Wednesday , September 30 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Ullishta e Valdanosit

Feed Subscription

Beci: ULLINJTË NË VALDANOS PASURI DHE KRENARI

Safet Beci

Mbasi që me metoda shkencore është vërtetuar se disa ullinj në gjirin e Valdanosit janë të vjetër gati 19 shekuj, nënkryetari i komunës së Ulqinit Safet Beci se ato janë pasuri e këtij qyteti. “Fakti që kemi ullinj nga koha antike, na bënë shumë të gëzuar dhe krenar”, tha ai duke theksuar se edhe kjo është arsye pse gjiri i ... Read More »

Përkujtim: ULLISHTA E VALDANOSIT NË LIGJIN PËR ULLISHTARI

Valdanos,

 Ullishta e Valdanosit në komunë të Ulqinit, “Ulliri i vjetër” në komunë të Tivarit dhe “Ulliri i madh”(Velja maslina) në komunë të Budvës, gëzojnë mbrojtjen në pajtim me Programin e mbrojtjes së veçantë të ullirit të cilin e sjell Ministria me propozim të institucionit shkencor, thuhet në nenin 17 të Ligjit ekzistues për ullishtari, të miratuar në vitin 1992. Në ... Read More »

Kuvendi i MZ: TËRHIQET NGA PROCEDURA LIGJI PËR ULLISHTARI

Skupstina Crne Gore, Kuvendi i Malit te Zi

Me kërkesë të disa deputetëve nga partitë në pushtet, sot është tërhequr nga procedura parlamentare Ligji për ullishtari, mëson Portali Ul-info. Ky akt juridik edhe vitin e kaluar ishte në procedurë, por poashtu është tërhequr dhe mbas kësaj janë bërë disa ndryshime. Por, kjo siç duket nuk i ka kënaqur shumicën e deputetëve, kështu që tani nuk dihet kur ligji ... Read More »

Valdanos: STUDIMI MBI GJENDJEN DHE REVITALIZIMIN E ULLISHTËS

Valdanos

Me propozim të shoqatës së ullishtarëve të Ulqinit do të bëhet Studimi mbi gjendjen dhe revitalizimin e Ullishtës në Valdanos. „Presim që kjo punë do të ju besohet ekspertëve të njohur të Entit për kultura subtropikale nga Tivari, ndërsa do ta financojë komuna e Ulqinit“, është thënë për Portalin Ul-info nga kjo Shoqatë. Theksohet që studimi do të shërbejë si ... Read More »

Ullishtarët dhe komuna: RIKONSTRUKTIMI I RRUGËVE NËPËR ULLISHTË

Me Propozimin e sivjetmë të buxhetit komunal është parashikuar që për rikonstruktimin e rrugëve të vjetra në ullishtë të dedikohen 20 mijë euro. Me kërkesë të ullishtarëve dhe shoqatës për kthimin e pronës në Valdanos komuna, sipas fjalëve të kryetarit të komunës Fatmir Gjeka, do të investojë mjete të caktuara dhe në rikonstruktimin e tri rrugëve që çojnë në këtë ... Read More »

Aksioni qytetarë: QINDRA NJERËZ PASTRUAN RRUGËT E VALDANOSIT

Valdanos, Shaqir Bilali, Sacir Biljalji

Disa qindra qytetarë të Ulqinit kanë pastruar sot rrugët nëpër Ullishtë në gjirin e Valdanosit. Organizimi i mirë, moti i bukur,  dhe ullinjtë e mbuluar nga kaçubat dhe shkurret, si dhe vullneti i mirë i Ministrisë së mbrojtjes, kanë bërë që aksioni i sotëm të jetë më masiv dhe më i frytshëm. Të dielën qytetarëve janë bashkëngjitur dhe drejtuesit e ... Read More »

Aksioni qytetarë: HAPIN RRUGËT E VALDANOSIT

Rreth një qind qytetarë të Ulqinit dhe pronarë të tokës në Valdanos me ftesën e “Grupit për Valdanos” po pastrojnë sot rrugët të cilat çojnë në këtë gji përrallor dhe deri tek ullishtat e mbuluara me kaçuba dhe shkurre. Deri në Valdanos çojnë tri rrugë, kështu që çdo fundjavë do të pastrohet nga një. Përndryshe, në pastrimin e rrugëve që ... Read More »

Grupi për Valdanos: INICIOJMË AKSIONIN QYTETARË

Vadanos, Panorama

“Grupi për Valdanos” ka paralajmëruar që në periudhën e ardhshme do të ndërmarr një sërë aksionesh për shpëtimin e Ullishtës në Valdanos. Theksohet që 18 mijë rrënjë shekullore në këtë gji janë të ekspozuar shkatërrimit të palejueshëm përkundër mbrojtjes formale ligjore të shtetit. “Duke theksuar rëndësinë e shpëtimit të Ullishtës nga aspekti ekonomik, ekologjik dhe kulturor si për Ulqin ashtu ... Read More »

Në fillim të shkurtit: FILLON AKSIONI I PASTRIMIT TË VALDANOSIT

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslina

“Valdanosi nuk është vetëm çështje juridike. Ai është sot shumë më shumë, është çështje ekologjike, ekonomike dhe kulturore, pastaj dhe sigurie. Sepse çdo vit rrezikohemi nga zjarri i cili mund të kishte pasoja katastrofave për të gjithë qytetin”, thanë dje në tubimin e mbajtur në komunë të Ulqinit përfaqësuesit e disa organizatave joqeveritare. Ato paralajmëruan që në fillim të shkurtit ... Read More »

OJQ: KOHA PËR REVITALIZIMIN E ULLSISHTËS NË VALDANOS

Valdanos, Panorama

Organizatat joqeveritare nga Ulqini, Mali i Zi dhe jashtë vendit nga të cilat disa janë të kyçura në zgjidhjen e këtij problemi më shumë se 20 vite, si dhe përfaqësuesit e të tre konfesioneve, mbas mbledhjeve të shumta, takimeve me përfaqësuesit e institucioneve, peticioneve, tubime masive, shëtitjeve protestuese, mbas materialit të dokumentuar dhe studimesh të institucioneve eminente për pakujdesin dhe ... Read More »

Scroll To Top