Tuesday , January 26 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Ulqin

Feed Subscription

Sezoni: PLAZHI I VOGËL PLOT SI NË MES TË VERËS

Plazhi i vogel, Mala Plaza, Panorama

Sot Plazhi i vogël ishte plotë me mysafirë, sikur të ishte mesi i sezonit e jo fillimi i shtatorit. Akomoduesit privat në Ranë thonë se mysafirët edhe më tej vijnë masovikisht, si dhe që çmimet e banimit janë tani më të ulëta se në kulmin e sezonit. Mirëpo, disa prej tyre u ankuan se problem i shkaktojnë kamionët të cilët ... Read More »

NP “Parqet nacionale”: KRIPORJA ZONË ME INTERES NACIONAL

Solana Ulcinj

Ndërmarrja publike për parqet nacionale të Malit të Zi në 12 muajt e ardhshëm do të menaxhojë pronën e Kripores, ku, me qëllim mbrojtjen e biodiversitetit, do të ndërmarr masa dhe veprime të nevojshme në mënyrë që të mirëmbahet dhe përmirësohet ekosistemi ekzistues në këtë zonë, si dhe të mundësohet valorizimi shtesë i kësaj hapësirë nëpërmjet mbrojtjes, promovimit dhe zhvillimit ... Read More »

Të mirat detare: CILËSI E SHKËLQYER E UJIT EDHE NË “SAPORE DI MARE”

Cilesia e detit Ulqin, Kvalitet mora Ulcinj, More, deti

Rezultatet e analizave të përsëritura të cilësisë së ujit të detit, të cilët më 31.08.2015, gjegjësisht të hënën, janë marrë nga lokaliteti “Sapore di mare”, ku gjatë matjes së rregullt uji ishte jashtë kufijve të lejuar, kanë treguar se cilësia e ujit të detit është e klasës K1, deklarohet për Portalin Ul-info nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave ... Read More »

Të enjten: NJË PJESË E MËHALLËS SË RE PA RRYMË

Rryma elektrike, Struja

Për shkak të punimeve në rrjet, të enjten, më 3 shtator, në orarin prej 07.30 deri në 14.30, pa rrymë elektrike do të mbes Mëhalla e re 2, njoftohet Portali Ul-info nga Drejtoria për marrëdhënie me publikun pranë Elektroekonomisë së Malit të Zi. Siç shtohet, punimet kryhen me qëllim furnizimin më cilësor dhe më të sigurt me energji elektrike. Read More »

Rrjeti Global i Gruas Shqiptare: TAKIM I ARTISTËVE NË ULQIN

Rrjeti global i gruas shqiptare

Rrjeti Global i Gruas Shqiptare, më 4 shtator, organizon manifestimin “Takimi i artistëve shqiptarë”, të dytin me radhë.. Kjo mbrëmje gale, në të cilën do të marrin pjesë këngëtare të zhanreve të ndryshme muzikore, si dhe artiste nga fusha tjera, do të mbahet në ambientet e hotelit “Llolla”, me fillim në ora 19:30. Ky aktivitet ka si qëllim nxitjen e ... Read More »

Policia kufitare: SINISHA JOKIQ DREJTUES I RI

Sinisa Jokic

Ish shefi i policisë në Budvë Sinisha Jokiq është drejtues i ri i Qendrës regjionale “Jug”, me seli në Tivar, shkruajnë “Dnevne novine”. Kjo qendër përfshinë sigurinë kufitare tokësore dhe detare në territorin e komunës së Ulqinit. Drejtuesi i ri, siç thekson kjo gazetë, ishte lëndë e hetimit të Kontrollit të brendshëm të Ministrisë së punëve të brendshme për shkak ... Read More »

Pozitivna: TË KTHEHET TOKA NË VALDANOS SI KINO BAHÇJA NË RANË

Fuad Lamezevic

Mali i Zi Pozitiv vlerëson se kthimi i tokës së marrë pronarëve të mëparshëm në Valdanos është zgjidhje e vetme e drejtë ligjore, thuhet në kumtesën e kryetarit të Këshillit komunal Ulqin Fuad Lamezheviq. “Në këtë rast bëhet fjalë për tokë bujqësore ku sipas ligjit nuk lejohet ndërtimi i objekteve. Po ashtu, kompensimi i pronarëve të dikurshëm për tokën e ... Read More »

Të mërkurën e ardhshme në Adë: HAPJA SOLEMNE E GREEN CULTURE FEST-IT

Green Culture Fest

Hapja solemne e Green Culture Fest-it, të 3 me radhë, është planifikuar të mërkurën e ardhshme në Adë të Bunës, në restorantin “Barbana”, njoftuan organizatorët e manifestimit. Ato, siç transmeton Portali CdM, thanë se presin pjesëmarrje aktive të 150-200 pjesëmarrësve, ndër të cilët do të jenë edhe emra të njohur të industrisë kreative. Ardhjen në Ulqin me këtë rast e ... Read More »

Në fund të këtij muaji: FESTIVALI I FILMIT DOKUMENTAR NË ULQIN

Seanema Film Festival

Në Ulqin, prej më 25 deri më 27 shtator, do të mbahet „SEANEMA Film Festival“, mëson Portali Ul-info. Në këtë manifestim, i cili në fokus do të ketë antikorrupsionin, do të shfaqen filma dokumentar. Organizatorët thanë se qëllimi i tyre është që festivali të bëhet tradicional, si dhe që së shpejti do të tregojnë më shumë detaje rreth projektit. Read More »

Ulqin: VETËM 5,7 PËR QIND E KOMPANIVE NË PRONËSI TË FEMRAVE

Ulqin

Analiza të cilën e bëri Ministria për të drejtat e njeriut dhe pakicave ka treguar se vetëm 5,7 për qind e subjekteve ekonomike në Ulqin është në pronësi të femrave. Përqindja më të vogël (5,5 %) është regjistruar vetëm në Rozhaj. Siç thuhet, femrat edhe më tej hasin në pengesa gjatë fillimit të biznesit të vet. “Analizat në nivel lokal ... Read More »

Scroll To Top