Tuesday , June 2 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Shkollat ne Ulqin

Feed Subscription

Shkolla: PËRFUNDON PUSHIMI DIMËROR

Boshko Strugar, Bosko Strugar, Shkolla, Skola

Mbas gati katër javësh të pushimit dimëror, për nxënësit e shkollës fillore dhe të mesme të hënën fillon gjysmëvjetori i dytë. Për nxënësit e klasave përfundimtare ky vit shkollor zgjatë deri më 20 maj, ndërsa për nxënësit tjerë deri më 12 qershor. Meteorologët paralajmërojnë që të paktën tre ditët e para të kësaj jave në Ulqin nuk do të ketë ... Read More »

Në shkollat e Ulqinit: MËSIMIN E NDJEKIN MBI KATËR MIJË FËMIJË

Vllezerim Bashkim, Bratstvo jedinstvo, Shkolla, Skola

Në institucionet e arsimit parashkollor, fillor dhe të mesëm në Ulqin mësojnë mbi katër mijë nxënës. Më së shumti janë në katër shkollat fillore, prej të cilave dy janë në qytet dhe nga një në Shtoj dhe Katërkollë, në të cilat mësimin e ndjekin gjithsej rreth 2400 nxënës. Në dy gjimnaze ka gjithsej rreth 1250 nxënës të shkollave të mesme, ... Read More »

Shkollat: PUSHIMI FILLON TË HËNËN

shkolla e mesme Vellazerim Bashkim, srednja skola Bratstvo jedinstvo

Pushimi veror për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme zyrtarisht fillon të hënën, më 16 qershor. Për nxënësit e viteve përfundimtare viti shkollor ka mbaruar më 20 maj. Viti i ri shkollor, 2014/2015, fillon të hënën më 1 shtator. Read More »

Shkollat: USHTARËT E PARTIVE NË KËSHILLAT E SHKOLLËS

Boshko Strugar, Bosko Strugar, Shkolla, Skola

Vetëm një shikim i përciptë në listën e njerëzve që ulen në 17 këshillat e shkollës në të cilat mësimi mbahet në gjuhën shqipe në Mal të Zi, e të cilët i kanë propozuar Ministria e arsimit dhe shkencës dhe Enti për shkollim, tregon që praktikisht të gjithë ato janë anëtarë të spikatur të koalicionit qeverisës. Atje ku nuk mund ... Read More »

Fillon shkolla: RRETH 220 FËMIJË SHKOJNË NË KLASË TË PARË

Të hënën fillon viti shkollor 2013/2014. Në bankat e shkollave fillore dhe të mesme në territorin e komunës së Ulqinit do të ulen 3600 nxënës. Të dhënat për numrin e nxënësve të klasës së parë nuk janë shpallur, por pritet që për të parën herë në bankat e shkollës do të ulen 220 fëmijë nga Ulqini. Edhe këtë vit ka ... Read More »

Qeveria e Malit të Zi: PËR REGJISTRIM NË SHKOLLË TË MESME NUK NEVOJITET CERTIFIKATA

Marshall Tito, Marsal Tito, Shkolla, Skola

Për regjistrimin e gjysmë maturantëve në shkollë të mesme më nuk nevojitet certifikata e lindjes është njoftuar nga Qeveria e Malit të Zi. Në deklaratën e përbashkët të ministrive të arsimit dhe të punëve të brendshme thuhet që të gjitha informatat e nevojshme në lidhje me lindjen dhe shtetësinë malazeze, nëpër Ministri të arsimit, shkollat do ti fitojnë nga Ministria ... Read More »

ARSIMI: Javën e ardhshme fillon pushimi

Sipas njoftimit të Ministrisë së arsimit dhe sportit, viti shkollor 2012/2013 për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme përfundon të enjten më 13 qershor. Siç theksohet në kalendarin e këtij reparti qeveritar, pushimi veror fillon ditën e ardhshme, të premten, më 15 qershor, ndërsa përfundon me 1 shtator. Viti mësimor për nxënësit e vitit të fundit në shkollat fillore ... Read More »

Scroll To Top