Saturday , August 15 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: ujesjellesi i Ulqinit

Feed Subscription

Sezoni: NISI KULMI, NISIN EDHE PROBLEMET

Uji, Voda

Mijëra turistë mbërritën sot në rivierën e Ulqinit, ndërsa vala e mysafirëve do ta mbulojë këtë qytet në tre ditët e ardhshme. Në pikën kufitare Sukubinë-Muriqan janë kolonat kilometrike. Meqë vapa është e jashtëzakonshme, nga administrata lokale e Ulqinit apeluan në zyrtarët policor që maksimalisht të thjeshtojnë kontrollin e hyrjes në vend. Sot në mëngjes në disa pjesë të Ulqinit ... Read More »

Projekti me KfW bankën: QEVERIA KËRKON QË PUNA TË NIS PARA VERE

Gvozdenovic

Ministri i zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Branimir Gvozdenoviq ka kërkuar nga qeverisja lokale në Ulqin që sa më parë të krijohen parakushtet për fillimin e realizimit të projektit të furnizimit me ujë dhe derdhjen e ujërave të zeza, i cili duhet të financohet nga mjetet e bankës gjermane KfW, mëson Portali Ul-info. Ai të premten në Tivat i tha ... Read More »

Vodakom: GJERMANËT DONIN IBRAHIMIN

Agron Ibrahimi

Këshilltari i kryetarit të komunës së Ulqinit për investime, mr Agron Ibrahimi, është emëruar para administratës lokale si kontakt-personi për realizimin e projektit të rikonstruktimit të rrjetit të ujësjellësit dhe kanalizimit, mëson Portali Ul-info. Ky projekt, me vlerë vetëm në fazën e parë mbi 20 milion euro, tash një vit është në pritje. Mjetet kreditore nëpërmjet Qeverisës së Malit të ... Read More »

Mbas problemit me ujë: I NEVOJSHME RIKONSTRUKTIMI URGJENT I RRJETIT

Uji, voda, Vodacom

Kryetari i Ulqinit Fatmir Gjeka ka deklaruar për “Vijesti” se uji në burimin në Lisna Borë është i rregullt për përdorim, por problem me siguri është krijuar në rrjetin sekondar, gjegjësisht për shkak të vjetërsisë së rrjetit të ujësjellësit. Shumica e tubave nëpërmjet të cilëve uji mbërrin deri tek konsumatorët në Ulqin janë të moçëm mbi tre dekada. E gjitha ... Read More »

Jevriq: ULQINI PA PROBLEME ME UJË

Uji, voda, Vodacom

Drejtori i Ndërmarrjes publike “Ujësjellësi regjional” Goran Jevriq ka deklaruar që Ulqini këtë sezon turistik nuk do të ketë problem me furnizim me ujë. Ai për TV “Pink M” tha që në bisedë me kryetarin e komunës Fatmir Gjeka dhe drejtorin e Ujësjellësi lokal Fehim Avdiu është bërë plani i aktiviteteve kështu që, siç është konstatuar bashkërisht, ky do të ... Read More »

Qeveria e MZ: NË UJËSJELLËSIN E ULQINIT PAGAT MË TË MËDHA SE TË ARDHURAT

Greva, Strajk, Ujesjelles dhe kanalizimi, Vodovod i kanalizacije

Në ndërmarrjet lokale të ujësjellësit është vërtetuar kaos i madh për çka është njoftuar dhe Qeveria. Në mes tjerash është vërtetuar që cilësia e ujit në disa komuna është problematike, ndërsa janë evidentuar humbjet e mëdha në rrjetë, konsumatorët e paligjshëm, pagesa e dobët, si dhe shpenzimet e mëdha, në radhë të parë për pagat, si dhe teprica e të ... Read More »

Komuna e Ulqinit: TAKIM ME KfW

Të marten u mbajt takim pune ndërmjet përfaqësuesve të komunës së Ulqinit, ujsjellësit të Ulqinit dhe përfaqësuesve të Vodakomit në të cilin janë analizuar përgjegjësit e përcaktuara me marrëveshjen e nënshkruar në gusht të këtij viti. KFW banka për realizimin e fazës së parë të investimeve në rrjetin e ujësjellësit dhe kanalizimeve në komunën e Ulqinit, ka ofruar 20 milion ... Read More »

Vodakom: MË SHUMË UJË NË ULQIN NGA KREDIA ME GJERMANËT

Deri në fund të këtij vit do të përfundohen dy tenderë për zgjedhjen e konsultuesve për avancimin e punës së Ujësjellësit të Ulqini dhe kryerjen e investimeve në këtë komunë, për të cilët kompania “Dahlem” përgatiti studimin e fizibilitetit, është deklaruar nga “Vodakomi”. Siç deklaroi drejtori i kësaj ndërmarrje, me seli në Tivat, Boris Vukoviq, Ulqinakët do të fitojnë nga ... Read More »

Mungesa gjithnjë e më e shpeshtë e ujit: ULQINI PO HUMB BETEJEN PËR TURISTË NË FUSHËN E VET

Kroni, Uji, Cesma, Voda

“Të gjitha burimet e ujit që i kemi në dispozicion punojnë me kapacitete të plota, por e gjitha kjo nuk jep shtypje të mjaftueshme në sistem“, deklaroi drejtori i Ndërmarrjes publike ‘Ujësjellës dhe kanalizime’ Fehim Avdiu. Ai për medie lokale tha që kanë menduar që situata me furnizim të ujit këtë vit do të jetë më e mirë, gjegjësisht që ... Read More »

Probleme: JEMI NË GJYSMËN E QERSHORIT, E UJË QË TANI NUK KA!

Kroni, Uji, Cesma, Voda

Sipas analizave të organeve kompetente, uji nga burimi Lisën Bore nuk është i mirë për pirje, kështu që nuk është në funksion. Kjo është arsyeja kryesore pse qytetarët e Ulqinit të cilët jetojnë në zonat e larta tash dy ditë kanë probleme të mëdha në furnizim me ujë nga rrjeti i ujësjellësit, mëson jozyrtarisht portali UL-info. Në “Ujësjellës” pohojnë që ... Read More »

Scroll To Top