Wednesday , September 23 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Servantes dhe Dulcinea

Feed Subscription

F.Mustafa: “SERVANTESI DHE DULCINEA” VAZHDON ME SUKSESE

Flutur Mustafa

Servantesi dhe Dulcinea e tij bashke me Kapedan Arnaut Mamin dhe Mehmet Begun, shoqeruan dje gazetaret e TV PRVA te Malit te Zi ne qytetin e vjeter te Ulqinit. Ky interesim per Ulqinin si qytet te Servantesit nuk eshte i rastesishem. Kjo ndodhi pas zbulimit te varrit te tij dhe gjetjes se disa dokumenteve ne te cilat mendohet te jete ... Read More »

“Servantes dhe Dulçinea”: SHFAQJE PËR MË TË RINJTË

Munibi 2

Grupi teatral në krye me Munib Abazin ka luajtur sot versionin e shkurtuar të dramës “Servantes dhe Dulçinea” për Ulqinakët më të rinj. Janë mbajtur tre shfaqje për fëmijët me pengesa në zhvillim në Qendrën ditore “Sirena”, në hapësirat e OJQ “E drejta për jetë” dhe në Katërkollë, në të cilët ishin të pranishëm edhe fëmijët nga foshnjoret e qytetit. ... Read More »

Drama e famshme edhe në Durrës: INTERPRETIMI DINJITOZ

Servantes dhe Dulcinea

Pas Malit të Zi, Prishtinës dhe Tiranës, trupa e Ulqinit debutoi në Durrës. Mes duatrokitjeve e ovacioneve, ulqinakët e Durrësit mirëpritën dhe falenderuan aktorët, me të cilët përveç lidhjeve shpirtërore, kanë dhe lidhje gjaku. Në Ulqin nga brezi në brez trashëgohet gojëdhëna, se si shkrimtari i famshëm spanjoll Migel de Servantes u zu rob nga detarët piratë dhe jetoi për ... Read More »

Vizionplus: Trupa e Ulqinit në Tiranë, me legjendën e Servantesit

Servantes dhe Dulcinea press

Nëse nuk keni dëgjuar ndonjëherë për legjendën sesi shkrimtari i famshëm spanjoll Migel Servantes u kap rob dhe jetoi për pesë vjet në Ulqin, atëherë kete te marte ne mbrëmje mund njiheni me gojedhenen. Një trup teatrore nga Ulqini, ka vendosur ta ktheje ne drame legjenden qe ulqinaket e njohin mjaft mire duke sjelle dashurinë e Servantesit me Dulçineen sipas ... Read More »

Përgatitjet për shfaqje : “SERVANTES DHE DULCINEA” NË SHQIPËRI

Servante dhe Dulcinea

Grupi teatral nga Ulqini fuqishëm po përgatit dramën e tyre, tanimë kulte, “Servantes dhe Dulcinea” për shfaqjet e tyre të ardhshme në Shqipëri. Nën kujdesin e regjisorit të shfaqjes Munib Abazit, skuadra e përbërë prej 16 anëtarësh për çdo natë mblidhet në Qendrën kulturore. Siç njoftuam më herët, Ulqinakët do ta luajnë këtë shfaqje më 28 tetor në Teatrin kombëtarë ... Read More »

Gjekë Gjonaj: DRAMA “SERVANTES DHE DULÇINEA”

Servantes dhe Dulcinea

Kush e ka parë shfaqjen premierë “Servantesi dhe Dulçinea” të trupës amatore të Ulqinit, në regji të Munib Abazait e cila është shfaqur më 16  maj 2014 në Qendrën Kulturore të këtij qytetij jam i bindur se ka përjetuar mjaft emocione që vetëm arti di t’i dhurojë. Kjo shfaqje erdhi në skenë si një freski për publikun vendas, i cili ... Read More »

Në Festivalin në Bijelo Pole: PUBLIKU KUPTOI MESAZHIN

Servantes i Dulcinea

Në diskutimin e sotëm mbi shfaqjen “Servantes dhe Dulçinea”, e cila mbrëmë është luajtur në kuadër të Festivalit të 44 tradicional të amatorëve teatral të Malit të Zi në Qendër për kulturë të Bijelo Poles, është arritur përfundimi që ajo dha mjeshtri regjisoriale dhe aktoriale të nivelit të lartë. Anëtaret e jurisë Ivona Çoviq dhe Dragana Tripkoviq i uruan Ulqinakët ... Read More »

Në Festivalin në BP: MAHNITËN ULQINAKËT

Servantes dhe Dulcinea

Në kuadër të Festivalit tradicional të dramës amatore, mbrëmë në Bijello Polje u mbajt shfaqja “Servantes dhe Dulçinea”. Ky realizim tanimë shumë i afirmuar teatral, në regji të Munib Abazit, i mahniti të pranishmit në sallën e Qendrës për kulturë të këtij qyteti. Juria e publikut për rolin më të mirë femër në shfaqjen “Servantes dhe Dulçinea” përzgjodhi Flutur Mustafen, ... Read More »

Scroll To Top