Sunday , January 17 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Ullishta ne Ulqin

Feed Subscription

Revitalizimi i ullishtes:ÇDO VIT ME MIJËRA FIDANE TË REJA

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

“Çdo vit në territorin e komunës së Ulqinit mbjellim disa mijëra rrënjë ullinj të rinj dhe në këtë mënyrë mbajmë traditën prej shumë dekadash të zhvillimit të ullishtarisë në Ulqin”, deklaroi pronari i mullirit “Vëllezërit Kollari” Ruzhdi Kollari. Ai tha që është i kënaqur që njerëzit e rinj në ullishtari e shohin mundësin për përparim. Sipas të dhënave jozyrtare, në ... Read More »

Ullishta e Ulqinit: FABRIKË E HAPUR

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Mbas sezonit të jashtëzakonshëm të prodhimit të ullinjve, pritjet e ullishtarëve nga Ulqini në këtë vit nuk ishin të mëdha. Përveç kësaj, cikli pesë vjeçar në Ullishtën tonë është përafërsisht i tillë: një vit ullinjtë lindin shkëlqyeshëm, dy vite diçka më pak, ndërsa dy të tjera shumë dobët. Kushtet atmosferike gjatë pranverës, në periudhën e lulëzimit, nuk ishin të favorshme ... Read More »

Këtë vit: PRODHIM MË I DOBËT I ULLIRIT

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Moti me shi gjatë dimrit dhe pranverës, ka kushtëzuar paraqitjen e sëmundjes “Syri i palloit”   tek ullinjtë tanë, kështu që prodhimi i këtij vit do të jetë më i dobët se vitin e kaluar. Agronomët theksojnë që kësaj do ti kontribuoj dhe prodhimi i jashtëzakonshëm nga viti i kaluar, por edhe e ashtuquajtura prirja e kultivarit “vajuk ulqinak”. Sepse, në ... Read More »

Scroll To Top