Tuesday , June 22 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Shoqata e bjeshkatarëve “RUMIA”

Feed Subscription

“Dan”: POLICIA HETON FLAMUJT SHQIPTAR TË DIELËN NË RUMI

rumija1

Nga Drejtoria e policisë për “Dan” është deklaruar se policia e Tivarit po heton rrethanat në të cilat janë krijuar fotografitë në maje të Rumisë të dielën. “Po kontrollojmë a është fjala për ndonjë delegacion bjeshkatarësh nga shteti tjetër, si dhe a është maja e Rumisë vend publik”, shkruan kjo gazetë dhe shton se për aktivitetet e ndërmarra nga policia ... Read More »

Kumtesë e SHB “Rumia”: I PENGOJMË DIKUJT

Rumia

Shoqata e Bjeshkatarëve „Rumia“ nga Ulqini, të dielën, më 15 qershor 2014, organizoi për të tretin vit me radhë daljen masive në majën e Rumisë.Ngjitja në Rumi u organizua në pajtim me misionin e Shoqatës – ripërtërirjen e traditës së lashtë të daljes së përbashkët në majën e Rumisë. Ky zakon i lashtë përbën gjënë më të vlefshme si trashëgimi ... Read More »

SHB “Rumia”: NISJA PËR NË TARABOSH

Pas ngjitjes së para pak kohëve në majën e Rumisë, anëtarët e Shoqatës së bjeshkatarëve “Rumia” do të ngjiten në Tarabosh. Siç është thënë portalit UL-info nga kjo organizatë, të dielen, me 7 korrik, bjeshkatarët nga Shtegvashi, në Krajë, do të nisen në pushtimin e këtij mali mbi Shkodër, me lartësi mbidetare prej 593 metër. “Meqë bëhet fjalë për kalimin ... Read More »

Tradita u ringjallë: 239 NJERËZ NË MAJE TË RUMISË!

239 bjeshkatarë u ngjitën të dielën në malin e Rumisë, që është madje tre herë më shumë se vitin e kaluar, mëson portali UL-info. Gjithçka, siç pohojnë në Shoqatën e bjeshkatarëve “Rumia” shkoj në rregull dhe në pajtim me traditën. Në maje të Rumisë janë mbajtur gara, siç janë kërcim së gjati, tërheqja e litarit dhe hedhja e gurit. Bjeshkatarët ... Read More »

SHOQATA RUMIA: Kumtesë për opinion

Shoqata e bjeshkatarëve “RUMIA” është organizatë e sapoformuar jofitimprurëse e cila ka filluar me aktivitete vitin e kaluar si grup joformal i motivuar me dëshirën për rikthimin e një tradite te lashtë të daljes masovike të popullatës në maje të Rumisë. Këshilli organizativ me përkrahje simbolike arriti të organizojë vitin e kaluar më 10 qershor,  daljen në maje të Rumisë, ... Read More »

Scroll To Top