Sunday , January 24 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Te Mirat detare

Feed Subscription

MD: PËR PESË VITE TË ARDHURAT NË BUNË 1,5 MILION EURO

Lumi Buna, Rijeka Bojana

Nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare është njoftuar se prej vitit 2010 deri në vitin 2014 të ardhurat nga qiradhënia e shtëpizave në Bunë ishte 1,5 milion euro. Sipas evidencës së fundit nga viti 2013, në këtë lokalitet ka 427 shtëpiza. Kur janë evidentuar për herë të parë, në vitin 1997, kishte gati 2,5 herë më pak, ... Read More »

Të hënën: SEANCË DËGJIMORE PËR SHTËPIZAT NË BUNË

Ada e Bunes, Ada Bojana

Këshilli parlamentar për antikorrupsion do të mbajë të hënën, me iniciativë të deputetit të Malit të Zi Pozitiv Darko Pajoviq, seancë dëgjimore ku do të marrin pjesë ministri i zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Branimir Gvozdenoviq dhe drejtori i Ndërmarrjes publike për të mirat detare Rajko Baroviq. Pajoviq në fund të shkurtit e dorëzoi iniciativën sepse, siç tha, nuk është ... Read More »

Të mirat detare: FILLOJ PASTRIMI I KACEMES

Kaceme

Në Kaceme filluan sot punimit në thellimin e fundit, sepse për shkak të prurjeve të rërës ajo është bërë gati jofunksionale. Pritet që dy kompani nga Podgorica dhe Budva deri në fund të majit të kryejnë këto punë. Vlera e përgjithshme e punimeve, siç njoftohet nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare, është 45 mijë euro. Pritet që ... Read More »

Të mirat detare: INICIOHET PROCESI PËR HEQJEN E 68 OBJEKTEVE NË BUNË

Sipas evidencës së Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare, 68 përdorues të hapësirës në brigjet e lumit Buna në komunë të Ulqinit nuk kanë kryer pagesën e kompensimit për vitin 2014 dhe nuk kanë nënshkruar kontratën me Ndërmarrjen publike deri më 31.12.2014. Të përmendurit e kishin detyrim ta bëjnë këtë në bazë të dispozitës së Kontratës së mëparshme, ... Read More »

Të mirat detare: SË SHPEJTI FILLOJNË PUNIMET NË ULQIN

Kacema, Kaceme

Nga mesi i këtij muaji duhet të nisin punimet në realizimin e disa investimeve në zonën e të mirave detare në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Mbasi që komuna e Ulqinit të jap lejet e nevojshme, do të fillojë rregullimi i Molit të vogël. Administrata lokale dhe Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare janë dakorduar që në këtë periudhë ... Read More »

Shtëpizat në Bunë: 85 PERSONA AS VJET SE KANË PAGUAR QIRANË

Lumi Buna, Rijeka Bojana

Në brigjet e Bunës ka 430 shtëpiza, por asnjë nga pronarët nuk e ka nënshkruar kontratën me Ndërmarrjen publike për të menaxhimin e të mirave detare për këtë vit, edhe pse afati skadon nesër, më 31 mars, shkruan “Vijesti”. Siç thuhet, 85 pronar të objekteve në këtë pjesë të Ulqinit nuk e kanë nënshkruar kontratën as për vitin e kaluar. ... Read More »

Pajoviq: SEANCË DËGJIMORE PËR SHTËPIZA NË BUNË

Deputeti i Malit të Zi Pozitiv Darko Pajoviq do të iniciojë seancë dëgjimore të ministrit të zhvillimor dhe turizmit Branimir Gvozdenoviq dhe drejtorit të Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare Rajko Baroviq për shkak të pagesës së paligjshme të shtëpizave në Bunë. Lideri i kësaj parti ka njoftuar se seancën dëgjimore e kërkon edhe për shkak të “shpenzimit ... Read More »

Kacemja: PORTI PRAPË PO BËHET PLAZH

Kacemja

Ditët e fundit ishte zbaticë, gjë që tregojë më qartë nevojën për pastrimin e portit të vogël Kaceme. Nëse kjo nuk bëhet deri në fillim të sezonit, ky vend, dikur plazh i bukur poshtë bedenave jugor të Kalasë, prapë do të mund të përdoret për larje. Nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare më herët kanë thënë se ... Read More »

MD: MADJE 102 OBJEKTE ILEGALE NË BUNË

Rijeka Bojana, Lumi Buna

Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare nuk ka nënshkruar kontratën për objektet që ndodhen në pronë shtetërore me pronarët e 102 objekteve në Bunë, prandaj i ftojnë që të shlyejnë detyrimet e veta në afatin sa më të shkurtër, përndryshe, paralajmërojnë, do të iniciojnë procesin e prishjes e të gjithë shtëpizave për të cilët nuk ekziston dokumentacioni i ... Read More »

Të mirat detare: KOMUNËS KËTË VIT MBI GJYSMË MILIONI EURO

Kepi Gjerana, Plazhi i madh, Gryka Port Milena

Në territorin e komunës së Ulqinit Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare grumbullon 16 për qind të të ardhurave të përgjithshme. Në vitin e kaluar kjo vlerë ishte diçka mbi një milion euro, prej të cilëve gjysma e mjeteve shkon në buxhetin e komunës. Numri i përgjithshëm i kontratave të nënshkruara si dhe kompensimi për shfrytëzimin e të ... Read More »

Scroll To Top