Friday , January 22 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Te Mirat detare

Feed Subscription

MD: DY PADI PËR SHKAK TË NDËRTIMIT PA LEJE

Lumi Buna, Rijeka Bojana

Të Mirat detare kanë dorëzuar dy padi në Drejtorinë për punë inspektuese kundër ndërtuesve pa leje në zonën afër bregut të detit në Ulqin. “Gjatë kontrollit të kryer të hapësirës kemi konstatuar vazhdimin e kryerjes së punimeve ndërtimore pa leje ndërtimi në ndërtimin e objektit në lokalitetin e bregut të djathtë të Bunës, pikërisht në mes të lokaliteteve 4 dhe ... Read More »

MD: PASTRIMI I KACEMES NË PRANVERË

Kacema, Kaceme

Pastrimi i marinës Kaceme është i nevojshëm dhe që ai të bëhet në mënyrë cilësore është planifikuar në mars të vitit të kaluar. Për realizim e kësaj pune do të ndahen 30 mijë euro, është lajmëruar nga Portali Ul-info nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare. Këtë aksion e kërkuan peshkatarët dhe komuna e Ulqinit, sepse prej ndërtimit, ... Read More »

MD: DY KALLËZIME PËR NDËRTIM PA LEJE

Buna ndertim (1)

Ndërmarrja publike Të mirat detare ka dorëzuar dy kallëzime, padi, për ndërtim pa leje në bregun e lumit Buna. “Me vizitën e hapësirës në komunë të Ulqinit, në lokalitetin e bregut të djathtë të lumit Buna, kemi konstatuar punimet e kryera në rikonstruktimin – ndërtimin e objektit pa leje ndërtimi. Në lokalitetin 187, personi Gjakonoviq Cvetko ka prishur objektin e ... Read More »

MD: SHËNOJNË DITËN E BREGDETIT

Molja madhe, Skela,

Nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare për Portalin tonë është njoftuar që në dy ditët e ardhshme përfaqësuesit e këtij institucion dhe Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit në territorin e komunës së Ulqinit do të shpërndajnë posterat e sivjetmë të dedikuara Ditës së bregdetit. Materiali propagandues do të ndahet në shkollat fillore dhe të mesme ... Read More »

OJQ Mogul: ANALIZUAN MENAXHIMIN E TË MIRAVE DETARE

Ditët e ardhshme Monitoring grupi Mogul do të prezantojë publikimin “Menaxhimi i të mirave detare”. Bëhet fjalë për Raportin e investimeve në zonën e të mirave detare në periudhën 2009-2012, i cili është punuar në bazë të të dhënave të cilat kësaj OJQ, në bazë të Ligjit për qasje të lirë në informacione, janë dorëzuar nga ana e Ndërmarrjes publike ... Read More »

Inspekcioni: PREJ TË HËNËS KONTROLLOJNË SHTËPIZAT NË BUNË

Rijeka Bojana, Lumi Buna

Nga Drejtoria për punë inspektuese kanë paralajmëruar që prej 1 shtatorit intensivisht do të kontrollojnë gjendjen në Bunë. Me 31 gusht kalon afati të cilin Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare ia ka vendosur qiramarrësve në Bunë që të mbyllin kontratat dhe të paguajnë kompensimit për vitin vijues për objektet që kanë në atë hapësirë. Në Bunë ka ... Read More »

MD: UJI I DETIT NË ULQIN I CILËSISË MË TË LARTË

deti, more, plaza

Hulumtimet e fundit të cilësisë së ujit të detit, të cilin për nevojat e Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare e bëri Instituti për shëndet publik nga Podgorica, ka treguar që ai në Ulqin është me cilësi më të lartë. Siç thuhet në kumtesën e të Mirave detare, mostrat janë marrë nga të nëntë plazhet (tetë në Plazhin ... Read More »

KD MD: PLANIFIKOJNË HOTELIN NË BUNË

Lumi Buna, Rijeka Bojana

Nga mbledhja e sotme e Këshillit drejtues të Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare është njoftuar që kanë në plan ofertën specifike në territorin e komunës së Ulqinit. “Propozim i veçantë është ideja që nga shtëpizat në Bunë, nëpërmjet zgjidhjes planifikuese dhe procesit administrativ, të sigurohen kushtet për formimin e hotelit specifik të shpërndarë”, thuhet në kumtesën nga ... Read More »

MD: PLAZHET MË LEHTË NË DISPOZICION TË INVALIDËVE

Panorama Jadran. Mala plaza

Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare ka deklaruar që do të lehtësojë qasjen plazheve për personat me nevoja të veçanta. Kështu, për shembull, është parashikuar që në Plazh të vogël të vendosen konstruksionet montuese-demontuese prej drurit për këto persona. Është paralajmëruar që vendosja edhe e konstruksioneve tjera të nevojshme do të kryhet deri në fund të javës tjetër. ... Read More »

Analiza e ujit të detit: CILËSIA E SHKËLQYER

Plazhi i madh, Velika plaza

Në analizën e parë të sivjetme të cilësisë së ujit të detit, Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare ka njoftuar që nga mesi i qershorit në tetë plazhet e rivierës së Ulqinit uji kishte cilësi të shkëlqyer. Vetëm në Plazhin e vogël uji kishte cilësi pak më të dobët, por i rregullt për larje. Të Mirat detare kryen ... Read More »

Scroll To Top