Tuesday , June 22 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Shqipëri

Feed Subscription

Lukshiq në Tiranë: NËNSHKRIMI I MARRËVESHJES ME SHQIPËRINË

Nënkryetari i Qeverisë dhe ministri i punëve të jashtme dhe integrimeve evropiane Igor Llukshiq do të marrë pjesë sot në takimin joformal të ministrave të punëve të jashtme të Procesit të bashkëpunimit në Evropën juglindore (SEECP), i cili mbahet në Tiranë, njoftohet nga Qeveria malazeze. Siç thuhet, gjatë takimit ministror, nënkryetari Llukshiq do të takohet me shefin e diplomacisë së ... Read More »

Bashkëpunimi i MZ dhe Shqipërisë: BASHKË PËR MË SHUMË TURISTË

Filo

Ministri malazez i zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Branimir Gvozdenoviq dhe ambasadori shqiptar Ernal Filo dakorduan në takimin e mbajtur në Podgoricë bashkëpunimin më të afërt të dy vendeve për tërheqjen e mysafirëve të huaj. “Vitin e kaluar Malin e Zi e kanë vizituar rreth 30 mijë turistë nga Shqipëria. Për në shkurt është dakorduar vizita e përfaqësuesit të Organizatës ... Read More »

Rajon: SHQIPËRIA, “L’AMERICA” E RE E ITALIANËVE

Shqiperi

Luca është një nga të shumët, që në vite kanë lënë Italinë dhe janë transferuar jashtë Adriatikut. Kush për aventurë. Kush për dashuri. Kush, mbi të gjitha për nevojë. “Në vendin tonë jetojnë dhe punojnë 19 mijë italianë”, llogarit Erion Veliaj, ministri shqiptar i Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, në qeverinë socialiste të udhëhequr nga Edi Rama. “E di ... Read More »

Ministri Bushati: MARRËDHËNIET ME MALIN E ZI MODEL PËR BALLKAN

Në një intervistë për Radio Kosova ministri i punëve të jashtme i republikës së Shqipërisë Ditmir Bushati foli edhe për marrdhëniet të Shqipërisë me Malin e Zi. “ Mund të thuhet pa mëdyshje se marrëdhëniet shqiptaro malazeze janë marrëdhënie model, që duhet të ndiqen edhe nga vende të tjera të rajonit. Kjo nuk do të thotë se çdo gjë apo ... Read More »

Tregëtia e jashtme e Malit të Zi: MINUS ME SHQIPËRINË, PLUS ME KOSOVËN

Bilanci nëntëmujor, të cilin e ka publikuar Enti shtetërorë për statistikë – Monstat, tregon që shkëmbimi i jashtëm tregtarë i Malit të Zi me Kosovën është në plus, ndërsa me Shqipërinë në minus. Konkretisht, Mali i Zi në periudhën janar-shtatorë të vitit 2013 ka eksportuar në Shqipëri mallra dhe shërbime me vlerë prej 8,8, ndërsa ka importuar 18,8 milion euro. ... Read More »

Në Shqipëri: KAMERA PËR POLICINË RRUGORE

Ministria e Brendshme ka vendosur që policët rrugorë të paisen edhe me kamera në mënyrë që ata të kontrollohen ku ndalojnë makinat dhe të shmanget marrja e ryshfetit, shkruan “Shekulli”. Kjo nismë u ndërmor nga drejtuesit e rinj të ministrisë së Brendshme, të cilët menduan të krijojnë një Central Elektronik kontrolli të vazhdueshëm. Policia i pajisur me një kamerë dhe ... Read More »

Rama –Thaçi: NË NËNTOR “LIDHJA SHQIPTARE” NË VLORË

Në nëntor do të miratohet axhenda e përbashkët të projekteve në kuadër të hapësirës pa kufij mes Shqipërisë dhe Kosovës, u morrën vesht kryeministrat Edi Rama dhe Hashim Thaçi. Rama sqaroi se në mbledhjen e përbashkët mes dy qeverive do të konkretizohet bashkëqeverisja strategjike mes dy vendeve. “Ne kemi rënë dakord që në nëntor të bëjmë mbledhjen e parë të ... Read More »

Scroll To Top