Monday , May 25 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: sezoni turistik ne Ulqin

Feed Subscription

Sezoni: NË ULQIN MBI 50 MIJË MYSAFIRË

Panorama Jadran. Mala plaza

Në Rivierën e Ulqinit sot zyrtarisht pushojnë rreth 26 mijë mysafirë të regjistruar, mëson Portali Ul-info. Nëse dihet që numri i mysafirëve të paregjistruar në Ulqin tradicionalisht është të paktën dy herë më i madh, atëherë është lehtë të konstatohet që prej Adës deri në Krruç pushojnë mbi 50 mijë mysafirë. Për këtë më së miri flasin turmat e njerëzve ... Read More »

Filloi sezoni: PAGESË SIMBOLIKE E TAKSËS SË BANIMIT

Plazhi i madh, Velika plaza

Edhe pse në Ulqin ka më shumë mysafirë se vitin e kaluar, ndërsa vizita në hotele është shumë më e mirë, pagesa e taksës së banimit është simbolike. Përveç pakujdesisë së hotelierëve dhe pronarëve të shtëpive private, arsye për këtë padyshim është dhe pasiviteti i inspektorëve turistik, sidomos atyre komunal. Sepse, shteti në Ulqin, padyshim, do të arrijë të paguajë ... Read More »

Fenomen: MBI 70 PËR QIND E MYSAFIRËVE NË KORRIK DHE GUSHT

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Të dhënat e Entit shtetërorë për statistikë – Monstat tregojnë që në kulmin e sezonit në Ulqin qëndrojnë mbi 70 për qind e të gjithë mysafirëve që gjatë vitit e vizitojnë këtë komunë. Gjatë korrikut dhe gushtit në rivierën e Ulqinit zyrtarisht kanë pushuar 96,4 mijë mysafirë të cilët kanë realizuar fati 800 mijë fjetje, ose 2,5 herë më shumë ... Read More »

Postsezoni: DISA HOTELE JANË MBYLLUR, DISA PUNOJNË DERI NË MES TË NËNTORIT

Hotel Otrant

Hoteli “Belvi”, i cili punon në përbërje të Ndërmarrjes hotelerike turistike “Riviera e Ulqinit” të martën ka mbyll dyert, ndërsa nga mesi i këtij muaj e njëjta gjë do të ndodh me hoteli “Olympic” dhe Kompleksin e nudistëve “Ada e Bunës”. Është e sigurt që këtë muaj do të jenë të hapur hotelet “Otrant”, “Mediteran” dhe “Albatros”, derisa hoteli në ... Read More »

OT: KJO SEZON MË E MIRË SE AJO E VITIT TË KALUAR

“Në bazë të një numri të madh të treguesve, kjo sezon ishte më e mire se ajo e vitit të kaluar”, ka deklaruar drejtori i Organizatës turistike të Ulqinit Minir Karamanaga. Ai për “Dan” tha që “gjithmonë mundet më mirë” duke shprehur shpresën që trendi i vizitës më të madhe dhe rezultateve më të mira do të vazhdoj edhe vitin ... Read More »

Ratkoviq: SEZONI I MIRË ATËHERË KUR TË ZGJAS NHA PRILLI DERI NË NËNTOR

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Sezoni turistik do të jetë e kënaqshme  atëherë kur të vijnë mysafirët nga tregjet kryesore eminente dhe kur ajo të zgjas nga prilli deri në nëntor, ka vlerësuar dekani i Fakultetit për biznes dhe turizëm në Budva, Rade Ratkoviq. “Me efektet e sezonit turistik do të jemi të kënaqur kur të kthehemi në tregjet kryesore eminente evropiane. Akoma kemi dyndje ... Read More »

Inspekcioni në Ulqin: EVIDENTUAN 10 DILERË TË DHOMAVE DHE SEKUESTRUAN DY SKUTERË

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Nga Shtabi për përcjelljen e sezonit turistik, të cilin e formoj Drejtoria për punë inspektuese, kanë lajmëruar që këtë sezon në Ulqin kanë evidentuar dhjetë dilerë të dhomave. Thuhet po ashtu se në këtë komunë, në bashkëpunim me Kapitaninë e portit dhe Policinë detare janë sekuestruar dy skuterë. “Situata në Ulqin mund të jetë shumë më e mirë”, tha shefja ... Read More »

OT: MYSAFIRË PËR NJË TË KATËRTËN MË SHUMË SE VITIN E KALUAR

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Edhe të dhënat nga Organizata turistike tregojnë që sezoni në Ulqin ka mbërritur zenitin. Sipas informatave nga e premtja, në Ulqin zyrtarisht pushojnë 26 732 turistë, ose 23 për qind më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Të gjitha llojet e akomodimit shënojnë rritje të rëndësishme në krahasim me vitin 2012. Kështu, për shembull, në hotele pushojnë ... Read More »

OT: MYSAFIRË MË SHUMË GJASHTË PËR QIND

Organizata turistike, Turisticka organizacija

Nga Organizata turistike është lajmëruar që edhe në fillim të gushtit vazhdon trendi pozitiv i vizitës në rivierën e Ulqinit. Siç thuhet, në këtë komunë pushojnë gjithsej 25 253 mysafirë apo gjashtë për qind më shumë se vitin e kaluar. Në hotele qëndrojnë 2904 mysafirë, që do të thotë që vizita në këtë lloj të akomodimit është për një të ... Read More »

Analiza e tretë e sezonit: PO KALON SI STUHI

Ky sezon po kalon si ndonjë stuhi, furtunë apo cunami. Në momentin që do të filloj, do të jetë i përfunduar. Gati se është bërë rregull tërë këto vite: sezoni na ngjan me vijat në rërë. Efektet e tija janë të dukshme deri në dallgën e parë. Për këtë arsye edhe këtë sezon tensionimi është i rritur. Sepse, detyrimet ndaj ... Read More »

Scroll To Top