Thursday , October 22 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: TIKA

Feed Subscription

BI: TIKA DO TË NDIHMOJË RINOVIMIN E OBJEKTEVE KULTURORE

Xhamia e Pashes, Pasina dzamija

Nga Bashkësia islame (BI) e Ulqinit është paralajmëruar që gjatë këtij vit, me ndihmën e Agjencisë shtetërore të Turqisë TIKA, do të nisin punimet në rikonstruktimin e Xhamisë së Namazgjasë, si dhe në rinovimin dhe kthimin në vendin e vet të kroit të Ali Pashës. Në plan është rikonstruktimi i Hamamit të Xhamisë së Pashës, objektit unik në Mal të ... Read More »

Manifestimi: RIKONSTRUKTIMI I HAPËSIRAVE TË BI DHE TYRBES

Bashkesia islame Ulqin, Islamska zajednica Ulcinj

Koordinatori i Agjencisë turke për zhvillim – TIKA Mustafa Jaçizi dhe kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka sot me prerjen e shirit kanë shënuar përfundimin e punimeve për rikonstruktimin e disa hapësirave në selinë e institucionit të Bashkësisë islame në Ulqin. Siç tha kryeimami i Ulqini Ali ef. Bardhi, hapësirat u pajisen në mënyrë moderne, ndërsa do të shërbejnë ... Read More »

Aktiviteti i Tikes: VITIN E ARDHSHËM RIKONSTRUKTIMI I HAMAMIT

Xhamia e Pashes, Pasina dzamija

Me përkrahjen e Agjencisë turke për bashkëpunim ndërkombëtar dhe zhvillim (TIKA) në Ulqin momentalisht po bëhet rikonstruktimi i disa objekteve kulturo-historike të arkitekturës islame. Pritet që këto ditë do të përfundojnë punët në rinovimin e tyrbes së familjes Pulti, si dhe të hapësirave në Xhaminë e Namazgjasë. Për vitin e ardhshëm është paralajmëruar që me mjetet e agjencisë shtetërore të ... Read More »

Me ndihmën e TIKES: RIKONSTRUKTIMI I TYRBES SË FAMILJES PULTI

Tyrbe Pulti, Turbet Pulti

Këto ditë është në vijim rikonstruktimi i tyrbes së familjes Pulti, e cila ndodhet në qendër të Ulqinit. Pritet që, me përkrahjen e Agjencisë turke për bashkëpunim ndërkombëtar dhe zhvillim – TIKA, të gjithë punimet të përfundojnë deri nga mesi i nëntorit. Ky monument i kulturës me dekada ishte krejtësisht i pambrojtur dhe i lënë shkatërrimit të kohës dhe vandalëve. ... Read More »

TIKA: REKONSTRUIMI I TRASHËGIMISË KULTURORE

Carshia Ulqin, Carsija Ulcinj, Kaldrma, Kalldrami

Sot ne Komunën tone qëndruan për vizite pune përfaqësuesit e Agjencisë Turke për zhvillim – Tika, te kryesuar nga Drejtori z.Mustafa Yazici. Ata u priten nga Kryetari I Komunës Z Fatmir  Gjeka dhe bashkëpunëtoret e tij. Takimi kishte karakter njohjeje, por u preken dhe shume fusha ku Agjencia ne fjale mund te ndihmoje. Komuna e Ulqinit insiston ne restaurimin e monumenteve te trashëgimisë kulturore siç është hamami me objektet ... Read More »

KrajaOnline: TIKA – GATI PROJEKTI PËR FURNIZIMIN E KRAJËS ME UJË

Dje në Krajë u organizua manifestimi “Festa e gështenjave 2013” në të cilën ndër të tjerë morën pjesë edhe përfaqësues të Agjencisë Turke për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ndërkombëtar (TIKA). Burime të mirëinformuara nga Bashkësia Lokale e Ostrosit njoftuan portalin KrajaOnline se të hënën me datë 18.11.2013 përfaqësues të Agjencisë Turke për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ndërkombëtar (TIKA)  në mënyrë zyrtare do ... Read More »

Me përkrahjen e TIKES: HAPET OBJEKTI I RIKONSTRUKTUAR I QENDRËS DITOR

Në Ulqin të hënën është hapur objekti i rikonstruktuar i Qendrës ditore për fëmijë me nevoja të veçanta, në të cilën Agjencia e Republikës së Turqisë për bashkëpunim ndërkombëtarë (TIKA) ka investuar 34 mijë euro. Këtë akt e kryen ministri i punës dhe kujdesit social Predrag Boshkoviq, kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu, drejtori i TIKES në Mal të ... Read More »

Me ndihmën e TIKËS: RESTAURIMI I QENDRËS DITORE PËR FËMIJË

Gjatë muajve të kaluar në Qendrën Ditore për fëmijët dhe të rinjtë me pengesa dhe vështirësi në zhvillim “Sirena” Ulqin, në mbështetjen e Agjencisë turke për bashkëpunim ndërkombëtar TIKA janë investuar mjete në shumë prej 34 000 euro  në rindërtimin, restaurimin dhe rinovimin e hapësirave ekzistuese, përshtatjes për nevojat e përditshme të fëmijëve në atë institucion, duke përfshirë pajimin e ... Read More »

TIKA: SË SHPEJTI PËRFUNDOJMË DHE UJËSJELLËSIN NË KRAJË

“Deri në fund të këtij viti planifikojmë të realizojmë edhe 4 deri në pesë projekte të ngjashme në Tivar”, deklaroi në Ostros koordinatori i agjencisë për bashkëpunim dhe koordinim ndërkombëtar të Turqisë, TIKA, Biroll Çetin. Kjo organizatë ka pajisur me mjete mjekësore ambulancën e rinovuar në qendër të Krajës, e cila të mërkurën është hapur solemnisht. Çetin tha që TIKA ... Read More »

Scroll To Top