Saturday , July 4 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Shoqata Ora

Feed Subscription

Në Shas: ME KONCERT PËRFUNDON MANIFESTIMI TRADICIONAL

Pranvera ne Ane te Malit

Me koncertin e madh poshtë mureve të qytetit të lashtë të Shasit, të dielën përfundoi manifestimi tradicional “Pranvera në Anë të Malit”. Para disa qindra vizitorë u prezantuan shoqatat lokale kulturo-artistike “Tradita” dhe “Ana e Malit”, si dhe ansamblet nga regjioni. Këtë manifestim, i cili filloi të enjten, për të 13 herë e organizoi Shoqata “Ora”. Read More »

Mbrëmë në Kalanë e Shasit: HAPET MANIFESTIMI “PRANVERA NË ANË TË MALIT”

Pranvera ne Ane te malit

Mbrëmë, në Kalanë e Shasit, u hap manifestimi i sivjetmë “Pranvera në Anë të Malit”, i cili tradicionalisht organizohet nga shoqata “Ora”. Ekspozita e Halida Shllakut, artistes me prejardhje nga Ulqini dhe banim në Sarajevë, ishte në programin e natës së parë të evenimentit. Të pranishmit po ashtu kishin mundësi të argëtohen me melosin e këngëve qytetare shkodrane, të performuar ... Read More »

BL Katërkollë dhe Shoqata ORA: SHASI ËSHTË DËSHMI E IDENTITETIT SHQIPTARË

Reagim

REAGIM BL Vlladimir dhe shoqata Ora reagojnë në lidhje më organizimet e ceremonive fetare në objektet kulturore-historike që gjenden në Qytetin e Vjetër të Shasit të cilat janë publikuar në disa media të shkruara   Qyteti i Shasit me shtresat kulturore arkeologjike që njihen deri më sot dëshmojnë rrjedhën e  jetës në një periudhë prej rreth 8000 viteve. Me këtë ... Read More »

Në fund të javës: „PRANVERA NË ANË TË MALIT”

Shoqata Ora

Organizata joqeveritare „Ora“ do të organizojë më 29-31 maj 2015 edicionin e 12-të të manifestimit „Pranvera në Anë të Malit“. Në kuadër të ciklit „Ana e Malit nëpër vite“, natën e parë të manifesimit do të bëhet përurimi i librit „Banesa popullore në Anë të Malit“, botim i ri i Shoqatës „Ora“, si dhe do të hapet ekspozita me fotografi ... Read More »

„Pranvera në Anë të Malit”: DITA QENDRORE E MANIFESTIMIT

Pranvera ne Ane te Malit

Sot është dita përfundimtare, qendrore, e manifestimit “Pranvera në Anë të Malit”, i cili ka filluar të premten. Është parashikuar që të mbahen një sërë ngjarjesh interesante, ndërsa publiku me vëmendje të veçantë do të pres koncertin e ansamblit kombëtarë të këngëve dhe valleve “Shota” nga Prishtina. Tek restoranti “Lamiga” do të mbahet gjuajtja e piatelave. Të gjithë gjuetarët nga ... Read More »

Sonte në Shas: FILLON MANIFESTIMI PRANVERA NË ANË TË MALIT

Pranvera ne Ane te Malit 12

Organizata joqeveritare „Ora“ do të organizojë më 23-25 maj 2014 edicionin e 11-të të manifestimit „Pranvera në Anë të Malit“. Të ftuar të veçantë të edicionit të sivjetshëm janë Ansambli Kombëtar i Këngëve dhe Valleve „Shota“, i cili do të prezantohet me programin e vet ditën qendrore të manifestimit, dhe aktori Mirush Kabashi, i cili natën e parë do të ... Read More »

Të dielën në Shas: KONCERTI I ANSAMBLIT „SHOTA”

Ansambli Shota

Ansambli  i famshëm kombëtar i këngëve dhe valleve “Shota” nga Prishtina do të  mbajë koncert me 25 maj në Shas. Të dielën është, përndryshe, dita qendrore e manifestimit treditor “Pranvera në Anë të Malit”, manifestimit tradicional kulturo-argëtues i cili këtë vit mbahet për të 11 herë. Organizator i manifestimit është shoqata “Ora”, ndërsa sponsori kryesor është komuna e Ulqinit dhe ... Read More »

Javën e ardhshme: PRANVERA NË ANË TË MALIT

Pranvera ne Ane te Malit

Në fund të javës së ardhshme do të mbahet, për të 11 herë, manifestimi “Pranvera në Anë të Malit”. Siç mëson Portali Ul-info, ky manifestim treditor do të fillojë të premten, më 23 maj, në Kalanë e Shasit, kur do të hapet ekspozita e fotografive të vjetra nga kjo krahinë. Të shtunën është parashikuar Dita e sportit, derisa të dielën ... Read More »

BKA: ME 15 GUSHT DITA E DIASPORËS

Biznis klub Ana e Malit

„Biznis Klub Anamalit“ njoftoi opinion se, në bashkëpunim me OJQ „Ora“, organizon veprimtarinë „Dita e Diasporës 2013“. Ky manifestim do të mbahet me 15 gusht në Shas dhe Katërkollë, dhe në kuadër të tij do të organizohen lojëra tradicionale, garat sportive, vizita në kalanë e Shasit dhe programi muzikor në të cilin do të marrin pjesë SHA“Tradita“ nga Ana e ... Read More »

PRANVERA NE ANE TE MALIT: Te shtunën dita qendrore

Shoqata Ora

Manifestimi “Pranvera në Anë të Malit” do të vazhdojë të shtunën me ditën e tij qendrore, e cila mbahet në stadiumin e Shasit, në kuadër të së cilës do të shfaqet programi kulturo-zbavitës i përbërë nga muzika popullore, lojërat popullore tradicionale, prezantimi i etnografisë së Anës së Malit, panairi i ushqimit tradicional etj. Para programit kulturor-artistik, i cili fillon në ... Read More »

Scroll To Top