Saturday , August 15 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: ullishta

Feed Subscription

Shoqata e ullishtarëve: TË NDALOHET NDËRTIMI I PALIGJSHËM NË ULLISHTË

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Shoqata e ullishtarëve të Ulqinit ka ftuar sot të gjithë institucionet që sa më shpejtë të ndalojnë ndërtimin e paligjshëm të objekteve të forta në Ullishtë. “Mendojmë që duhet të reagohet shpejt në mënyrë që kjo dukuri mos të marr hov”, kanë deklaruar ullishtarët. Ato shtojnë që në këtë mënyrë prishet rrezikshëm kjo hapësirë e mbrojtur, gjegjësisht kompleksi më i ... Read More »

Thesar në Shqipëri: 100 RRENJË ULLINJ 1000-VJEÇARË

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Në Shqipëri fatmirësisht ekzistojnë afro 100 rrënjë ullinj, mosha e të cilëve pas analizave rezulton të jetë afro 1000-vjeçare. Duke folur për “Metropol” profesor Enver Isufi tha se “pas evidentimit të hollësishëm, kemi arritur në përfundimin se, drurët e ullirit, më të vjetër në vendin tonë ndodhen në disa nga fshatrat e Shqipërisë së Mesme, si në zonën e Elbasanit, ... Read More »

Projekti i Qeverisë në Tiranë: SHQIPËRIA MBJELL 20 MILION RRËNJË ULLINJ

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Deri në vitin 2020 në Shqipëri do të mbillen 20 milion rrënjë ullinj, ndërsa vetëm këtë vit 1.3 milion, ka lajmëruar qeveria e Shqipërisë. Në këtë punë të madhe zyrtarëve dhe bujqve shqiptarë financiarisht, teknikisht dhe në mënyrë kadrovike më së shumti i ndihmojnë Amerikanët dhe Japonezët, derisa qeveria e Shqipërisë edhe vet jep stimuj të mëdha: 1500 euro për ... Read More »

DRURI I BEKUAR I ULLIRIT

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Në Dhijatën e vjetër, në tregimin për Përmbytjen e madhe, për ullrin flitet si për drurin e parë dhe shenjin e Zotit për Noen (Nuhi a.s.) që jeta e njeriut mund të filloj prap në Tokë. Zoti i mëshirshëm edhe në Kur an e quajti ullirin (Ez-zejtun) e bekuar:”Kandili gjendet brenda një qelqi si të ishte yll flakërues e që ... Read More »

MINISTRI IVANOVIQ: NATO në Valdanos

Ministri i bujqësisë dhe zhvillimit rural në Qeverinë e Malit të Zi Petar Ivanoviq, deklaroi  që së shpejti do të fillojnë negociatat me NATO-n me qëllim revitalizimin e ullishtës në Valdanos. “Aleanca e Atlantikut të Veriut nuk është vetëm organizatë ushtarake, por në kuadër të saj ka edhe segmente tjera që mund të jenë të dobishme, në mes tjerash edhe ... Read More »

Scroll To Top