saj nga të gjithë pjesët e qytetit. Më herët, përndryshe, është ndërtuar Sahat kulla në ... Read More »

Scroll To Top