Sunday , January 24 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Te Mirat detare

Feed Subscription

Të mirat detare: EDHE TEK “LIDOJA” UJI CILËSOR

Cilesia e detit Ulqin, Kvalitet mora Ulcinj, More, deti

Rezultatet e analizave të përsëritura të mostrave të ujit të detit të realizuara në periudhën prej më 17 deri më 19 gusht kanë treguar cilësi të shkëlqyer ( K1) në plazhin e ish hotelit “Lido”. Në këtë plazh, gjatë matjes së rregullt të cilësisë sanitare të ujit të detit pak ditë më parë, rezultati ishte jashtë kufijve të lejuar. Kjo ... Read More »

Analiza e ujit të detit: VETËM TEK “LIDOJA” NUK ËSHTË MIRË

deti, more, plaza

Nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare për Portalin Ul-info është thënë se në bazë të analizave më të reja cilësia e ujit të detit në gati të gjithë plazhet përgjatë bregdetit të Ulqinit është e shkëlqyer, gjegjësisht K1. Analizat të cilat janë kryer nga mesi i këtij muaji kanë treguar se cilësia e ujit ka kaluar kufijtë ... Read More »

Uji: MË MIRË NË PORT MILENË, MË KEQ NË PLAZHIN E VOGËL

Plazhi i vogel, Mala plaza, Cilesia, Kvalitet

Me iniciativë të komunës së Ulqinit një pjesë e ujit të detit e cila pompohet në basenet e Kripores shkon kah Port Milena. Në këtë mënyrë ky kanal është freskuar, edhe me këto aktivitete do të vazhdohet edhe në dhjetë ditët e ardhshme, njoftohet për Portalin Ul-info nga administrata lokale. Nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare është ... Read More »

Komuna: KLUBEVE IU DORËZUA PLANI PËR ZONËN E TË MIRAVE DETARE

Gradjevinske dozvole, Leje ndertimi, plani, Arhitektura

Sekretariati për urbanizëm dhe rregullim hapësinor në komunë të Ulqinit i dorëzoi klubeve të këshilltarëve Draftin e planit për dedikim të veçantë të zonën bregdetare dhe kërkoi nga ato që menjëherë të japin vërejtjet e veta. Ky dokument planifikues përfshinë territorin e të gjithë komuna bregdetare, duke përfshirë edhe Ulqinin. Sipas asaj çfarë ne mësuam, në Draft respektohen dokumentet e ... Read More »

Cilësia e ujit të detit: NË ÇDO PLAZH E SHKËLQYER

Cilesia e detit Ulqin, Kvalitet mora Ulcinj, More, deti

Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare ka deklaruar se është bërë analiza e re e cilësisë së ujit të detit. Në të 13 plazhet përgjatë rivierës së Ulqinit, ku janë marrë mostrat nga mesi i javës së kaluar, cilësia e ujit është e klasës së parë. Analiza e cilësisë së ujit të detit kryhet çdo pesëmbëdhjetë ditë gjatë ... Read More »

Të mirat detare: QIRAJA PËR PLAZHIN E LIDOS 40 MIJË EURO

Plazhi i madh, Velika plaza

Kompania “Capital estate”, e cila bleu ish hotelin “Lido” i paguan Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare, me seli në Budvë, qiranë për plazhin me gjatësi 200 metër me vlerë 39.900 euro, pa TVSH, shkruan “Vijesti”. Shtohet se rreth 1.300 euro më pak i kushton qiraja kompanisë “Deli turs” për plazhin “Safari”. Vijojnë plazhet “Tropikana” për të cilën ... Read More »

Aneksi PDS-Forca: VALORIZIMI I VALDANOSIT, TË MIRAT DETARE, KOMUNA E MALËSISË

Aneksi PDS-Forca, Aneks DPS-Forca

Partia demokratike e socialistëve ka publikuar në faqen e vet Aneksin 2 të Marrëveshjes së koalicionit paszgjedhor të bashkëpunimit me “Forcën për bashkim” me të cilin, siç thuhet, përcaktohet dinamika e operacionalizimit dhe konkretizimit të çështjeve të dakorduara. Në fillim të Aneksit theksohet se nënshkruesit e Marrëveshjes në afatin prej 60 ditësh “do të përgatisin propozimin e zgjidhjes juridike të ... Read More »

Të mirat detare: LAJMËROHET ASFALTIMI NË PLAZHIN E MADH (Foto)

Asfaltiranje Velika Plaza, Asfaltimi

Me kontrollin e zonës së të Mirave detare në Ulqin, në lokalitetin Plazhi i madh Shtoji i poshtëm menjëherë në pjesën e pasme të plazhit tek lokali Coco beach zhvillohen punimet në asfaltimin e rrugës dhe zgjerimin e parkingut. Siç thuhet në kumtesën e të Mirave detare, janë asfaltuar 250 m rrugë nga hyrja në plazhin Noki beach deri tek ... Read More »

Scroll To Top