Tuesday , June 22 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Simbolet kombetare

Feed Subscription

Kuvendi i MZ: KËSHILLET NACIONALE CAKTOJNË FESTAT

Skupstina CG, Kuvendi MZ

Këshilli për legjislacion i Kuvendit të Malit të Zi solli dje vendimin që këshillat nacional të pakicave të jenë kompetentë për caktimin e datave të cilat mund të shpallen për festa nacionale të pakicave. Për propozimin e tyre pëlqimin duhet ta jap Ministria për të drejtat e njeriut dhe pakicave. Sipas projekt ligjit për shfaqjen publike të simboleve kombëtare, ato ... Read More »

Nimanbegu: LIGJI PËR SIMBOLE MË I MIRË, POR…

Genci Nimanbegu

Kryetari i Këshillit nacional të Shqiptarëve dhe nënkryetari i Forcës së re demokratike Genci Nimanbegu ka deklaruar që Ligji i propozuar për përdorimin dhe shfaqjen e simboleve kombëtare është më i mirë se ekzistuesi, por që nuk janë respektuar propozimet e këshillave nacionale. Ai për agjencinë MINA tha që nuk është në rregull të caktohet numri prej 15 për qind ... Read More »

Qeveria: FLAMURI SHQIPTARË LEJOHET NË DASMA

Propozim Ligji për zgjedhjen, përdorimin dhe shfaqjen në publik të simboleve kombëtare definon përdorimin e tyre të lirë në dasma dhe në vetëqeverisje lokale në të cilat ndonjë popull është në mënyrë të konsiderueshëm i përfaqësuar, është deklaruar nga Ministria për të drejtat e njeriut dhe pakicave. Është thënë që përdorimi privat i simboleve kombëtare në dasme dhe kremtimet tjera ... Read More »

Ligji për simbole nacionale: ME FLAMURIN SHQIPTAR AS NË DASËM

Pas hyrjes në fuqi të ligjit të ri për zgjedhjen, përdorimin dhe shafaqjen publike të simboleve kombëtare, përdorimi i simboleve nacionale do të ndalohet madje dhe në dasma, shkruajnë mediet e Podgoricës. “Ky ligj qartë definon përdorimin e tij, gjegjësisht ndalimin. Simbolet nacionale mund të përdore në qëllime personale, por me kushte të qarta të këtij ligj. Kemi thënë kur ... Read More »

U përsërit shqyrtimi publik për simbolet: TË PRANOHET VËREJTJET E SHQIPTARËVE

Në Sallën e madhe të Kuvendit komunal të Ulqinit të premten u mbajt shqyrtimi i përsëritur publik mbi Projektligjin për zgjedhjen, përdorimin dhe ekspozimin në publik të simboleve nacionale të popujve pakicë në Mal të Zi. Kësaj radhe salla ishte e mbushur mirë, për dallim nga shqyrtimi i parë kur ishin vetëm katër pjesëmarrës. Përfundimi i qartë i të gjithë ... Read More »

Ligji i ri: KËSHILLAT NACIONAL I PËRCAKTOJNË SIMBOLET KOMBËTARE

Sabahudin Delic

Ligji i ri për zgjedhjen, përdorimin dhe ekspozimin publik të simboleve kombëtare parashikon që këshillat nacional janë të detyruar që të përcaktojnë standardet e simboleve kombëtare të pakicave: stemës dhe flamurit, të cilat më vonë do ti ratifikoj Kuvendi i Malit të Zi. Simbolet kombëtare do të ekspozohen në njësit e vetëqeverisjes lokale në të cilët pjesëtarët e pakicave përbëjnë ... Read More »

Shqyrtimi publik në Ulqin: PËR SIMBOLET KOMBËTARE PARA SALLËS BOSH

Shqyrtimi publik simbolet, Javna rasprava simboli

Vetëm katër persona kanë marrë pjesë të premten në Sallën e madhe të komunës së Ulqinit në shqyrtimin publik për tekstin e Projekt ligjit për zgjedhjen, përdorimin dhe ekspozimin publik të simboleve kombëtare të cilin e organizoi Ministria për të drejtat e njeriut dhe popujve pakicë në Qeverinë e Malit të Zi. Shqyrtimi publik për këtë Projektligj do të zgjas ... Read More »

Scroll To Top